Turnuva Programı Bilardo Müsabakaları

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2023
Sayın Excel Severler;
Ekte 80 sporculu 3 lü grup müsabakaları için bir excel hazırladım.
Sporcu Listesinde 80 sporcunun adı soyadı ve yerleşme şekli bulunmakta, ilk 8 sporcu bir sonraki turdan başlayacağı için onaları listede gösterip grup sıralamasında göstermedim ve 9. sıradan başlayarak geriye kalan 72 sporcudan 24 grup oluşturarak gruplar 3 erli...
Zaman&Masa da maç numaraları ve kimlerle karşılaşacağı otomatik olarak gruplar sayfasından gelmekte seans saat ve masa değişken olduğundan manuel olarak girilmektedir.

Gruplar bölümünde 24 grup ve her gruptaki 3 sporcu yan yana görülerek tasarlanmıştır.
1.tur müsabakaların verilerinin girildiği yerdir. burada genelde otomatik yerleşim gerçekleşir. hg veya hm sayı ve el sayısı manuel girilir isimler ve bölge otomatik olarak sporcu listesinden gelirve yapılan müsabakaların toplam sonuçları grupların alt bölümünde otomatik olarak yer alır.bu tüm gruplarda aynıdır.

1.tur sıralama oynanan müsabaka sonuçları buraya gruplar olarak otomatik olarak gelir her grup detaylı olarak gözükür
BENİM ASIL SORUNUM 1.TUR SIRALAMA SAYFASINDA ÜST BÖLÜMDEKİ GRUPLARDA BULUNAN HER GRUBUN BİRİNCİLERİNE OTOMATİK OLARAK ALT TARAFTA YER ALAN BİRİNCİLER BÖLÜMÜNE YERLEŞTİRMESİ VE BU SAYFADA BULUNAN GRUP BİRİNCİLERİNİ AŞAĞIDAKİ KRİTERLERE GÖRE SIRLAMASI
- MP (MAÇ PAUANI)
- GEN.ORT. (GENEL ORTALAMA)
- EYS 1 (EN YÜKSEK SERİ 1)
- EYS 2 (EN YÜKSEK SERİ 2)
- EYO (EN YÜKSEK ORTALAMA)
- İSMİN BAŞ HARFİNE GÖRE
SIRALAMASI

VE BU ÜSTEKİ VERİLERDEN YOLA ÇIKARAK GRUPLARIN İKİNCİLERİNİ AYNI KRİTERLERDE İKİNCİLER BÖLÜMÜNE VE GRUP ÜÇÜNCÜLERİNİDE ÜÇÜNCÜLER BÖLÜMÜNE OTOMATİK YERLEŞTİRMESİ.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
BİRAZ UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Dosyanız çok karmaşık geldi bana. Ayrıca dosya boyutu çok fazla. Daha basit bir dosya üzerinde düzenleme yapmak gerek.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Evet haklısınız Muhammet Okumuş bey fakat ben iyi bir excel kullanıcısı değilim elimden geldiği kadar bir şeyleri kopyala yapıştır şeklinde yapabiliyorum bu dosyada resim çok fazla sanırım o yüzden dosya boyutu büyük nasıl yapabilirim acaba bu programı yardımcı olabilirmisiniz

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Biraz detay verebilir misiniz? Kisaltmalar ne anlama geliyor? Bir grubu değerler girerek aciklayiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Ekteki dosyadaki bazı verileri ve resimleri kaldırdım ve daha küçük ve anlaşılır hale getirmeye çalıştım. Umarım anlaşılabilir olmuştur. Tüm dosyada verilerin örneklerini yaptım ve yanlarına açıklamayı yazmaya çalıştım umarım işimize yarar ve sorunumu halledebilirim
Teşekkürler

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Makroları etkinleştirin. Veri girişlerini AnaSayfa üzerinde yapınız. Grupları B sütununa tıklayarak yapınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Muhammet Bey süper olmuş ellerinize bilginize sağlık bu sistem otomatik hale gelebilirmi misal olarak 15 gruplu veya daha çok gruplu turnuvalar giibi misal 300 sporculu bir müsabaka için manuel tabiki yapılabilir fakat bu otomatik hale getirilebilir mi tekrar teşekkürler oradaki formülleri öğrenmek amacı ile inceliyorum çok güzel yazılmışlar HARİKA

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Yapilabilir. Makro ve formüllerde düzenleme yapmak gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Muhammet bey süper olmuş kullanıyorum fakat ilk yapılan müsabakada hg hm olan puan almıyor bu doğru fakat 2. ve 3. müsabakalarda hg veya hükmen mağlup olursa hg olan 2 puan almalı ki sporcu 4 puan ile sıralamaya girsin teşekkürler nasıl düzeltebilirim

Birde ilk müsabakada hg ve hm olayı var ise bir sporcu gelmemiş olduğundan bu gerçekleşiyor ve ilk müsabakaya katılan yani hg olan sporcu bekleyen sporcu ile iki müsabaka yapar ve sonuç bu şekilde alınır

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Muhammet bey evet güzel olmuş fakat 1. oyuncu hg olunca herşey doğru yerleşiyor fakat 2. oyunca hg olunca eskisi gibi 2 sporcuda aşşağıya gidiyor aslından 2. oyunca hg olunca 2. oyuncu aşağıdaki oyuncu ile 2 müsabaka yapar kusura bakmayın çok oluyorum ama affınıza sığınıyorum

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Muhammet bey geçenlerde 23 nisan 3 bant bilardo turnuvası düzenledim gayet güzel vecesnek bir program oldu fakat sonundaki birinciler ikinciler ve üçüncüler sıralmasında gözle kontrol yaptığımda bir kaç yerde hata gördüm tam sıralam gerçekleşmiyo
Kriterler
1-Maç puanı MP
2-Genel Ortalama Gen.ort.
3-En yüksek seri 1 EYS1
4-En yüksek seri 2 EYS2
5-En yüksek ortlama EYO
6-Herşey eşit ise isimin harflere göre sıralaması şle hazırlaması gerekli
Tekrar teşekkür ederim

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Mevcut sıralamada hangisini öne alıyor veya arkaya atıyor.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Hocam ilginiz için teşekkür ederim.
Ekte en son yapmış olduğunuz programda verileri girilerek yapıldı ve sıralama bölümünde maç puanlara göre sıralama yaptıktan sonra genel ortlamada bazılarında sıkıntı çıkarmış bende yazıyı kırmızı zemini sarı yaparak işaretledim.
Dosyayı sayfaya ekledim.
Bu arada oyuncular bölümünde 1.sporcu her zaman seri başı olur ve 2. oyuncu ile 3. oyuncu müsabaka yaptıktan sonra maçlarını yapar.
Bu arada 2.ve 3. sporcular müsabakalarını yaptıktan sonra 1. sporcu müsabakalara katılmaz ise 2.ve 3. sporcu tekrar müsabaka yaparlar ve turu geçen sporcu böyle belirlenir.
Tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
02.01.2023
Selam Muhammet Hocam bu bilardo Turnuva excel dosyasını 35 gruplu 113 sporculu hale nasıl getirebilirim.