turnuva(fixtür + puanlama) - takım sayısı değişken

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Turnuvayla alakalı konularda çözümünü bulamadığım bir şey rica edicem arkadaşlar.

Bir Futbol Turnuvası
** Takım Sayısı 3 ile 8 arasında değişmekte... (O hafta kaç kisi varsa)
** Belirlenen Takım Sayısına göre takım isimlerinin yazılacağı bir alan ve bu takımlardan bir fixtür oluşacak fakat 1 takım mümkün mertebe arka arkaya maç yapmayacak.
** Fixtüre girilen sonuçlara göre puan tablosu oluşturacak. (Galip 3 Mağlup 0 Berabere 1 puan alacak)

Baktığım Konularda takım sayısı hep sabit... Takım sayısının değişken olduğu bu tarz bir çalışması olan var mıdır acaba?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
maalesef yok ama turnuvayla alakalı konularda güzel örnekler var fakat takım sayısı sabit oluyo... takım sayısının 3 ile 8 arasında değiştiği örnek ister 5 takımlı ister 7 takımlı olabilecek turnuvalar düzenlemek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
her takım birbiriyle 2 kere karşı karşıya gelecek (rövanşlı)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Başka sayfadan veri alma

Arkadaşlar ürün kodunu girerek ürün ismini tanıtmaya çalışıyorum ama yapamadım.yardımcı olabirimisiniz

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
3 ile 8 takım arası hazırlamış olduğum dosyayı ekte sunuyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office2010
Merhaba
4 lü veya 6 lı grup yaparak onların birbirileri ile yapacakları maçların sonucunda aldıkları sayıları en fazla 3 veya verdiklerini de 3 kabul edip verdiklerine 1 aldıklarına 2 puan vererek puantaj tablosu yapmak istedim.Beceremedim.Öyle olmalı ki ilk iki takımı otomatik belirlemeli

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
Emeğine sağlık. Bu fikstürde çift devreli lig usülü yapılmış tek devreli yapılabilirmi. AV (Averaj) Beraberlik (B) kaldırabilirmiyiz.
Birde puan durumu her iki takım eşi tpuan durumunda aralarında ki maça bakacağız.Kazanan bir üst sıraya çıkar bunu yapabilirmiyiz.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Sağolasın.Bekleriz.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
üSTADIM, bu fikstürü bende en uygun fikstür olarak gördüm. Tam istediğim gibi olmadı. Fikstürde bazı maçlar hatalı gözükmekte ve galiba çift devreli lig usülü tek devreli lig usülü olabilirmi. Örnek dosya ve TFF fikstür anahtarı ekte gönderdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Dosyayı inceleyiniz. BA-BQ sütunundaki rakamlar fikstür anahtarıdır. Ben 6 ve 7 takımlı lig için düzenledim. O bölümü kendinize göre düzenleyiniz.

Ekli dosyalar

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Bu dosya bütün fikstür çalışmalarında tek hale geldi. Böylece.Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolun varolun. Harika oldu.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Üstadım, fikstür de her iki takımda gelmeyince - koyunca sistem beraberlik algılıyor..Bu sorunu nasıl çözülür.

Ekli dosyalar