Toplarken bir önceki ayı çıkartacak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar ekteki sayfada bulunan ve problem içinde bilirtilen formul hakkında yardımcı olursanız sevnirim. İyi çalışmalar selamlar...

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Erakyuz,

Aynı konuda iki ayrı başlık açmayınız.

Sorunuza yanıt alamıyorsanız sorunuz anlaşılır olmadığı için olabilir. Sorunuzu gözden geçiriniz.

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Ama burada hata var Erakyüz...
Cunku Şubatın Rakamı Yok Ortada? Formül icine yazmak zorunda kalıcaksınız.. o kişinin rakamını.yaz bazında gitmek istiyorsanız eger tabiki genel toplama yazıcakasnız fakrlı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sayın Yurttas;
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim, birtek problem kalmış onuda tablonun içinde açıkladım onuda çözerseniz beni büyük bir sıkıntıdan kurtarmış olursunuz. Birde sizin bu yazdığınız formülleri ben başka bir çalışma kitabıma nasıl aktara bilirim bu konuda yardımcı olurmusunuz. Saygı ve selamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Yurttas;
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim, birtek problem kalmış onuda tablonun içinde açıkladım onuda çözerseniz beni büyük bir sıkıntıdan kurtarmış olursunuz. Birde sizin bu yazdığınız formülleri ben başka bir çalışma kitabıma nasıl aktara bilirim bu konuda yardımcı olurmusunuz. Saygı ve selamlar.
"1.toplam genel toplamı verirken 2. toplam bir önceki ayı çıkartarak ilerleyecek " diyorsunuz.

Bir önceki ay çıkınca, yani Ocak ayının rakamı olan 795 çıkınca 850 kalıyor...

Nerede yanlışlık var?

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sayın Yurttas;
Sayfa 1 ve Sayfa 2 olarak çalışma kitabını tekrar inceleye bilirmisiniz.?
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
"1.toplam genel toplamı verirken 2. toplam bir önceki ayı çıkartarak ilerleyecek " bununla,

ikinci söylediğiniz "Buraya 2.Toplam Bu Ay hariç toplamı verecek.
Yani şubatı yazmış isem Ocak ayını buraya vericek şubatıda çıkartacak, ocak şubat martı yadığımda ise ocakla şubatı toplayıp buraya vericek martı dahil etmeyecek, ocak, şubat mart nisanı yazdığımda ocak şubat martı buraya verir iken nisanı çıkartacak. " aynı şeyler değil.

Neyse... Yani son ayı çıkaracak. Şimdi sadece ocak olursa ne yazacak onu söyleyin. Sonra çözüme gidelim.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sayın yurtas;
Hakkınız helal edin inan sizi çok yordum kusura bakmayın biraz anlatım hataları oldu. Sadece ocak ayı olduğunda 2.toplam 0 1. toplam ocak değerini vermesi yeterli. Saygı ve selamlar.
Birde bu formülleri nasıl başka bir çalışma kitabına taşıya bilirim sayın yurttas.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın yurtas;
Hakkınız helal edin inan sizi çok yordum kusura bakmayın biraz anlatım hataları oldu. Sadece ocak ayı olduğunda 2.toplam 0 1. toplam ocak değerini vermesi yeterli. Saygı ve selamlar.
Birde bu formülleri nasıl başka bir çalışma kitabına taşıya bilirim sayın yurttas.
Dosyanız ekte.

Formüllerin başka yere nasıl taşınacağını görmeden söylemek pek doğru olmayacak.

Dosyada kullanılan formül dizi formülüdür. Yani formül, Formül Çbuğunda iken CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girmeniz gerekir.

=C21-INDIRECT(ADDRESS(MAX((C9:C20=LOOKUP(MAX(C9:C20)+1;C9:C20))*ROW(C9:C20));MAX((C9:C20=LOOKUP(MAX(C9:C20)+1;C9:C20))*COLUMN(C9:C20));4))

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sayın Yurttas;
Bu formül sadece ocak ayına değer yazdığımda 1.ve2.toplamdada o rakamı veriyor 1.toplam o değeri verir iken 2. toplamlamın 0 olması gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sayın yurttas;
Elinize ve emeğinize sağlık mükemmel olmuş çok teşekkür ederim.
Saygı ve selamlar...