• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplamda veya yorumda bir sıkıntı var.

Öncelikle herkese merhaba.
Kalite kontrolde kullanılmak üzere nominal ölçü (9,7) alt(0,1) ve üst tolerans(0,1) değerleri labellere user form açılırken yüklü geliyor. Textbox'a yazılan değeri, alt ve üst limite göre değerlendirmek istedim. Yani textbox'a girilen değer 9,6-9,8 arası ise uygun, bunların dışında bir değer ise uygun değil şeklinde değerlendirmede bulunulacak. Ama textbox'a girilen 9,8 değeri üst limit uygun değildir diye tanımlanıyor. İşin ilginç yanı nominal değeri değiştirdiğinde bazı sayılarda sorunsuz(9,2), bazı sayılarda(5,6) alt limiti uygunsuz tanımlıyor.
Bir türlü çözemedim, üstadlardan yardım bekliyorum.

Kod
Private Sub TextBox3_Change()
D = 2
(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) > CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 1

If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 2
(Buradan D=2 çıkmalı ve sonuç "Ö" uygun çıkmalı, ama olmuyor. D=1 çıkıyor anlamadım)

(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) < CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 1

If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 2

If D = 1 Then KAYIT.Label129 = "C" 'Uygun Değil

If D = 2 Then KAYIT.Label129 = "Ö" 'Uygun

End Sub

Ek Bilgi

Yukarıda anlatmak istediğimi ekteki dosyada göstermeye çalıştım. B sutünündaki değerleri C sutünü ve D sutünunu toplayarak doğrulamaya çalıştım. Aynı kodlar bu doğrulamanın bazısına eşit derken (olması gereken) bazısına büyük diyor. Bu nasıl anlamsız çelişki neyi eksik ve yanlış yapıyorum.

Ekli dosyalar

Ek bilgi II

Arkadaşlar aşağıdaki kodlara C sütunun ile D sütununu toplayınca B sütununa göre E sütununa "EŞİT" yazması gerekiyor. Bir türlü beceremedim, yardımlarınızı bekliyorum. Dosya bir önceki mesajın ekinde.

B sütunu C sütunu D sütunu E sütunu
9,9 - 9,8 - 0,1 - EŞİT
9,8 - 9,7 - 0,1 - BÜYÜK
9,7 - 9,6 - 0,1 - EŞİT
9,6 - 9,5 - 0,1 - EŞİT
9,5 - 9,4 - 0,1 - EŞİT
9,4 - 9,3 - 0,1 - BÜYÜK
9,3 - 9,2 - 0,1 - BÜYÜK
9,2 - 9,1 - 0,1 - BÜYÜK
9,1 - 9 - 0,1 - BÜYÜK
9 - 8,9 - 0,1 - BÜYÜK
9 - 8,9 - 0,1 - BÜYÜK

Sub Düğme1_Tıklat()

For T = 0 To 10
If CDbl(Cells(2 + T, 2)) > CDbl(Cells(2 + T, 3)) + CDbl(Cells(2 + T, 4)) Then Cells(2 + T, 5) = "BÜYÜK"
If CDbl(Cells(2 + T, 2)) = CDbl(Cells(2 + T, 3)) + CDbl(Cells(2 + T, 4)) Then Cells(2 + T, 5) = "EŞİT"
If CDbl(Cells(2 + T, 2)) < CDbl(Cells(2 + T, 3)) + CDbl(Cells(2 + T, 4)) Then Cells(2 + T, 5) = "KÜÇÜK"
Next T
End Sub

Yukarıda anlatmak istediğimi ekteki dosyada göstermeye çalıştım. B sutünündaki değerleri C sutünü ve D sutünunu toplayarak doğrulamaya çalıştım. Aynı kodlar bu doğrulamanın bazısına eşit derken (olması gereken) bazısına büyük diyor. Bu nasıl anlamsız çelişki neyi eksik ve yanlış yapıyorum.

verileri karşılaştırdığın zaman msgbox ile verileri alırsan hatalı olduğunu anlıyorsun ben
Kod:
cstr
komutu ile yaptım galiba istediğini verdi
bir bakarmısın dosyaya.

Ekli dosyalar

Sayın Süleyman242
Vermiş olduğunuz Cstr kodu örnek dosyada yeterli oldu ama benim asıl kullanmak istediğim dosyada sonuca varamadım. Dosya ektedir. "Kontrol" sayfasında "Kayıt Formu Aç" seçiniz, çıkan userform'da "Müşteri(ABC), Ürün Kodu(288200100), Operasyon(OP2)" seçiniz. Çıkan formda 1.ölçü 9,2 +0,2 -0,1 ölçüleri üst limit 9,4 'ü uygunsuz tanımlıyor. Benim derdim bu, "Cstr" burada denedim ama olmuyor. İncelemeniz mümkün mü?

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Sayın Süleyman242
kullanmak istediğim dosyada sonuca varamadım. Dosya ektedir. İncelemeniz mümkün mü?
Saygılarımla
kırmızı işaretli kısımları bu şekilde düzenle

Kod:
Private Sub TextBox3_Change()
D = 2
On Error Resume Next
If CStr(KAYIT.TextBox3) * 1 > [COLOR="Red"][B]CStr(KAYIT.Label56 * 1 + KAYIT.Label57 * 1) [/B][/COLOR]Then D = 1
If CStr(KAYIT.TextBox3) * 1 < [COLOR="Red"][B]CStr(KAYIT.Label56 * 1 - KAYIT.Label58 * 1)[/B][/COLOR] Then D = 1

If D = 1 Then KAYIT.Label129 = "C"
If D = 2 Then KAYIT.Label129 = "Ö"
End Sub
bende böyle düzenleyince çalıştı
Cevabı bekliyorum.
saygılarımla

Ekli dosyalar

• Cstr.jpg
    Cstr.jpg
    23.9 KB · Görüntüleme: 3
Sayın Süleyman242
Cevabınızı bu sabah görebildim ve uygulamaya alabildim. Sorun cözülmüş görünüyor. Elinize sağlık, çok teşekkür ederim.

Geri