Öncelikle herkese merhaba.
Kalite kontrolde kullanılmak üzere nominal ölçü (9,7) alt(0,1) ve üst tolerans(0,1) değerleri labellere user form açılırken yüklü geliyor. Textbox'a yazılan değeri, alt ve üst limite göre değerlendirmek istedim. Yani textbox'a girilen değer 9,6-9,8 arası ise uygun, bunların dışında bir değer ise uygun değil şeklinde değerlendirmede bulunulacak. Ama textbox'a girilen 9,8 değeri üst limit uygun değildir diye tanımlanıyor. İşin ilginç yanı nominal değeri değiştirdiğinde bazı sayılarda sorunsuz(9,2), bazı sayılarda(5,6) alt limiti uygunsuz tanımlıyor.
Bir türlü çözemedim, üstadlardan yardım bekliyorum.
Kod
Private Sub TextBox3_Change()
D = 2
(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) > CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 1
If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 2
(Buradan D=2 çıkmalı ve sonuç "Ö" uygun çıkmalı, ama olmuyor. D=1 çıkıyor anlamadım)
(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) < CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 1
If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 2
If D = 1 Then KAYIT.Label129 = "C" 'Uygun Değil
If D = 2 Then KAYIT.Label129 = "Ö" 'Uygun
End Sub
Kalite kontrolde kullanılmak üzere nominal ölçü (9,7) alt(0,1) ve üst tolerans(0,1) değerleri labellere user form açılırken yüklü geliyor. Textbox'a yazılan değeri, alt ve üst limite göre değerlendirmek istedim. Yani textbox'a girilen değer 9,6-9,8 arası ise uygun, bunların dışında bir değer ise uygun değil şeklinde değerlendirmede bulunulacak. Ama textbox'a girilen 9,8 değeri üst limit uygun değildir diye tanımlanıyor. İşin ilginç yanı nominal değeri değiştirdiğinde bazı sayılarda sorunsuz(9,2), bazı sayılarda(5,6) alt limiti uygunsuz tanımlıyor.
Bir türlü çözemedim, üstadlardan yardım bekliyorum.
Kod
Private Sub TextBox3_Change()
D = 2
(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) > CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 1
If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) + CDbl(KAYIT.Label57) Then D = 2
(Buradan D=2 çıkmalı ve sonuç "Ö" uygun çıkmalı, ama olmuyor. D=1 çıkıyor anlamadım)
(9,8) (9,7) (0,1)
If CDbl(KAYIT.TextBox3) < CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 1
If CDbl(KAYIT.TextBox3) = CDbl(KAYIT.Label56) - CDbl(KAYIT.Label58) Then D = 2
If D = 1 Then KAYIT.Label129 = "C" 'Uygun Değil
If D = 2 Then KAYIT.Label129 = "Ö" 'Uygun
End Sub