Textboxa Tarih Saat formatı tanımlama

Katılım
12 Kasım 2011
Mesajlar
146
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. Elimde textboxa bitişik girilen bir veriye otomatik olarak tarih noktası koyan kodum var. mesela 14042024 yazıyorum otomatik olarak 14.04.2024 olarak çeviriyor. acaba aynı textboxdaki aşağıdaki koda saati de ekletmem mümkün olur mu bu şekilde 14042024 1600 = 14.04.2024 16:00 şeklinde. bahsettiğim koda aşağıda. bunu güncelleyebilir miyiz acaba ?

Kod:
Private Sub textbox1_AfterUpdate()
MsgBox "Lütfen tarihi bitişik yazın " / " işareti otomatik koyulucaktır.": Me.textbox1 = ""
Me.textbox1 = Format(Me.textbox1, "00\.00\.0000")
End Sub
 
Katılım
12 Kasım 2011
Mesajlar
146
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar sorunu aşağıdaki kodla çözdüm ancak bu kodda tarih ve saati kesintisiz bitişik yazınca ancak çalışıyor. mesela 140420241600 =14.04.2024 -Saat 16:00 şekilnde çalışıyor. ancak ben yazarken en azından tarihten sonra bir space e basıp saati yazmak istiyorum var olan kodda tarih ve saat arasına space ile boşluk koyunca sorun oluyor. bu nasıl aşabilirim acaba

Kod:
Private Sub PageMuvekkilListesiRandevuTarihiSaati_AfterUpdate()
Me.PageMuvekkilListesiRandevuTarihiSaati = Format(Me.PageMuvekkilListesiRandevuTarihiSaati, "00\.00\.0000 - Saat 00\:00")
End Sub
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,598
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
RegExp ile daha sağlıklı çözüm üretilebilir diye düşünüyorum. Ama pattern i oluşturamadım. Üstatlar el atarsa ben de öğrenirim.
Daha iyisi yazılana kadar aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Me.PageMuvekkilListesiRandevuTarihiSaati = Format(Replace(Me.PageMuvekkilListesiRandevuTarihiSaati, " ", ""), "00\.00\.0000 - Saat 00\:00")
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Mart 2024
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR & Excel 2016 TR
Saat ve Dakika için 2 adet ComboBox kullanmak problem olmazsa...
Rich (BB code):
Private Sub UserForm_Initialize()

' 1.ComboBox Name = Saat
Saat.List = [index(Text((row(1:24)-1),"00"),)]
Saat.Value = Format(Now, "hh")
Saat.Style = 2

' 2.ComboBox Name = Dakika
Dakika.List = [index(Text((row(1:60)-1),"00"),)]
Dakika.Value = Format(Now, "nn")
Dakika.Style = 2

End Sub
 
Üst