• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Taşıt görev emri formu

Üstadım resmi yazı ptogramı yaptım. Lakin yazıda alt bilgi bölümü var ve alt bilgi daima sayfanın en altında olmalı. Birleştiremem çünkyazı metni ile araya ekleri falan yazmak gerekiyor.

Ek ekle ve Ek sil makrolarında satır eklenmiyor veya çıkartılmıyor. Dolayısıyla A49'daki verilerin yeri sabit kalıyor.

EVET ORDA EKLENMİYOR VE ÇIKARILMIYOR FAKAT A14 HÜCRESİNDEKİ YAZI METNİ BAZEN UZUN OLUYOR BAZEN KISALIYOR. YANİ yazı çok uzun olduğunda mecburen a14 hücresinin aşağıya doğru genişlemesi gerekiyor bu durumda da da alt bilgi sayfanın dışında kalıyor

evet. yazacağım metinin uzunluğunu ve ya kısalığına göre daraltıyorum ya da genişletiyorum. genişlettiğim zaman a4 boyutuna sığması için satır siliyorum, daralttığım zaman da satır ekliyorum alt bilgiyi en alta indirmek için.

O zaman şu kodu çıktı aldığınız koda ilave edin.
A39 ve A44 arasındaki satır genişliğini arttırıp azaltalım. Tabi o satıra veri getirmemek şartı ile.
a = Range("A1:A38").Rows.Height
Range("A39:A44").RowHeight = (746.25 - a) / 6

hocam bu olmadı çünkü o aralığa da veri girmek gerekebiliyor. peki eğerli bir formül bulamaz mıyız ya da makro. eğer a14 hücre genişliği 30'u geçerse bir satır sil, 60'ı geçerse iki satır sil vb.

a30 ile a46 arasındaki tüm satırları silebiliriz. ancak yapabilirsek eğer boş ise silelim boş değilse sadece bos olanları silelim

A38:A44 arasını daraltınca veya genişletince ne gibi sorun olur?

hocam o bölümlere veri girilebilir. tablo falan yaptığım zaman. bir de zaten ben o kodu yazdığımda da sonuç alamadım.

neyse üstadım çok uğraştırdım sizi. ilk progblem daha önemliydi benim için.

A14 hücresini biraz büyütün A39:A44 satırlarının daraldığını göreceksiniz. Verdiğim kodu bir düğmeye atayıp, kodu çalıştırın.

Geri