Takvim Yapma Konusunda Yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Excel'de Makro kullanmadan “TAKVİM” benzeri bir çalışma sayfası oluşturmak istiyorum. Oluşturacağım çalışma sayfasında;

1- Hücreye girilen açıklama, zaman bağlı olarak uyarı verebilsin,
2- Takvim haftalık olacaktır,
3- Takvim altında günlük icmal kendiliğinden oluşacaktır,
4- Takvim üzerinde en az 5 (beş) olay yer almalıdır,
5- Takvimin sol üst köşesinde, takvim içinde yer alan olay sayısı kendiliğinden toplanmalıdır,
6- Güncellenebilmelidir,

olmasını istiyorum. Ancak nsıl yapacağımı bilmiyorum. yardımlarınızı rica ediyorum.

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,
forumun misyonu sıkça karıştırılıyor.
Bundan sonra forumdan daha iyi faydalanabilmeniz için özetleyeyim;
Bizim amacımız "Şunu istiyorum" diyenlere program yapmak değil.
İstediğiniz çalışmayı yapmaya başlarsanız ve çalışmanın belli bir yerinde takıldım burayı nasıl aşarım derseniz bir çok yanıt alırsınız.

Ancak bana birisi bunu yapsın tarzındaki isteklere genelde yanıt verilmez.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
2000
sayın adminimiz;
direk şunu yapın demek tabiki yanlış kimse mecbur değil yada ücret karşılığı yapılmıyor.Bu konuda ki görüşünüze katılıyorum.Ancak bizim gibi bu işlerin acemisi kişilere en azında bir yol gösterilse bir şeyler yapıp sizden yardım isteyebiliriz.Bu işlem için anladığım kadarıyla macro yapmak lazım.
teşekkürler

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
sayın adminimiz;
direk şunu yapın demek tabiki yanlış kimse mecbur değil yada ücret karşılığı yapılmıyor.Bu konuda ki görüşünüze katılıyorum.Ancak bizim gibi bu işlerin acemisi kişilere en azında bir yol gösterilse bir şeyler yapıp sizden yardım isteyebiliriz.Bu işlem için anladığım kadarıyla macro yapmak lazım.
teşekkürler
Merhaba,
Sanırım anlatmak istediğimi daha net yazmam gerekiyor.

Farz edin ki;
Yurt dışına gideceksiniz ve gittiğiniz yerde Türkçe konuşma imkanınız yok.
Gideceğiniz yerin dilini öğrenmek için ne yaparsınız.
Evet, ya bir kitap alıp kendi başınıza öğrenmeye çalışırsınız yada bir kursa yazılırsınız ve profesyonel destek alırsınız.

Excel de bir yabancı dil gibidir.
Bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız ya bir kitap alıp öğrenmeye çalışırsınız yada zamanınızı ve paranızı ayırıp bir eğitim alırsınız.

Eğitim size genel bir temel verir. Bu temel ile çalışmalarınıza başlarsınız, bir kaç adım atarsınız, işin detayına girdikçe eğitimde verilen bilginin bu detayı kapsamadığını görürsünüz ve takıldığınız zaman foruma takıldığınız konuda soru sorarsınız ve kolay, hızlı bir şekilde yardım alırsınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.