• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

süzülen değerlere sıra no verme 1,2,3...

Selamlar,

Sn. katipankara,

Eğer amacınız süzülmüş verilere sıra no verdirmekse evet "A" sütunundaki formülü kendi tablonuza uyarlamalısınız. Sanırım bu formülüde görsel olarak anlatmaya gerek yok. Yapabilrsiniz diye düşünüyorum.

Herkese Hayırlı Ramazanlar. Arkadşlar bu uygulamaya benimde acil ihtiyacım var örnekleri uygulayamadım.Elimde 17 mahallelik bir liste var listeyi mahalle mahalle filtrelediğim zaman sıra numarası vermesini istiyorum ama her mahallenin kişi sayısı farklı listedeki kişiye göremi sıralıyor yoksa sayfanın aldığı kadar mı numara veriyor. Teşekkürler.

sayfanızda başlık olduğunu düşünürsek,aşağıdaki formülü sıra numarası vermek istediğiniz bölüme kopyalayınız , kırmızı ile işaretli olan bölümü süzme işlemini yaptığınız sütun harfi ile değiştiriniz.

Kod:
=alttoplam(3;[COLOR="Red"]$B$2:B2[/COLOR])

sayfanızda başlık olduğunu düşünürsek,aşağıdaki formülü sıra numarası vermek istediğiniz bölüme kopyalayınız , kırmızı ile işaretli olan bölümü süzme işlemini yaptığınız sütun harfi ile değiştiriniz.

Kod:
=alttoplam(3;[COLOR="Red"]$B$2:B2[/COLOR])

Kardeş Özür dilerim ama yapamadım görsel örnek sunma imkanın varsa menmun olurum

Merhaba herkese.

Bu foruma yeni üye oldum. Excelden nefret ederdim daha önce. Şimdi mecburen kullanıyorum. Tanıdıkça da hoşuma gitmiyor değil.

Ben de bir soru soracağım ama saçma bulursanız diye çekiniyorum.

Benim sorum şu: Bir tablo hazırladım. Tablonun bir kaç sütununa 8-9 seçenekli bilgiler girildiğinden açılır liste yaptım. Diğer sütunlar elle girilecek.

Tablonun ilk sütunu sıra /sayı sütunu. Bu sütuna hiç elle veri girmeden, excel kendisi otomatik sıra no verebilir mi? Otomatik derken, elbetteki rastgele değil. Bir önceki sıranın bir üstü olacak.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Forumumuzdaki konuları inceledikçe Exceli daha çok seveceğinize eminim.

Sıra No sütununuz "A" sütunu ise ,ilk verinizin B2 hücresinden başladığını varsayarsak ve "B2 hücresi doluysa sıra no ver" koşulumuz geçerli ise aşağıdaki formülü kullanarak istediğiniz sonuca ulaşabiliriz.

A2 hücresine uygulayınız. Ve alt hücrelere sürükleyiniz.
Kod:
=EĞER(B2<>"";SATIR(A1);"")

Eğer aralarda boş satır olma ihtimali varsa üstteki formül sağlıklı sonuç üretmez. Bunun yerine aşağıdaki formülü uygulamalısınız.

A2 hücresine uygulayınız. Ve alt hücrelere sürükleyiniz.
Kod:
=EĞER(B2<>"";MAK(A$1:A1)+1;"")

Tablonuzun yapısına göre daha farklı çözümlerde üretilebilir.

Geri