• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stok takibi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seriken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2010
Araç tamir atölyemizdeki 5 ayrı depodan sorumluyum. Giriş çıkışları görebileceğim, hangi parçaların ne zaman hangi araca verildiğini tespit edebileceğim bir programa ihtiyacım var. Depolarda 1000 den fazla kayıtlı parça var. Ben bu parçalara depo isimlerine göre kod vermek istiyorum. örneğin kaporta malzeme deposundaki bir parça için k-14 ya da benzinli araçlar deposundaki bir parça için b-28 gibi. programa k14 ya da b-28 girdiğimde kaporta ya da benzin deposundan ilgili parçanın düşmesini sağlayabilir miyim? Önerileriniz doğrultusunda böyle bir programı yapabilirsem işim çok kolay hale gelecek. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (Aslında daha önce bu konuda sizlerden yardım istemiştim ama depolarla ilgili yıl sonu işlemleri nedeniyle foruma çok fazla giremedim)

Ekli dosyalar

Arkadaşım öncelikle böyle çalışmaları yapmaya çalıştığın için seni tebrik ederim. Bizde Stok yönetimi ve Üretim planlaması ile ilgili bir site kurduk ve bu tarz yöntemleri ve tecrübeleri birbirimize aktarmak istiyoruz. Bize katılmak istersen adresimiz www.uretimplanlama.net.

Çalışmalarında başarılar dilerim ve stok takibi için excelden çok daha fazla işe yarayacak güzel programlar var onları bi dene. Ama excelde sınır yok bunuda unutma zamanın varsa mutlaka uğraş excelden kendinde yapabilirsin.

İyi Çalışmalar.

program yükleyememek gibi bir sorunum var. ilginiz için teşekkür ederim. ama programı kendim yapabilmek için önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
ihtiyacım olanları çalışma sayfalarında hücre açıklaması şeklinde göstermeye çalıştım. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Istediginiz gibi bir şeyler yaptım umarım işinize yarar
aceleyle yaptım hata olur yada eksik birsey varsa yazın iyi calışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Istediklerini tam okumadıgımı(açılır kutulara yazdıgınız için görmemişim.) fark ettim. Yeni bir calışma yaptım. Rapor sayfasında bir kaç eksiklik kaldı. Bir inceleyin istediginiz gibimi.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Bir kaç düzeltmeyle mükemmel olacağına inanıyorum. Parça isimleri uzun olduğu için yarısı görünmüyor. Bu kısmı uzatabilirsek ve plaka için de geçmiş önermesi ekleyebilirsek daha iyi olacak. Ayrıca birim kısmına adet haricinde takım da ekleyebilirseniz sevinirim. kaydet butonunun plaka ve usta adı girmeden aktif konuma geçmesini engelleyebilir misiniz? tekrar teşekkürler

BUNDAN SONRA KENDİNİZ İHTİYACLARINIZA GÖRE GENİŞLETEBİLİRSİNİZ.
http://www.excel.web.tr/f131/borclu-takip-program-t62044.html
YUKARIDAKİ LİNKİ İNCELEYİN İŞİNİZE COK YARAYACAK BENCE
RAPOR SAYFANIZI DÜZENLERSENİZ (Kİ BEN FORMUNU HAZIRLADIM DOSYANIN İÇİNDE)
CALIŞMA GÜZEL BİR HAL ALACAK . İKİ TARİH ARASI RAPOR ALMAK DİYE ARAMA YAPIN BİR ÇOK ÖRNEK CIKACAKTIR. İYİ CALIŞMALAR.

çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönderdiğiniz linkteki bir yorumunuza katılıyorum. Ben de excel i sütun ve satırlardan ibaret sanıyordum. tekrar teşekkürler kolay gelsin...

sn. fedeal'in göderdiği linkten değişiklikler yapmaya çalışırken excel ayarlarını değiştirdim galiba. benim için hazırladığı çalışma sayfasındaki form u değiştirebilmek için gerekli olan sayfayı açamıyorum. Yardım edebilir misiniz? (sayfa açıkken visual basic i açtığımda insert den userform u tıklıyorum ama userform7 çıkıyor)

Son düzenleme:
insertten userorma tıklarsanız yeni bir form eklemiş olursunuz bir daha tıklarsanız userform8 çıkar
sorun sanırsam vba project ve propertiesi kaldırmanız. bunun için ctrl+R BASIN sonrada f4 tuşuna basın kolay gelsin

çok teşekkürler imdadıma yine siz yetiştiniz. eğer vaktiniz varsa bir şey daha sormak istiyorum. hücreler arasındaki bağlantıyı nasıl kuruyorsunuz?

bir kaç gündür gözlerimden rahatsızdım stok programı sağolsun:)sorunuza cevap veremedim benim için hazırladığınız çalışma sayfasındaki form da küçük değişiklikler yaptım. hücrelerden kastımsa şu: formdaki yazdığımız verilerin yönünü örneğin b13 hücresi olarak atayabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bir de form daki rapor butonunu çalıştıramadım.

forma yazdıgımız veriler(textbox a girdigimiz verileri örnegin)
textboxu bir hücreye baglamak istiyorsanız.
textboxun properties listesinden controlsource ye hücre isminin yazın (a2 gibi)
bu özellik textboxla hücreyi baglar hücreye veri yazarsanız textboxta textboxa yazarsan hücreye aktarırsınız.bu özellikle hücreye baglantı kolay ancak sayfa seçmez formun altında hangi sayfa açıksa o sayfanın yazılı hücresine yazar, hücrede formül varsa ve hücre korunmuyorsa formülü siler,hücreyi korursan textboxtan veri gönderemezsin.

bir butonla istedigin sayfanın istedigin hücresine veri göndermek ise:

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("sayfa1").Range("A" & "2").Value = TextBox1.Text
End Sub
eğer hücreyle sayı gönderirsen yukardaki formül hücreye metin olarak saklanan sayı olarak atacaktır buda formüllerde kullanırsak bu hücreyi problem yaratabilir.bunun için;

Sheets("sayfa1").Range("A" & "2").Value = CDbl(TextBox1.Text)
End Sub
bu seferde textbox boşken butona basarsanız hata verecektir.

son dolu satıra veri göndermek istiyorsanız.

Sn_Dolu_Satir = Sheets("data").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bs_Satir = Sn_Dolu_Satir + 1
Sheets("data").Range("A" & Bs_Satir).Value = TextBox1
End Sub

combobox un listesine göre comboboxta seçtigin degerin satırındaki istedigin hücreye veri göndermek.

Sheets("DATA").Select 'ilk olarak ilgili sayfayı açmalıyız
s = ComboBox3.ListIndex + 1
Cells(s, 2) = TextBox1.Text 'kırmızı sayı 2 =b sütunu
End Sub

bunlar aklıma gelenler bunun gibi çok degişik örnek bulabilirsiniz önemli olan calışmanıza yarayacak olanı bulmanız.

rapor butonu için userform1'e
Private Sub CommandButton5_Click()
UserForm3.Show
End Sub

ekleyin yalnız calışmayı tam yapmadım.

Başta Sn fedeal olmak üzere yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sn. fedealin benim için hazırladığı çalışma sayfalarında bir kaç değişiklik yaptım. Yaptığım değişikliklerin programa uyması için yardımınıza ihtiyacım var. Formdaki tanımla ve rapor butonlarını iptal ettim ama içeriklerini silemedim.(rapor konusunda daha sonraki bir tarihte yardımlarınızı esirgemezsiniz umarım) Ayrıca form kısmında parça kodunu girdikten sonra kaydete bastığımda hata veriyor. Bunu nasıl giderebilirim? Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

rapor butonunda ısralıyım yaptım bir inceleyin. rapor sayfasıda tamam, kayıt sayfasına veri girin raporlama haftalıktan ziyade iki tarih arası ilk tarihi ve son tarihi girin eksiklik olursa tamamlarız iyi calışmalar.

Ekli dosyalar

Geri