Stok Raporlamasinda Sorun YaŞiyorum

Excel Vers. ve Dili
2002 türkce
örnek çalışmadada belirttiğim gibi.seçtiğim ürünle ilgili bütün işlemlerin ayrı ayrı sütunda gösterilmesini istiyorum.düşeyara formülü ile sadece bu kadarını yapabildim.bu raporlama ile ilgili önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

ben excel ile ilgili birçok formülü özellikle düşeyara formülünü burda öğrendim.yalnız makro ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim.bu konuda tecrübeli olan arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2002 türkce
link çalışmıyor galiba açamıyorum.benden kaynaklı bir sorun mu?belirtirseniz sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 Tr/İng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2019
Yerimde değildim yeni cevap yaza imkanım oldu.Aslında verdiğim link Sayın Yurttas'ın bugün verdiği bir cevabın linki idi.Ben drek copy yaptım.Doğru yapamamamışım.Sorun bende imiş özür.ama bahsi geçen dosyayı ekledim.
Bilginize!

Excel Vers. ve Dili
2002 türkce
ilginiz için teşekkür ederim.bu bildiğim kadarı ile araçlar-veri-otomatik süz kısmından yapılıyor.ama benim istediğim bi sayfada verilerimi girdiğim zaman diğer ana sayfadan secenek tuşu ile bunu arama yapmam dı bununla ilgili bi öneriniz var mı?yani 405 no'lu ürünün kodunu yazdığım veya sectiğim zaman sayfada o ürünle ilgili ne işlem yapılmışsa rapor halinde görmek istiyorum.belki orjinallik açısından önemli bu benim için.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.lar
Tabloyu inceleyin.
Rapor sayfasında; ürün kodu,işlem,renk ve müşteri ye göre süzme yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2002 türkce
çok teşekkür ederim.bunun üzerinden çalışarak daha geniş detaylı şeyler yapabilirim kanaatimce.yalnız giriş çıkış gri olarak renklendirdiğiniz yerler başka sayfada olsa görüntü açısından mümkün mü?gerçekten güzel bi başlangıç oldu benim için.birde bişey daha sormak istiyorum.excelde bi kaç basit formül uygulayabiliyorum.sizin yaptığınız formüller için neyi bilmem şart.bende bi kaç kez denedim ama malesef özellikle makro konusunda başarılı olamadım.ingilizce bilmek sart mı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Tabloyu incelerseniz giriş çıkış sayfasındaki gri hücrelerde ürün kod,renk ve müşteri kısmındaki listeleri tablodaki K,N ve P sütununda (isimleri bire düşürme mantığıyla) bularak kendisi çıkarıyor. çıkan bu tablo isimlendirilerek rapor sayfasında kullanılıyor. Ama istediğiniz giriş sayfasına kod yazmamak ise bu mantık kullanılarak başka bir sayfada gerekli veriler oluşturulabilir.
Formüllere gelince;
Bu tabloda ; eğersay,indis,kaçıncı,ehatalıysa,satır,büyük,sütun gibi yerleşik formüllerle birlikte koşullu biçimlendirme ve veri doğrulama kısımları ile de açılır listeler ve hücre biçimlendirmeleri düzenlenmiştir.
İyi çalışmalar.