Spss veri girişi

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Öncelikle yanlış bir yere konu açtıysam özür dilerim. Excel ile ilgili aklıma gelen ilk adres hep bu forum olmuştur. Spss te ekran olarak excel e benziyor belki yardımcı olabilecek birini bulabilirim diye düşündüm. Yükseklisans projem için anket hazırladım spss te analizi istenildi ama ben spss bilmiyorum internetten indirdiğim ders notlarından youtube aracılığıyla izlediğim videolardan bi yere varmaya çalışıyorum şu ana kadar yaptıklarım doğrumu bundan bile emin değilim. Sormak istediğim bir soru data kısmına birden fazla veri gireceksem bunun değişkenlerini nasıl tanımlamam gerek
Mesela soru
İş hayatınızda hangi özellikleri taşıyan kişilere mesafeli davranırsınız
Eğitimi
Yaşı
Cinsiyeti
Kişiliği
birden fazla işaretleyebilirsiniz şeklinde bir soruda birden fazla cevap verildiyse bunun data girişini nasıl yapmam gerekiyor. Aslında dosyaı ekleyecektim ama ekleme kısmını bulamadım :S

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Altın üye olmadığınız için buraya dosya ekleyemiyorsunuz. Onun için Google drive, yandex disc , dosya.tc gibi bir dosya yükleme sitesine dosyanızı yükleyip, burada yüklediğiniz dosyanın LİNKini verebilirsiniz.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Ya paylaşım sorunu var ya da dosya türüyle ilgili bir sorun var.
Dosyayı indiremedim. Dosya türü " .sav " uzantılı.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
30/07/2020
Örneğini verdiğiniz sorunun soru numarasının 1 olduğunu varsayarsak;
verilen cevapları S1_1,S1_2,S1_3 şeklinde kaç cevap alınmışsa o kadar sütuna yaymanız gerekmektedir.Bunun analizini ise spss te analyze-tables-multiple response sets ile yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Anketlerinizin veri girişini ve analizini yapabilecek sayılı üniversitelerin istatistik bölümlerden mezun olan
arkadaşlarımın kurduğu bir şirket var bu konuda size yardımcı olacaklarına eminim
www.spssverianalizcisi.com
Başarılar

Excel Vers. ve Dili
2010
Spss veri analizi hızlı çözüm

Spss İstatistiksel Veri Analizi - Ss Analiz®
www.spssverianalizi.com/
Spss İstatistiksel Veri Analizi, istatistiksel analiz yöntemleri, spss regresyon analizi, spss veri analizi ödevleri doğru ve hızlı çözüm.