siteye excel dosyası ekleme ve kmz alma

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
merhaba herkese, günaydınlar. koordinatlarım olan bir excel dosyam var ve bunu
http://www.earthpoint.us/exceltokml.aspx sitesinde dosya yükle kısmından siteye yükleyerek view on google earth düğmesine bastığımda bana excel dosyasındaki verilere göre kmz dosyası indiriyor (indirilenler klasörüne). koordinatların olduğu dosyayı makro ile oluşturdum ve masaüstüne bu excel dosyalarını atabiliyorum.
sorum ise şu bu dosyayı bu siteye otomatik yükleyerek direk kmz dosyadını masaüstüne indirtme makro ile yapılabilir mi.

işinize yarar mı bilmiyorum ama excel dosyalarını ise şu kodla masaüstüne aldırtıyorum...

Kod:
    Set WinScrObj = CreateObject("WScript.Shell")
    MyFolder = WinScrObj.SpecialFolders("DeskTop")

ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=MyFolder & "\" & aks_adı & " kopru_koordinat dosyası.xlsx", _
        FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Aşağıdaki linklere bakın isterseniz. Dosyayı harici sunuculara yüklemenize gerek kalmayabilir....

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
Haluk bey sizin konunuzu inceledim. fakat benim kullandığım dosyada çokca başlık var. ikonlara yazılara farklı şekiller renkler veriyorum ve hepsinde açıklamalar mevcut oluyor. bununla ilgili tüm altlıklarım oluştu. excele tüm koordinatlarımı aktarabiliyorum. sadece işin biraz şov biraz tembellik kısmından dolayı direk kmz dosyası alabildiğim bu siteye erişim olabilir mi diye merak ediyorum. sizin kodlarınızı inceleme şansım olmadı, incelesem de anlayamayabilirim ama bakmak istesem de vba nız şifreli.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Evet, doğru ... VBA kısmına erişimi engelliymiş, siz söyleyince ben de şimdi baktım. (Ücretli dosya olduğu için)

İkonlara farklı şekiller, renkler, açıklamalar .... bunların hepsi, linkteki dosyaya yapılacak revizyonla yapılabilir. Ama çok sık kullanmayacağınız bir şeyse, gerek yok tabii...

.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
sonuç olarak görüşünüzü almak isterim. bu dediğim olabilecek bir şey mi acaba

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Sizin dediğiniz olay muhtemelen olur ama, denemek/uğraşmak lazım lazım..... Linkteki site sanırım üyelik istiyor.

Bir de örnek Excel dosyası lazım tabii....

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
Sizin dediğiniz olay muhtemelen olur ama, denemek/uğraşmak lazım lazım..... Linkteki site sanırım üyelik istiyor.

Bir de örnek Excel dosyası lazım tabii....

.
bir örnek gönderdim. üyelik olmadan da sonuç alabiliyorsunuz. paralı üye olmazsanız sadece 200 noktaya izin veriyor. sizin hazırladığınız dosyaya da çok yardımcı olabileceğini düşündüğüm anlatımlar mevcut bu sitede.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Evet, üyelik olmayınca 200 noktaya kadar KML dosyasını hazırlıyor..... ama benim dosyadan çok da farkı yok, üstelik bir de verileri harici sunucuya yüklemenin getirebileceği risk var.

İstediğiniz işi yapmak için gerekecek çalışmaya şu anda vakit ayıramayacağım, size kolay gelsin.

.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
size de kolay gelsin...