Site aidat borç çizelgesi

Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2000 Türkçe
Ev:Excel xp Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11.06.2022
Arkadaşlar;

Ekteki dosyada site aidatlarını takip ettiğim bir çizelgem var, aidatını ödeyenlerin karşılığına "X" işaretiyle işaretliyorum. Başka bir sayfada yıl sonu itibariyle kişilerin ne kadar borcu olduğunu çıkarmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

sscey

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
15-12-2029
Aidat miktarı 20 TL olarak düşünelerek hazırlanmıştır. Sanırım isteğiniz böyle bir şey.

Ekli dosyalar

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
29-05-2025
Borç ayları çıksın istiyorum.

Merhabalar;

Sayın sscey'in çözümünü esas alarak, borçlarını ödemeyen dairelerin "Borçlar" sayfasındaki "Borçları" yanındaki, D sütununda "Borç Ayları" nın da gözükmesini nasıl sağlayabilirim?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

sscey

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
15-12-2029
Bu nasıl? Bir bakarmısın....

Ekli dosyalar

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
Sayın sscey;

İyi akşamlar.

Evet, tam istediğim gibi..

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
sscey çok teşekkürler,assenucler size de teşekkürler sorumu detaylandırdığınız için

Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
Merhabalar, Çözümden yola çıkarak birde uyarı ve ((teşekkür (borcu olmayanlara)) yazısı hazırlamak gereği duydum bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Birde aidat ödeme zamanı her ayın 15 olduğu için aralık ayını borç olarak kaydetmeme imkanı varmı?
Yada bu ay haziranda olduğumuzu varsayarsak formul doğru sonucu vermeyecek gibi geliyor?
buna göre bir düzenleme yapılabilirmi?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
Merhabalar, Çözümden yola çıkarak birde uyarı ve ((teşekkür (borcu olmayanlara)) yazısı hazırlamak gereği duydum bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Birde aidat ödeme zamanı her ayın 15 olduğu için aralık ayını borç olarak kaydetmeme imkanı varmı?
Yada bu ay haziranda olduğumuzu varsayarsak formul doğru sonucu vermeyecek gibi geliyor?
buna göre bir düzenleme yapılabilirmi?

Teşekkürler.
Yukarıda bir kaç düzeltme ile sorumu tamamlayabildim şükür:)
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
Sayın Unur

Günaydın..

Gerek site ve gerekse apartman yönetimi olsun, yönetimi üstlenen (yönetici) kişi ya da yönetim kurulu (3 kişi) tarafından, her yılın Ocak ayı içerisinde mutlaka Kat Malikleri Toplantısı yapılır. Bu toplantıda kat malikleri (bağımsız bölüm sahipleri) tarafından ya da daha sonra yönetici tarafından mutlaka "İşletme Projesi" hazırlanır.

İşletme projesine göre; oturan daire sahipleri ya da kiracıları her ayın başında, sizin örneğinizde Aralık 2011 ayı aidatı için 15 Aralık tarihinde ilgilileri borçlandırabilirsiniz. Verdiğiniz bilgiye göre, ödeme süresinin 1 ay olduğu anlaşılıyor. 15 Ocak 2012 tarihine değin ödenecek olan, Aralık ayı aidatı'nın "son ödeme" günüdür.

İşletme projesi hazırlanırken "Açıklamalar" kısmında borçlandırma ve ödeme tarihi konularında bilgi verilmesi ve bağımsız bölüm sahiplerinin onayına sunulması, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğidir.

Ödemelerini geciktiren kişilerden aylık "% 5" hesabıyla "Gecikme Tazminatı" istenir.

Not:
Elektrik ve su faturalarında "Fatura Tarihi" itibariyle aboneler borçlandırılır. "Vade Tarihi" ne kadar ödeme süresi verilir. Bu süreyi geçirenlerden "gecikme faizi" alınır. Bu açıklama, borçlandırma ve ödeme tarihi farkını ortaya koymak için yazılmıştır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
Assenucler verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Benim istediğim yukarıdaki çizelgedeki formul yıl sonu itibariyle borç durumunu veriyor. İlk başta sorumda zaten bu yönde idi.
Şimdi çizelgenin yıl içerisinde de kullanılabilmesi açısında örneğin Haziran ayında olduğumuzu düşünürsek kişi en son mart ayının aidatını vermişse Nisan ve Mayıs aylarını borçlu kabul edip 40 TL göstermesini arzu ediyorum.
Bu konuda arkadaşlardan bir yardım bekliyorum.

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
Haziran ayında iken, "Borçlar" sayfası "Aidat" satırında D2:H2 aralığı'na 20 TL. yazmanız , I2:N2 aralığında "Haziran-Aralık" Ayları'ndaki 20 TL. olanları silmeniz yeterli..
"2011" sayfanızın "Aidat" satırlarında herhangi bir formül olmadığından, başka bir şey yapmanıza gerek yok.

16 Haziran'da "2011" sayfası "Aidat" satırı "Haziran" ayı hücresine sadece "20" yazarsanız ve sonrakı aylarda da bu şekilde işlem yaparsanız, borcu olanlarla ilgili gerçek doğru sonucu alırsınız..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
Uyarı yazısı

Borçlarını ödemeyenlere yollayacağınız yazı örneği ilişiktedir.

Bu çalışmada katkıda bulunan sayın Accountant80'e bir kez daha teşekkürler.

"UYARI YAZISI" sayfasında "B12" hücresine tıklayarak, ilgili daireyi seçip "YAZDIR" düğmesine tıklayacaksınız. Hepsi bu kadar.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
Bu çalışmada katkıda bulunan sayın Accountant80'e bir kez daha teşekkürler.
Sayın assenucler çok Teşekkürler, Sizin nezdinizde Accountant80'e bende teşekkür ediyorum.

Sayın assenucler cevabı yazdıktan sonra deneme yaptım ancak sonraki ayların tamamını borç olarak gösteriyor formul sonucu. İnceleme şansınız varmı acaba?

Son düzenleme:

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
11. iletide yaptığım açıklamaya göre, 15 Haziran günü itibariyle borçlu olanların borç tutarları "Borçlar" sayfası "Borç Tutarı" sütununda gözüktüğü gibidir.

Formülü inceleyiniz. Benim yapamadığım kırmızı renkli "Borç Ayları" sütunundaki ay isimleridir.

Sanırım, konuya hakim üstadlar size yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
11.06.2022
Sayın assenucler bende konu üzerinde çalışıyordum daha değişik bir yöntemle çözdüm sanki böylesi daha iyi oldu gibi ancak ayları yazdırma konusunda bir üstadın el atması gerekiyor konuya dizi formülün ben hala mantığını çözemediğim için dokunmaya bile korkuyorum:)

Ekli dosyalar

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2025
Ben de aynı kanıdayım.

Excel Vers. ve Dili