• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıra No Makro Biçimlendirilmiş Hücre

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
C16 dan itibaren 9 satırlık gurup birleştirilmiştir. Her gurup bir sıra numarasını ifade eder. G16 ve sonrasındaki her 10. satıra değer girildiğinde sıra numaraları otomatik artmalı. ancak aralarda değer girilmeyen kısımlara numarasız geçilmeli. Ben birşeyler yapmaya çalıştım ancak bazı problemler var. Örneğin G sütünuna değer girdiğimde sıra veriyor ama sildiğimde sıra no silinmiyor.

Ekte dosyayı gönderiyorum. Sarı hücrelere değer girdiğimde kırmızı hücrelere sıra no verilmeli. yeşil hücrelere değer girilirse sıra numaraları etkilenmemeli. Aralarda boş sarı hücre bırakılırsa o hücreye denk gelen kırmızı sıra numarası boş geçilerek sıralamaya kaldığı yerden devam edilmeli..
Değerli Arkadaşlar dar bir zamanda bitirilmesi gereken bir dosya acil desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Aradan satır silindiğinde ne olacak o belli değil, ama sondan satır sildiğinizde sıralama değişmeyecektir.

Bir inceleyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [G:G]) Is Nothing Or _
        Selection.Count > 0 Or _
        Target.Row < 16 Or _
        (Target.Row - 16) Mod 9 > 0 Then Exit Sub
    If Target.Value = "" Then
        Target.Offset(0, -4) = ""
    Else
        Target.Offset(0, -4) = Application.WorksheetFunction.Max(Range("C16:C" & Target.Row)) + 1
    End If

End Sub

Necdet bey öncelikle ilginize teşekkür ederim, hemen denedim. Arada bir sarı hücrenin değerini sildiğimde hata kodu veriyor

Merhaba,

Selection.Count ibaresini ekledim, tekrar dener misiniz?

Sanırım birden fazla hücreyi seçtiğinizde bu hata kodunu alıyorsunuz.

Selection Count > 0 yaptığımda hiç hesaplamadı yani kırmızı hücreleri numaralandırmadı.
öncekinde sırayla veya aralıklı sarı hücrelere değer verdiğimde problem olmuyordu. sadece aralardan bir veya iki sarı hücreyi sildiğimde hata veriyordu

Silme işleminde sorun yaşanacağı kesin bu mantıkta.

Silme işlemini nasıl yapıyorsunuz? Bunları anlatırsanız aynı senaryoyu bende deneyebilirim.

Şimdi görmeden sizin ne yaptığınızı anlamaya çalışıyorum.

ben sadece sarı hücrelere giriş ya da değişiklik yapıldığında numara verdirmeye çalışıyorum. Silme işini nasıl yaptığınızı bilmiyorum.

Ortadan bir yerden silerseniz numaralandırma yanlış olur. Eğer böyle bir durum varsa onu bilmek gerek.

Kod:

Target.Row < 16 Or _
        Target.Offset(0, -4) = ""
    Else
        Target.Offset(0, -4) = Application.WorksheetFunction.Max(Range("C16:C" & Target.Row)) + 1
    End If

End Sub

Bu kod şimdilik iki hata veriyor aradaki sarı hücre değerlerini sildiğimde alt satırlardaki kırmızı hücre değerleri azalmıyor ve If Target.Value = "" Then kısmında hata veriyor.

Alt satırlardaki numaraların değişmemesini max count ile düzeltmek mümkün mü

Şöyle anlatmaya çalışayım. G6 dan G100 e kadar her satırda sarı veya yeşil hücrelerde değer girilmiş olsun. Bu durumda kırmızı hücrelere sıralı numaralandırma yapıyor. Ancak G34 vey G43 veya G52 hücrelerindeki değerleri silince C43 veya altındaki tüm kırmızı hücreler sıralı numaralandırılmıyor. eski numarada kalıyorlar.

Neşet Bey hata durumunu örnek dosya ile gönderiyorum. Görüleceği üzere sıra no 4 ten & ya atlamış. Oysaki aradaki hücreler silindikçe alltaki sıra numarası küçülmeli. 70, 79 ve 88. satırlar doluydu. silince 97. satır aynen kaldı

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birde aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
    If Intersect(Target, Range("G16:G65536")) Is Nothing Then Exit Sub

Range("C16:C" & Rows.Count).ClearContents

For Each Veri In Range("G16:G1000")
        If Veri.Row Mod 9 = 7 Then
            If Veri.Value <> "" Then
                Veri.Offset(0, -4) = WorksheetFunction.Max(Range("C16:C" & Veri.Row)) + 1
            End If
        End If
    Next
End Sub

Evet düşündüğüm çözümü Korhan bey verdi.
Onu kullanabilirsiniz.

Senaryo Şu...
Ekte gönderdiğim dosyada personel sayfasında Sarı hücrelerde Evet yazan Personelin isimleri, sıra numaraları ve ücret türü evet olan satırlar bir başka sayfadaki puantaj aktarılıyor VBA kodu ile. Ancak bu personelden bazıları hiç ücret almadığı için veri kaydı olmasına rağmen sarı hücredeki eveti silerek o personeli puantaj cetveline aktarmıyoruz.
Bu senaryoya göre =Eğer(g16<>0;MAK(C16;1);"") ile sıra numarası verdirdim ve fill out yaptım. fakat zaman zaman personel listesini bozmadan araya 9 satır ekledik ve yeni bir personel ekleyince formülü yeniden en baştan fill out yapmak gerekiyor her defasında. bu soruna çözüm arıyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar harikasınız... Necdet bey Korhan bey çok minnettarım... Her daim başarılı olun....

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. Necdet Yeşertener ve Korhan Ayhan Beyin Sorunu Çözmüştür. Çok Teşekkür Ederim...

Merhaba,

Sorun çözüldü ama dün gece vakit bulup yapamadığım kodları da vereyim, içimde kalmasın, alternatif olsun. :)

Aşağıdaki kodlar ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.

Kod:

Target.Row < 16 Or _
    Dim i As Long
    Dim SonSat  As Long
    Dim SiraNo  As Long

SonSat = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row
    If SonSat < 16 Then SonSat = 16
    i = 16

With Application
        .ScreenUpdating = False
        .EnableEvents = False