• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş kalemlerini userformla satırlara yazdırmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Galus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Önce örnek dosya oluşturmam gerekiyor ama nasıl başlamalıyım? Birden çok sipariş kalemlerini userform ile altalta satırlara yazdırmak için userformda hangi compenenti kullanmalıyım? Listbox , Combobox vs.

Teşekkürler...

Ürün sayfasındaki ürünleri Listbox ile çiftkolon birden fazla secim yaparak Sipariş sayfasına kayıt yapmak için kod buldum. Ama Listbox bir türlü çalışmıyor. Bu arada Müşterileri seçen Combobox da çalışmıyor. Lütfen yardım.

Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosyayı değiştirdim.

İlgilerinize teşekkürler...

ilk düşündügünüz şekil bence daha iyidi adet kısmında takıldınız sanırsam.
ürünleri seçin aktara basın listbox2 de ürünün üzerine tklayın adedi yazın,umarım işinize yarar.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üstadım süper olmuş. Allah (CC) razı olsun. Birde combobax la müşteri sayfasından seçilen veri Sipariş sayfasına gelse tam olacaktı.

Saygılar..

Üstadım. Çok güzel olmuş. Sonsuz teşekkürler.. Yalnız ufak bir sorun var. "UserForm2.Show 0" satırı debug veriyor.

Saygılar...

Usta emeğin için minnettarım. Çok teşekkürler..

Üstadım önce çevreye verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Bu harika programın ihtiyacımı tam karşılaması için bir iki düenleme yaptım. Daha önce ürün sayfasında ürün kodlarını sıra no gibi yazdığımdan sipariş sayfasına sıra nolar geliyor. Sipariş sayfasına sıra no yerine ürün kodlarını getiremezmiyiz?

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

siparişleri kaydetmek için data sayfası ekledim istediginiz değişikliği yaptım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Usta selamlar ,

Yazdıra basınca ".xps" uzantılı dosya kaydediyor. Yazdırma seçeneği iptal ettim. UserForm2 debug veriyor.

Saygılar..

ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
yazdır kodu bu o neden öyle yaptıgını bilemiyorum şimdi denedim bende problem yok

yanlız şu şekilde değiştirmeliyiz
Sheets("Siparis").Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
yoksa açık sayfayı yazacaktır. alttaki dosyayı tekrar denermisiniz.(kaydederek rar içinde degil)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sheets("Siparis").Select ekledim. debug yapmadı ama gene ".xps" uzantılı dosya olarak kaydediyor, yazdırıyor. Yazdırma kodlarını iptal edemez miyiz? Sheets("Siparis").Select deyince zaten sayfa geliyor. Ctrl+P basınca yazıyor.

Saygılar..

15.mesajdaki dosyayı güncelledim yazdırmayı iptal ettim.butonlar duruyor basınca sayfayı seçiyor sadece butonu silerseniz altındaki butonla ilgili kodlarıda silmelisiniz yoksa hata verir.

Emeğine sağlık, şükranlarımı arz derim hocam..

Hocam,

Müşteri sayfasında CommandButton1 var. Tıklayınca UserForm1 getiriyor. Bu CommandButton1'in adını "Formu Aç" olarak nasıl değiştirebilirim ve de bu butonu diğer sayfalara nasıl kopyalıyabilirim?

Saygılar...

görünüm-araçcubukları-denetim araç kutusunu seç oradan sayfaya commandbutton ekleyebilirsin cetvel gibi bir işaret olacak tasarımmoduna alıp command button üzerine tıklarsan kod sayfasında "Private Sub CommandButton1_Click()" satırını görürsün altına kodunu yazabilirsin adını değiştirmek içinse sayfanın kod bölümündeyken commandbutton properties ayarlarında caption kısmına istedigini yazabilirsin.

Geri