sınav değerlendirme formu(biraz karışık ben beceremedim :()

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
bugun()
Merhaba arkadaşlar aşağıda bir eğiti katılım formu var biraz komplex bir işlem bayasını yaptım bir yerde(önemli) takıldım, şimdi ahmet turan diye bir katılımcı var bu katılımcı 4(genel(G),sağlık(S),teknik(T), değerlendirme sınavı(D)) unsuru gerçekleştirirse başarı sertifikası alacak, başarı sertifikası alması için hücrelerin içinin dolu olması yeterli.
eğer kişide boş hücre varsa belge alma hakkı kısmına] ''eksik'' yazsın ve parantez içinde hangi kısmın eksik olduğunu virgül ile anlatsın misal '' EKSİK ( S, T) '' yada ''EKSİK (T),(D) ''
bunun gibi bir şey yapabilirmiyiz benim kapasitem yetmedi forumda çok örnek baktım ama beceremedim ve benim için son derece önemli bu husus :(

buraya dosya yüklemeyıde beceremedim aşağıdaki linkten uygulama sayfasına bakabilirsiniz
http://www.dosya.tc/server39/LpeB5C/ERSUR-4KISIML_STELER__1_.xls.html

Excel Vers. ve Dili
office 2014
Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E7:H7)=4;"başarılı";"eksik değerlendirme")
Bu kodu yazarsan, eksik olan boş satırları bulur ve sonucunu yazar. tümü dolu ise başarılı yazar. Yazılması istenen metni ("") içinden değiştirebilirsin.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
bugun()
Kod:
Bu kodu yazarsan, eksik olan boş satırları bulur ve sonucunu yazar. tümü dolu ise başarılı yazar. Yazılması istenen metni ("") içinden değiştirebilirsin.
Peki eksik olan sütunu da belirtebilirmiyiz misal Sağlık(S) ve Teknik (T), bölümü eksikse, belge alma hakkında EKSİK (S),(T) veya EKSİK (S,T) yazdırabilirmiyiz

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Kod:
sizin şu on dakikada yaptıgınızı ben dün aksamdan beri uğrasıyom :D

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif:
Dosyanızda I7 hücresine;

=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E7:H7)=4;"";"EKSİK "&EĞER(E7="";"(G) ";"")&EĞER(F7="";"(T) ";"")&EĞER(G7="";"(S) ";"")&EĞER(H7="";"(D)";""))

Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Merhaba;
Alternatif:
Dosyanızda I7 hücresine;

=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E7:H7)=4;"";"EKSİK "&EĞER(E7="";"(G) ";"")&EĞER(F7="";"(T) ";"")&EĞER(G7="";"(S) ";"")&EĞER(H7="";"(D)";""))

Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.
çok güzel olmuş elinize sağlık fakat şimdide eğer tüm sutunlar dolu ise '' BAŞARILI '' yazmıyor, eksiği olmayan kişide boş yazıyor

Excel Vers. ve Dili
office 2014
Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E7:H7)=4;"başarılı";"eksik değerlendirme ")&EĞER(E7="";"(G)";"")&EĞER(F7="";"(T)";"")&EĞER(G7="";"(S)";"")&EĞER(H7="";"(D)";"")
En düzgün hali...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E7:H7)=4;"BAŞARILI";"EKSİK "&EĞER(E7="";"(G) ";"")&EĞER(F7="";"(T) ";"")&EĞER(G7="";"(S) ";"")&EĞER(H7="";"(D)";""))

Excel Vers. ve Dili
bugun()
aynı konuda bu sefer şöyle bir şey yapmak istiyorum
şablon kısmındaki hücrelerden birinin satırı değiştiğinde atıyorum d7 yi d 8 olarak değiştirdiğimde tüm satır bilgileri otomatik değişebilir mi yanı 7. sutundan birini değiştirince 8 yapınca şablondaki herşey 8 olsun
mümkün mü bu

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
aynı konuda bu sefer şöyle bir şey yapmak istiyorum
şablon kısmındaki hücrelerden birinin satırı değiştiğinde atıyorum d7 yi d 8 olarak değiştirdiğimde tüm satır bilgileri otomatik değişebilir mi yanı 7. sutundan birini değiştirince 8 yapınca şablondaki herşey 8 olsun
mümkün mü bu
Sayın turan.mst, formülde sorun yok ki. Formülü aşağı doğru çoğaltmanızda (formüllü hücrenin sağ alt köşesinden fareyle tutup aşağı doğru çekerek veya kopyala yapıştır yaparak) bir sıkıntı yok, mevcut formül;
--uygulandığı sütunda,
-- E, F, G ve H sütunlarını kontrol ediyor, boş varsa EKSİK kelimesiyle birlikte ilgili harfi (G, S, T gibi) gösteriyor.

İsterseniz aynı formülü aşağıdaki şekilde değiştirin, böylece yukarıdaki işlemi, A, B, C ve D sütunu doluysa (kişi bilgileri ekseksiz yazılı ise) koşuluna bağlayıp eksiksiz hale getirin.
Aşağıdaki formülü uyguladığınızda örneğin C6 hücresindeki gibi başlık benzeri satırlarda BOŞ sonuç vermesini sağlayın. Yani A,B,C ve D sütunlarından bir tanesi bile boş olsa (kişi bilgilerinden biri eksikse) formülün sonucu BOŞ olarak gerçekleşecektir.
Tercih sizin.
I6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayn ve aşağı doğru listeniz boyunca kopyalayın.
Kod:
=EĞER(YADA(A6="";B6="";C6="";D6="");"";EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E6:H6)=4;"BAŞARILI";"EKSİK "&EĞER(E6="";"(G) ";"")&EĞER(F6="";"(T) ";"")&EĞER(G6="";"(S) ";"")&EĞER(H6="";"(D)";"")))

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Sayın turan.mst, formülde sorun yok ki. Formülü aşağı doğru çoğaltmanızda (formüllü hücrenin sağ alt köşesinden fareyle tutup aşağı doğru çekerek veya kopyala yapıştır yaparak) bir sıkıntı yok, mevcut formül;
--uygulandığı sütunda,
-- E, F, G ve H sütunlarını kontrol ediyor, boş varsa EKSİK kelimesiyle birlikte ilgili harfi (G, S, T gibi) gösteriyor.

İsterseniz aynı formülü aşağıdaki şekilde değiştirin, böylece yukarıdaki işlemi, A, B, C ve D sütunu doluysa (kişi bilgileri ekseksiz yazılı ise) koşuluna bağlayıp eksiksiz hale getirin.
Aşağıdaki formülü uyguladığınızda örneğin C6 hücresindeki gibi başlık benzeri satırlarda BOŞ sonuç vermesini sağlayın. Yani A,B,C ve D sütunlarından bir tanesi bile boş olsa (kişi bilgilerinden biri eksikse) formülün sonucu BOŞ olarak gerçekleşecektir.
Tercih sizin.
I6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayn ve aşağı doğru listeniz boyunca kopyalayın.
Kod:
=EĞER(YADA(A6="";B6="";C6="";D6="");"";EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E6:H6)=4;"BAŞARILI";"EKSİK "&EĞER(E6="";"(G) ";"")&EĞER(F6="";"(T) ";"")&EĞER(G6="";"(S) ";"")&EĞER(H6="";"(D)";"")))
yok ben onu demiyorum formulde bir sıkıntı yok, eğitim listesi oluştu fakat sertifika basmak için diğer sayfaya geçtiğimizde burada oluşturduğum kişi listesi ve tarihleri oraya aktarıp sonrada print yapmak istiyorum, bu aktarmada bir sorun var yanı atıyorum tarihleri yana doğru çekince tarihler değişiyor fakat isim listesi değişmiyor. sıkntı orada aşağı doğru çekince isimler geliyor fakat ben ünvan gelsin istiyorum şablon kısmında

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Bilgisayar başında değilim. Şunu söyleyeyim.
Yazdırmak idtediğiniz sayfada bir hücrede diğer sayfadaki sıra numaralarını VERİ DOĞRULAMA listesinden seçim yöntemiyle belirlersiniz. Diğer hücrelerde de; bu hücreyi arama kriteri olarak kullanan DÜŞEYARA formülleriyle istediğiniz bilgiyi, istediğiniz hücreye getirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Sorun formuşde değil ki sorun formulü şablona aktarmada :) ben şablonda bir şey değiştirince o şablonda herşey aynı hizada değişşin istiyorum yani 6. satırı yazdırayım sonra 7. satırdan isim bilgisini şablona gireyim orada o isime ait bilgiler şablona aktarılsın istiyorum... çok mu şey istiyorum :(

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Bilgisayar başında değilim. Şunu söyleyeyim.
Yazdırmak idtediğiniz sayfada bir hücrede diğer sayfadaki sıra numaralarını VERİ DOĞRULAMA listesinden seçim yöntemiyle belirlersiniz. Diğer hücrelerde de; bu hücreyi arama kriteri olarak kullanan DÜŞEYARA formülleriyle istediğiniz bilgiyi, istediğiniz hücreye getirebilirsiniz.
düşey arayı beceremedim, yani şablona çekemiyorum o düşey aradan niyeyse

Excel Vers. ve Dili
bugun()
Excel Vers. ve Dili
bugun()
verdiğiniz formulleri bendeki şablona uygulayınca # yok diye hata veriyor :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...