ScrollBar özelleştirmesi hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19/01/2019
İyi akşamlar;
Arkadaşlar ScrollBar kullanımı ile ilgili bir sorum olacak. yardım edersiniz sevinirim.
çalışma sayfama eklediğim ScrollBar için şu kodu kullanıyorum:

Private Sub ScrollBar_Change()
Dim den As Double
den = deneme.Value / deneme.Max
Range("E8") = den
End Sub

sayfadaki E8 hücresini bilimsel ve ondalık basamak sayısını 3 hane olarak biçimlendirdim. değerin çubuğa bağlı olarak 1,000E-10 ile 1,000E+00 arasında değişmesi gerekiyor. problemde buradan sonra başlıyor. çubuğun butonuna basıldığında değişimler doğal olarak baş tarafta çok hızlı son tarafta çok yavaş oluyor. halbuki yapmak istediğim şey şu. üstel değeri ne olursa olsun, smallChange ile virgülden sonraki 3. rakam değişsin, largeChange ile virgülden sonraki 2 rakam değişsin. (Örneğin; her hangi bir yerde değerimiz 2,227E-06 iken sağ ok tuşuna bastığımızda 2,228E-06 olurken, başka bir yerde değerimiz 5,453E-02 iken yine sağ ok tuşuna bastığımızda 5,454E-02 olsun.) Not: uyanıklı yapıp üstelleri listbox kullanarak seçelim. seçim sonucu çarpılsın dedim ama danışmanım kabul etmedi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
19/01/2019
Sayın leventm bahsettiğim durum ile ilgili örnek, Özel Teşkkür... başlıklı konuda eklidir. orada MWS adlı sayfada SbT adlı ScrollBar bu durum için örnektir. teşkkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
19/01/2019
Arkadaşlar iyi akşamlar. dünkü sorduğum soruya ilişkin olarak prosedürü şu şekilde düzenlemeye çalıştım. (değişim adımlarını sabitlikten kurtarmaya çalıştım). ancak prosedür, "syntax error" mesajı verdi. bu sorun düzeltilebilir mi? Sizce bir işe yarar mı?. şimdiden teşekkür ederim.

Private Sub ScrollBar_Change()
If ScrollBar.Value < 0.001 Then
ScrollBar.SmallChange = 1
Else If ScrollBar.Value < 0.01 Then
ScrollBar.SmallChange = 10
Else If ScrollBar.Value < 0.1 Then
ScrollBar.SmallChange = 100
Else
ScrollBar.SmallChange = 1000
den = ScrollBar.Value / ScrollBar.Max
Range("e8") = den
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
19/01/2019
Problemi çözdüm

Arkadaşlar büyük uğraşlarım sonucu (acemiliğimden) problemi çözdüm.
küçükte olsa bir iş başarabilmenin verdiği sevinçle sizinle de paylaşmayı uygun buldum. hepinize kolay gelsin, iyi çalışmalar...