sayıyı yazıya çevirmede hata?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/06/2023
ekteki dosyamda sayıyı yazıya çevirme kodu kullanıyorum. Ama çevirirken hücredeki sayının tam kısmını doğru virgülden sonraki kısmını ise hücrenin genel özelliklerine ait bölümde görüne bilen sayıyı çeviriyor . Kod başka dosyada denediğimde düzgün çalışıyor.ödeme emri sayfasında görünüyor hatalı bölüm . manuel sayı girdiğinizde çevirmede problem yaşamıyor. Aslında bu sayfaları kopyala yapıştırla oluşturdum aynı sayfalar başk dosyada çalışıyor .Nedeni hakında yarımcı olabilcek arkdaş varmı acaba?

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Küsürattaki basamak sayısından dolayı sorun yaşıyorsunuz.

B49 hücresindeki formülünüzü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
=Yaziyla(YUVARLA(P37;2))

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sayın Korhan bey ilginiz ve yardımınız için sonsus teşekkürler . Ben aynı kodları başka bir excel dosyasında hatasız çalıştığını görüyorum .Sadece bu dosyada hata vermesinin nedenini bulamıyorum hücre biçimlerdirmede yada özelliklerde mi bunu bulamadım .

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

R21 hücresindeki formül sonucu oluşan değer aşağıdaki şekildedir.

866,16942648

Küsürat kısmı kullandığınız fonksiyonda sorun yaratıyor. Forumda sayıları yazıya çeviren birçok fonksiyon var. Bunları inceleyiniz.

Sayıyı Yazıya Çevirme Uygulamaları

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Merhaba iki gündür sorunu çözemedim. Farklı dosyaları tek dosyada birleştirmeye çalışıyorum. Yazıya çevirme kodu sorunsuz .yeni dosyama taşıdığımda Sayın Korhan beyin söylediği gibi R28 deki görünen sayı ile okunan sayı çok farklı sorunu n kaynağını bulabilmek benim için artık pc ile inatlaşmaya dönüştü

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Uğraşmanıza gerek yoktu. Yapmanız gereken dosyanızda kullandığınız "yaziyla" fonksiyonunu verdiğim linkten çalışan başka bir tanesi ile değiştirmek olacaktı.

Ben dosyanıza daha sağlıklı çalışan bir fonksiyon ekledim. Bunu kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sayın Korhan Bey yardımınız için sonsuz teşekkür ederim .Yaziyla yazılması gereken yerlerde değişiklik yaptım sorunsuz çalışıyor. Ama bordroların açıklama bölümünde örneğin FARKB sayfasında B17 hücresinde =" ŞAKİRE SADİ OBDAN İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI ÖĞRETMEN "& Y4 &" AYINA AİT ÜCRET TOPLAMI YUKARIDA GÖSTERİLDİĞİ ÜZERE ="& N15 &"= TL. ="& L16 &"= TAHAKKUK ETMİŞ OLUP, PERSONEL ALACAK TUTARI OLAN ="&Z15 &"= TL. ="& X16 &"= ÖDENMESİ GEREKİR. " şeklinde açıklama var burda #AD? soru işareti çıkıyor .Aynı Açkılamalar diğer bordrolarda da var . Bu sorunu da çözemedim ben

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Yazıyla formüllerinizde hata var.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Korhab beyin Örnek dosyasına göre
Bu şekilde deneyiniz.

=" ŞAKİRE SADİ OBDAN İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI ÖĞRETMEN "& Y4 &" AYINA AİT ÜCRET TOPLAMI YUKARIDA GÖSTERİLDİĞİ ÜZERE ="& N15 &"= TL. ="& YAZIYAÇEVİR(N15) &"= TAHAKKUK ETMİŞ OLUP, PERSONEL ALACAK TUTARI OLAN ="&Z15 &"= TL. ="&YAZIYAÇEVİR( Z15) &"= ÖDENMESİ GEREKİR. "

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sorun hala çözülemiyor .Sayın Korhan Bey'in dosyası üzerinde de denedim ama virgülden sonrak i kısmı yine aynı sorunu yaratıyor eki dosyamda aynı rakamların toplamı daha önceki dosyamda farklı çıkıyor sorunda burdan kaynakalınıyor . SBORDRO sayfalarında sarı renk ile belirtilen bölümlere bakabilirseniz sevinirim .Bu dosyamda düzgün çalışıyor

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Sorun hala çözülemiyor .Sayın Korhan Bey'in dosyası üzerinde de denedim ama virgülden sonrak i kısmı yine aynı sorunu yaratıyor eki dosyamda aynı rakamların toplamı daha önceki dosyamda farklı çıkıyor sorunda burdan kaynakalınıyor . SBORDRO sayfalarında sarı renk ile belirtilen bölümlere bakabilirseniz sevinirim .Bu dosyamda düzgün çalışıyor
Merhaba
Sorunu tam anlayamadım ama dosyanızda yaziyla (KTF) FARKB sayfasının kod bölümünde onun module9 içine alarak tekrar deneyiniz.
Farkb içinde olması sadece o sayfada işlem yapmasını saylar ama module9 içine alırsanız tüm sayfalarda işlem yapar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Sanırım sorunu tam anlatamıyorum ikinci gönderdiğim dosya sorunsuz sbordro veya fark b bordrolarında örneğin sbordro sayfasındaki m15 hücresindeki tutar bordro açıklamsında 8141,27 olarak görünüyor. Ama ilk gönderdiğim bordroda yine aynı rakamlar olmasına rağmen yine aynı sayfa aynı hücrede 8141,25 görünüyor ve bordro açıklmasında 8141,25365075 şeklinde görünüyor.Yazıya çevirme kodu düzgün çalışıyor bu farklılık neden oluşuyor. Çünkü ben ilk dosyamı ikinci gönderdiğim dosyaları kopyalayarak oluşturdum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

ARAÇLAR-SEÇENEKLER-HESAPLAMA menüsünden "DUYARLILIK GÖRÜNTÜLENDİĞİ GİBİ" seçeneğinin onayını kaldırıp öyle deneyin.

Sorununuz bundan kaynaklanıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
28/06/2023
Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler. Bende şu şekilde çözüm buldum . Araçlar>Seçenekler>hesaplama bölümünde el ile hesapla yap seceneğini işaretledim kaydedip çıktım . Tekrar aynı yolu izleyip otomatik hesaplama seçneğini işaretleyince de sorun çözüldü.Belki pc kandırdım belki kendimi bilemiyorum :))