Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar,sayıları nasıl saate çeviririz,imkanı varmıdır?
mesela saat 12:58:30 bu A1 hücresinde 125830 olarak mevcut bunu A2 de 12:58:30 olarak (sahlise önemli değil) saate çevirmek için ne yapmak gerek?
teşekkürler.
A2 Hücresine
=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);ORTADAN(A1;3;2);SAÃDAN(A1;2))
formülünü yazman yeterli olacaktır.
Tabiki A2 hücresini "ss:dd:nn" şeklinde biçimlendirmiş olmalısın.
denersin
şu anda ingilizce excel kullandığım için türkçe formül yazmakta zorlanıyorum.
benim aklımda da MID=PARÇAAL diye kalmıştı ama forumdan aldığımfonksiyonların ingilizce/türkçe karşılıkları diye bir dosya vardı ona baktım
MID=ORTADAN şeklindeydi. ORTADAN ve PARÇAAL'ın ingilizce karşılığı nedir?
Arkadaşımıza ORTADAN diye bir cevap verdim ama sanki böyle bir fonksiyon
yokmuş gibi geliyor bana
çok sağolun arkadaşlar çok makbule geçti ama 001235 gibi sayıları (00:12:35) excele kopyalarken 00 kayboluyor 1235 oluyor ve saat yanlış çıkıyor. :kafa:
A1 hücresinin biçimini "Metin" yapıp A1'e tekrar 001235 yazmalısın
A2 de formülün sonucu doğru çıkacaktır.
=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);PARÇAAL(A1;3;2);SAÃDAN(A1;2))
merhaba arkadaşlar,
bu formda yeniyim, aslında formlarda yeniyim, benimde böyle bir sıkıntım var,
mesela 13:20 olması gerekn saat 1320 şeklinde yazılmış, bunu 13:20 ye nasıl çeviririm, birde biraz çevirmenin formulunden bahsederseniz anlamaya çalışıyım, şimdiden teşekkürler...
zaman formulunu kullanıyorsunuz zaman formulu su sekılde yazılır =zaman(saat,dakika,saniye)
dolayisiyla soldan a1 den 2 hane dedigimizde saat 13 oluyor, sagdan a1 den 2 karakter dedigimizde 20`yi aliyor saniyeye 0 yaziyor saatimiz 13:20 oluyor ayrica sag tiklayip hucre seceneklerinden zaman formatini ayarlayin formuller 1320 rakaminin a1 hucresionde oldugu varsayilarak yazilmistir..
Bir hücrede gün adedi var (1,3,22 vs..) yanında ise 12:23:13 şeklinde artan süresi var. Ben bu iki hücreyi süre biçiminde nasıl tek hücrede toplayabilirim?
Mesela 2 (gün) ile 10:00:01 toplayıp 34:00:01 olması lazım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.