• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayıyı saatte çevirme?

merhaba arkadaşlar,sayıları nasıl saate çeviririz,imkanı varmıdır?
mesela saat 12:58:30 bu A1 hücresinde 125830 olarak mevcut bunu A2 de 12:58:30 olarak (sahlise önemli değil) saate çevirmek için ne yapmak gerek?
teşekkürler.

A2 Hücresine
=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);ORTADAN(A1;3;2);SAÐDAN(A1;2))
formülünü yazman yeterli olacaktır.
Tabiki A2 hücresini "ss:dd:nn" şeklinde biçimlendirmiş olmalısın.

=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);PARÇAAL(A1;3;2);SAÐDAN(A1;2))

Hücre biçimlendirmeyide unutmayın.

Sn. qalkan, sırf bu forum için türkçe excel'e geçtim bende. Mid neden Ortadan diye çevrilmemiş bende merak ediyorum. :)

denersin
şu anda ingilizce excel kullandığım için türkçe formül yazmakta zorlanıyorum.
benim aklımda da MID=PARÇAAL diye kalmıştı ama forumdan aldığımfonksiyonların ingilizce/türkçe karşılıkları diye bir dosya vardı ona baktım
MID=ORTADAN şeklindeydi. ORTADAN ve PARÇAAL'ın ingilizce karşılığı nedir?
Arkadaşımıza ORTADAN diye bir cevap verdim ama sanki böyle bir fonksiyon
yokmuş gibi geliyor bana

O dosyayı kontrol ederim. Benim bildiğim MID=PARCAAL.
Ortadan diye bir fonksiyon bilmiyorum.

çok sağolun arkadaşlar çok makbule geçti ama 001235 gibi sayıları (00:12:35) excele kopyalarken 00 kayboluyor 1235 oluyor ve saat yanlış çıkıyor. :kafa:

Başka bir uygulamadan Kopyalama yapıyorsanız, kopyalama yapmadan önce hücre biçimlerini METİN yapmayı deneyin.

A1 hücresinin biçimini "Metin" yapıp A1'e tekrar 001235 yazmalısın
A2 de formülün sonucu doğru çıkacaktır.
=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);PARÇAAL(A1;3;2);SAÐDAN(A1;2))

merhaba arkadaşlar,
bu formda yeniyim, aslında formlarda yeniyim, benimde böyle bir sıkıntım var,
mesela 13:20 olması gerekn saat 1320 şeklinde yazılmış, bunu 13:20 ye nasıl çeviririm, birde biraz çevirmenin formulunden bahsederseniz anlamaya çalışıyım, şimdiden teşekkürler...

=TIME(LEFT(a1,2),RIGHT(a1,2),0)
=ZAMAN(SOLDAN(a1,2),SAĞDAN(a1,2),0)

zaman formulunu kullanıyorsunuz zaman formulu su sekılde yazılır =zaman(saat,dakika,saniye)

dolayisiyla soldan a1 den 2 hane dedigimizde saat 13 oluyor, sagdan a1 den 2 karakter dedigimizde 20`yi aliyor saniyeye 0 yaziyor saatimiz 13:20 oluyor ayrica sag tiklayip hucre seceneklerinden zaman formatini ayarlayin formuller 1320 rakaminin a1 hucresionde oldugu varsayilarak yazilmistir..

Ekli dosyalar

a1 de olduğunu farzedelim.
=ZAMAN(SOLDAN(A1;2);SAĞDAN(A1;2);0)

mustafaine ve evren gizlen ikinizede çok teşekkür ederim, çok işime yaradı,elbet öğreicem bu exceli bi şekilde:)

Bir hücrede gün adedi var (1,3,22 vs..) yanında ise 12:23:13 şeklinde artan süresi var. Ben bu iki hücreyi süre biçiminde nasıl tek hücrede toplayabilirim?

Mesela 2 (gün) ile 10:00:01 toplayıp 34:00:01 olması lazım.

Geri