• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayılara Bağlı Görsel Konumlandırma

Merhaba Ömer Bey, Macronuz gayet güzel çalışıyor fakat çok ufak değişiklikler üzerinde çalışabilirsek çok daha iyi bir duruma gelecek. Hususlardan bahsediyorum

1- macroda yıldızlar çok iyi bir şekilde yerine oturuyor fakat yazılar yıldızları(5li yıldız ve 7li yıldız) tam ortalayabilecek bir biçimde gelmiyor. Mümkünse yazıları tam ortalarına oturtmamız gerekiyor. (sizin için çok basit olduğunu düşünüyorum).

2- 5 yıldız ve 7 yıldız görsellerine tıkladığımda yıldızlar biraz grafiğin altında kalıyor. Grafiği tam ortalamasını sağlamak mümkün müdür? (sizin için bunun da çok kolay olduğunu düşünüyorum.

3- Grafikler ve yazılar yani A sutunu ile N sutunu arasında kalan kısmın 1 A4 kağıdı sayfasına sığması gerekiyor, bunu sağlamak mümkün müdür?

4- 7. açıklamada yazmış olduğunuz farklı renk skalası kullanmayı istiyorsanız başlığı için; gizli kısma yeni şekil atmayı denedim fakat ne yazık ki gereken şekiller değil hepsi bir arada geliyor. Gizli kısma attığımız 4-5 adet şekle sayı verilmesi ve o sayıyı sağ taraftaki macro kısmına yazabilmemiz gerekiyor(seçim yapabilmek için bunun kolay yöntem olacağını düşünüyorum, 18. postta attığım şekillerden biri kullanılacak)
(örnek: a vitamini için 1. şekli seçeceğiz fakat gerekiyorsa 2. şekli seçebilmemiz gerekiyor. çoktan seçmeli şekilde olabilir diye düşünüyorum. )

5- en üstte gizli şekli değiştirip 18. posttaki şekilleri yapabilirim fakat aynı belgenin üzerinde a vitamini için bir şekil, b vitamini için başka bir şekli kullanmam gerekiyor. Tüm şekillerin aynı sayfaya otomatik olarak gelebiliyor olması gerekiyor. (yani 6 şekli de alt alta çizip o şekilleri numaralandırmak gerekiyor diye düşünüyorum)

Emeğiniz için teşekkürler sayın Ömer Bey.

Tekrar merhaba.

Eklediğim belgede kullanılan kodlar üzerinde değişiklikler yapıp kod'u çalıştırarak yaptığınız değişikliğin etkisini gözlemleyin ve
kendi sayfa yapınıza, belgenizdeki standart satır yüksekliğine, A:N sütunları için kullandığınız sütun genişliklerine göre
kodlarda kendinizin değişiklikler yapmanız gerekir bence.
Bunu yaparken dikkat edeceğiniz husus, B:O sütunlarında aynı sütun genişliğini kullanmanız.

► Eklenen şekilin büyüklüğü:
5 ve 7 köşeli yıldız için (If [Q10]=1 ve If [Q10]=2 kısımlarında) şekilin büyüklüğünü, genislik ve yukseklik değişkenleri için kod'da verilen değerleri değiştirerek ayarlayabilirsiniz,

► Eklenen şekilin ilgili satırın üst kenarına olan uzaklığı:
tüm şekil seçenekleri için ust değişkeninde değişiklik yaparak eklenen şekilin, ilgili satırın üst kenarına olan uzaklığını ayarlayabilirsiniz.

► Metnin ortalanması:
Unutmamanız gereken durum; metin HÜCREYE yazılıyor ama şekil, satırda A sütunundan itibaren belli piksel sonrasına ekleniyor.
Benim önerim yıldız yerine METİN KUTUSU kullanmanız yönünde.
Biraz uğraştırabilir ama, belki hem metin kutusu hem yıldız kullanıp, metni hücreye değil metin kutusuna yazdırıp bu ikisini birlikte hareket ettirmek çözüm olabilir.

-- Kod'daki Cells(satt + 4, Int(sol)) = "Sizin Alımınız: " & Format(Cells(sat, "S"), "#,##0") & " " & Cells(sat, "R")
satırında ÇİFT TIRNAK arasında yer alan, "Sizin Alımınız: " yerine Sizin kelimesinin başına, ÇİFT TIRNAKTAN SONRA yeterince (sanırım uygun olan 8 adet) BOŞLUK karakteri ekleyebilirsiniz.
-- Kod'daki aşağıdaki satırı (2 adet var) silin,
Cells(satt + 4, Int(sol)).HorizontalAlignment = xlRight
-- Gizli 3 ve 5'inci satırın KARAKTER BOYUTUNU 8, yatay hizalamasını ORTALA şeklinde ayarlayın.

► Sayfaya sığdırma/metin ortalama:
Sayfaya sığdırma ve metni ortalama işlemiyle ilgili görüşüm şudur;
hem şeklin açıklaması ortalansın hem de A:N arası sayfaya sığsın isteği birbiriyle çelişiyor. Şöyle ki;
-- diyelim değer üst sınır olan 10.000'e eşit, yıldız N ve O sütunu sınırında yer alacak demektir. Metin buna göre ortalandığında görsel olarak O veya belki de P sütununa doğru taşacak demektir.
-- diyelimki öçüm sonucu 0, yıldız B:C sütun sınırında olacak demektir. Metin buna göre ortalandığında, metin görsel olarak B ve belki de A sütununa taşacak demektir.

► Farklı renk skalası kulanma:
-- Bu işlem için önce sizin bir çalışma yapıp (ayrı bir sayfaya yapın ki üzerinden rahat çalışılabilsin) onun üzerinden gitmek gerekir diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla siz, mevcut makroyla şekiller hücre renkleri yerlerini alsın ama örneğin
Y sütununda da renk skalalarını temsil eden sayılar olsun (açılır listeden seçim yaparak),
işlem öncesinde veya işlem sonrasında buradaki değeri değiştirdiğinizde de ilgili satırdaki renk skalası buna göde değişsin istiyorsunuz.

Mevcut kod, Q-X sütun aralığındaki herbir satır için, A1:N6 arasını kopyalayıp, ilgili satıra yapıştırarak işlem yapıyor.
Farklı renk skalaları kullanmak istediğinizde bunların artık tek bir kaynaktan alınmaması,
istenilen değere göre farklı alanlardan kopyalanması gerekecek demektir.

Sonuç olarak;
önce renk sakalaları için ayrı bir alanda çalışma yapın ve bunlara numara verin, yukarıda belirttiğim diğer konularda biraz denemeler yaparak belgeyi olgunlaştırın ve ondan sonra tekrar bakalım.
.

Merhaba, freelance excel tablosu hazırlayan arkadaşlar var mı? Bir excel tablosuna ihtiyacım var, iddaa maç analiz exceli olacak...

Tekrar merhaba.

Oluşturduğum nihai belge ekte.
.

Merhaba sayın Ömer Baran, çalışmanız çok güzel görünüyor. Tam anlamıyla istediğim gibi olmuş. Geç cevabım için de kusura bakmayın lütfen. Hazırlamış olduğunuz "sayfa1" deki tablolar tam olarak istedigimizi anladiginizi gozler onune seriyor. Fakat tam olarak kullanabilmek icin sizden son ve ufakcik bir ricam olacak. Daha once gonderdigim excelde (18. postta) grafiklerin uzerindeki yazi tiplerinin de farkli olabilecegini anlatmaya calismistim. Suanda sayfa1 den yaziya mudahale edebiliyorum fakat benim yazilara ayri ayri mudahale etmem gerekiyor cunku bazi gorsellerde ustte yazan kisimla bazi gorsellerde ustte yazan kisim arasinda fark var. sayfa1de gonderdiginiz ornek grafiklerin ustune birer bosluk acilip uste yazilmasi gereken yazilar eklenebilir mi?

EKTEKI DOSYADA GOSTERMEYE CALISTIM ANLATTIGIM SEYI.

2. olarak:
yazi tipi degisiklikleri yapabilmek istiyorum. Altta yazan veya ustte yazan yazi tipine mudahale etmek icin macroda bir alan yapilabilir mi? veya sadece sayfa 1 den duzeltsek on sayfaya etki edebilir mi?

son olarak yine cok basit; "sizin aliminiz.......IU" seklinde gosterilen kutuya bir mudahale yapilabilir mi? kutuyu dolgu yok ve sekil yok seklinde yapmak mumkun mudur?

Nihai calismam demissiniz fakat umarim bu ufacik degisikliklere bir goz atabilirsiniz sayin Ömer Baran....

Saygıyla ve minnetle

Ekli dosyalar

Merhaba.

Mesele değil, isteğiniz halledilebilir.
Ancak, bitmeyecek gibi bir hisse kapıldım (sabırlı biriyimdir ama şiştim diyebilirim, #diren:frown:iyorum)
ve isteğinizde biraz çelişkili durumlar var.

-- BRN sayfasındaki değerlerden, R ve S sütunundakiler metin kutusunda kullanılıyor,
-- S sütunundaki değer ile T:W arasındaki değerlerin sayısal durumlarına/oranlarına göre de yıldız ve metin kutusunun konumu tespit ediliyor.

Eklediğiniz belgedeki 6 numaralı şeklin üstünde hiçbir sayısal değer yok.
6 numaralı seçenekte mevcut üç metnin yatay hizalanması ve üst üste gelmeyecek şekilde alana sığdırılması sorun olacaktır.
Çünkü B:O sütun genişliği sabit ve 34, hiçbir şeyin de A ve P sütununa taşmaması gerekiyor.

Belirttiğiniz şekilde 6 numaralı renk skalasını ve üstündeki metinleri kullanarak BRN sayfasında bir örnek yapın ki tam sonuç nedir görebileyim.
(yazı boyutu/hizalama/metin kaydırma/metin rengi/arkaplan rengi gibi herşeyiyle tam olarak ayarlayarak)

İlave Not: metin kutusuna yazdırılan "Sizin alımınız:......IU" şeklindeki metni "Sizin alımınız" ve ".....IU" olarak ikiye ayırıp,
metin kutularına 2 satır halinde yazdırmanın, sayfaya sığdırma ve görsel bakımdan yerinde olacağını düşünüyorum.
.

Merhaba.

Mesele değil, isteğiniz halledilebilir.
Ancak, bitmeyecek gibi bir hisse kapıldım (sabırlı biriyimdir ama şiştim diyebilirim, #diren:frown:iyorum)
ve isteğinizde biraz çelişkili durumlar var.

-- BRN sayfasındaki değerlerden, R ve S sütunundakiler metin kutusunda kullanılıyor,
-- S sütunundaki değer ile T:W arasındaki değerlerin sayısal durumlarına/oranlarına göre de yıldız ve metin kutusunun konumu tespit ediliyor.

Eklediğiniz belgedeki 6 numaralı şeklin üstünde hiçbir sayısal değer yok.
6 numaralı seçenekte mevcut üç metnin yatay hizalanması ve üst üste gelmeyecek şekilde alana sığdırılması sorun olacaktır.
Çünkü B:O sütun genişliği sabit ve 34, hiçbir şeyin de A ve P sütununa taşmaması gerekiyor.

Belirttiğiniz şekilde 6 numaralı renk skalasını ve üstündeki metinleri kullanarak BRN sayfasında bir örnek yapın ki tam sonuç nedir görebileyim.
(yazı boyutu/hizalama/metin kaydırma/metin rengi/arkaplan rengi gibi herşeyiyle tam olarak ayarlayarak)

İlave Not: metin kutusuna yazdırılan "Sizin alımınız:......IU" şeklindeki metni "Sizin alımınız" ve ".....IU" olarak ikiye ayırıp,
metin kutularına 2 satır halinde yazdırmanın, sayfaya sığdırma ve görsel bakımdan yerinde olacağını düşünüyorum.
.

Sayın Ömer Bey, göndermiş olduğunuz postu tam olarak inceliyorum ki sizi bir daha yormayayım. Cevap vermedim sanmayın lütfen üzerinde çalışıyorum.

Geri