• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayılara Bağlı Görsel Konumlandırma

Excel Vers. ve Dili
2011
Merhaba sayın Üyeler.

Uzun sürelerdir çözemediğim bir sorum olacak. Aslında sizin için çok kolay bir şey olabilir fakat ben bir türlü çözüme ulaşamadım.

Soru şu:
Birkac gorselin uzerinde sekil konumlandirmaya calisiyorum. fakat basaramiyorum.
ekteki dosyada 4 adet gorseli yerlestirdim fakat uzerindeki yildizi konumlandiramiyorum.

Elimde 100 uzerinden hangi noktaya geldigine dair sayi var ve yildizin gelecegi nokta yanindaki hucrede yaziyor durumda. Bu sagdaki sayi otomatik olarak geliyor ve yildizin konumu otomatik olarak ayarlanmasi gerekiyor.

Ayrica mumkun ve basitse, yildizin altina denk gelen yaziyi da konumlandirmaya calisiyorum.

Sagolsun birkac kisi yardim etmeye calisti fakat konu birazcik havada kaldi.

Yardım edebilecek, fikri olan biri var mı?

daha onceki calismadan bir ornek vidyo paylasiyorum

[YOUTUBE]https://youtu.be/Pq_6qUOke0c[/YOUTUBE]

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

Bir de buna bakın.

.

Merhaba Sayin yetkili. Calismaniz icin tesekkur ederim.

Once sunu soyleyeyim. Yildiz bizim icin cok onemli onun mutlaka grafikte olmasi gerekiyor.

Ayrica ek olarak: sizin gonderdiginiz mantiga gore, ekteki goreceginiz a vitamini orneginde 5000 tam ortaya geliyor
fakat; benim gonderdigim exceldeki gibi numaralar olursa 5000'in yesil kisimda degil sari veya kirmizi kisimlarda biryerde olmasi gerekli.

Ekli dosyalar

İstediğiniz şeye göre izahınız yetersiz gibi görünüyor. İdris Hocam uğraşıyor, o daha iyisini bilir ama bence sizin biraz daha izahı detaylandırmanız lazım. Mesela renklerin bir önemi var mı? Değerlerin tamamı 100'ün katları şeklinde mi? Çünkü İdris Hoca'nın son örneğinde 6250 yazdığımda bir hareketlilik olmadı.

Bu hususlar netleşirse, daha rahat çözüm bulunur kanımca. Hareketli yıldız da sanıyorum mümkün.

.

Ama gönderdiğiniz şekle göre bakarak uydurdum. Sizin şekilde de 5000 tam ortadaki yeşile gelmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış görüyorum. Tam bir sayı ve renk skalası verilirse, tekrar üzerinde çalışırım. Çünkü bazı sayıları yuvarlamak ve uydurmak zorunda kalıyorum.

.

.

Ama gönderdiğiniz şekle göre bakarak uydurdum. Sizin şekilde de 5000 tam ortadaki yeşile gelmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış görüyorum. Tam bir sayı ve renk skalası verilirse, tekrar üzerinde çalışırım. Çünkü bazı sayıları yuvarlamak ve uydurmak zorunda kalıyorum.

.

Merhabalar İdris Bey, sanırım haklısınız, konuyu yeterince detaylı şekilde anlatamadım..

Size ilk göndermiş olduğum görselde A vitamini için 'alt sınır' 5.000 'üst sınır' 7.500 olarak görünüyor ve skala maksimum 10.000'e kadar gidebilir. 'Alt sınır' ve 'üst sınır denilen' değerlerin arasında kalan kısım yeşil olması gereken kısım. Fakat şöyle bir sorun var, siz 10.000'e göre skalalandırdığınızda 5.000 yeşil kısma denk gelmiş oluyor, evet bu örnek için doğru sonuç vermiş. Fakat benim size göndermiş olduğum örnek 100 tane görselden sadece 3 tanesi içeren bir örnekti. Bazı durumlarda skala şu şekilde olabiliyor 0 - 'alt sınır': 100 - 'üst sınır': 200 - maksimum: 1000. Bu durumda 100 ile 200 arası yeşil'e denk gelmeli fakat sizin hesaplamanıza göre yeşile denk gelen kısım ~400 - 600 arası. Sanırım yıldızı bir matematik denklemi ile 'alt sınır' 'üst sınır' arasında ise o kısıma konumlandır, 0 ile 'alt sınır' arasında bir değerse orada konumlandır, 'üst sınır' üzerinde ise 'üst sınır'la maksimum arasındaki değere göre konumlandır. Derdimi net bir şekilde anlatabildim mi emin değilim. Sadece sizin gönderdiğinizi diğerlerine uygulayabileceğim bir format geliştirmek istiyorum. Ve eğer bunu benim gönderdiğim formatta (yıldız ve grafik için özellikle) yapmanın bir yolu varsa öyle olması benim için çok daha iyi olacaktır. Emekleriniz için teşekkürü bir borç bilirim.

İstediğiniz şeye göre izahınız yetersiz gibi görünüyor. İdris Hocam uğraşıyor, o daha iyisini bilir ama bence sizin biraz daha izahı detaylandırmanız lazım. Mesela renklerin bir önemi var mı? Değerlerin tamamı 100'ün katları şeklinde mi? Çünkü İdris Hoca'nın son örneğinde 6250 yazdığımda bir hareketlilik olmadı.

Bu hususlar netleşirse, daha rahat çözüm bulunur kanımca. Hareketli yıldız da sanıyorum mümkün.

Haklısınız, daha net bir şekilde ifade etmeye çalıştım. Teşekkür ederim.

.

.

İdris Bey tekrardan merhabalar, konuyu güncelledim, videoya bir göz atmanız mümkün müdür acaba? Saygılar.

İdris Bey tekrardan merhabalar, konuyu güncelledim, videoya bir göz atmanız mümkün müdür acaba? Saygılar.

.

Merhaba,

Videoyu açamadım. Hata verdi.

Daha önce de söyledim. Bana tüm renklerin skalasını verirseniz, isteğinize uygun bir görünüm elde edilebiliriz.

Yine de kafama göre bir skala uydurarak bir şeyler yaptım.

Dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

.

Merhaba,

Videoyu açamadım. Hata verdi.

Daha önce de söyledim. Bana tüm renklerin skalasını verirseniz, isteğinize uygun bir görünüm elde edilebiliriz.

Yine de kafama göre bir skala uydurarak bir şeyler yaptım.

Dosya ekte.

.

Çok teşekkürler İdris Bey, çok faydalı oldu. Emeğinize sağlık. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba.

Ekteki belgeyi (03) inceleyiniz/deneyiniz. (kişi değerini temsil eden, yer değiştiren YILDIZlı gösterim)

Sonradan ikinci bir alternatif belge (04 olan) ekledim. (kişi değerini, yer değiştiren METİN KUTUSUNDA GÖRÜNTÜLEME)

.

Ekli dosyalar

Geri bildirim olmamasına rağmen; bir önceki cevabıma, gösterim türü farklı olan bir belge daha eklemiştim.
Sayfayı yenileyerek bir önceki cevabıma eklediğim ikinci seçeneği de görebilirsiniz.
.

Merhaba.

Ekteki belgeyi (03) inceleyiniz/deneyiniz. (kişi değerini temsil eden, yer değiştiren YILDIZlı gösterim)

Sonradan ikinci bir alternatif belge (04 olan) ekledim. (kişi değerini, yer değiştiren METİN KUTUSUNDA GÖRÜNTÜLEME)

.

Merhaba Sayin Ömer Baran. Göndermiş olduğunuz macro çok güzel çalışmakta elinize sağlık. Fakat 3 tane sorum olacak.

1) Göndermiş olduğunuz macroda 1 adet görsellik yer var fakat benim eklemiş olduğum çalışmadaki 4 görsele göre de çözüm yapmam gerekiyor. Hücre biçimlendirme seçeneğini kullandım fakat en fazla 1 adet hücre biçimini çalıştırabiliyorum göndermiş olduğunuz macroda. 4 ayrı çeşit olunca da kullanmak çok güç gibi geldi.
2) 1.de hiç bir sorun yok fakat 2. göndermiş olduğunuz excelde bir şekli ''varsayılan'' yaptım fakat macroyu çalıştırdığımda grafiklerin üzerine gelmedi. (ben mi yapamadım bilmiyorum).
3) yine 2. göndermiş olduğunuz macroda, ''siz: xxx xx'' şeklinde grafiğin altında yazan yazıyı ''sizin alımınız: xxx xx'' şeklinde değiştirdim fakat içinde olduğu şekle sığmıyor ve alta taşıyor. -Bununla ilgili ne yapabilirim? İçinde olduğu baloncuğu kaldırıp tüm yazıyı yıldızın altına gelerek, yatay bir şekilde yazmam mümkün müdür?

Tekrardan elinize sağlık sayın üye.

Gönderdiğim belgelerde kodu çalıştırıp sonuç aldıktan (şekiller yerlerini aldıktan) sonra şekillerden birine elle müdahale ederek olmasını istediğiniz şekli verin ve
gerekiyorsa açıklama da yazın belgeyi o haliyle kaydedip foruma ekleyin ki söylenilen tam olarak anlaşılsın.

Dört görsel nedir onu da anlamadım.
.

Gönderdiğim belgelerde kodu çalıştırıp sonuç aldıktan (şekiller yerlerini aldıktan) sonra şekillerden birine elle müdahale ederek olmasını istediğiniz şekli verin ve
gerekiyorsa açıklama da yazın belgeyi o haliyle kaydedip foruma ekleyin ki söylenilen tam olarak anlaşılsın.

Dört görsel nedir onu da anlamadım.
.

Merhaba Ömer Bey, öncelikle çok teşekkürler

=ekteki dosyada macronuzun çalışmış hali mevcut. üzerinde bir takım düzeltmeler yaptım. mesela dolguları kaldırdım arkada görünen.

=2 tane daha sutun acıp sutunlara satır no ve şekil no şeklinde bir kısım ekledim.
-satır no, tablonun kacıncı satıra yazılacağı. (çünkü araya bir takım yorumların gelmesi gerekiyor)
-şekil no ise hangi renk geçişi skalasının olduğuyla alakalı. açıklamalarını oraya ekledim görebilirsiniz.

=ben bu raporu bastırdığımdan ötürü, tabloların 1 sayfaya sığıyor olması gerekiyor. Bu durumda tabloların birazcık küçülmesi gerekiyordu. ben şuan bir boyut ayarlaması yaptım, onu da göz önünde bulundurursanız çok sevinirim.

=ekteki dosyada açıklayabildiğim kadar açıkladım, 4 şekil değil 5 şekil oldu ama ileride 6 olur 7 olur. bunun nasıl bir düzeltme ile yapılabileceğini de gösterebilirseniz çok sevinirim.

Elinize emeğinize sağlık sayın Üye.

Ekli dosyalar

Ömer Bey eğer anlaşılır bir şekilde yazamadıysam belirtirseniz daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalışabilirim. İyi günler dilerim.

Ekteki belgeyi inceleyin/deneyin/metin kutusuna yazdığım açıklamayı okuyun.

Önce sayfanın bir kopyasını oluşturun ve denemelerinizi onun üzerinde yapın.
.

Ekli dosyalar

Geri