• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa1 ve sayfa2 deki sütunları karşılaştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Çalışma Kitabımda sayfa1 de ve sayfa2 de aynı içerikli veriler var.Yapmak istediğim sayfa1 deki bir sütunu sayfa2 deki bir sütunla karşılaştırıp aynı olanları sayfa3 e atması.İlginize teşekkürler..

Ekli dosyalar

nunikmakarios arkadaşım, excellde iki sayfayı karşılaştırıp aynı olanları 3.sayfaya attı.ancak sayfa1 e ve sayfa 2 ye aynı veriyi kayduğumda sayfa 3 te göremiyorum.

veri mi ekliyorsun

Veri mi ekliyorsun; öyleyse formülleri ona göre uzat. Bununla birlikte makrolu çözüm daha pratik bir de ona bak

formül eklendi

ben mevcut tabloya göre yaptım, istediğin kadar formülü kopyalayabilirsin.

ayrıca veriler en fazla 100 satır olacak şekilde eğer fazlaysa formüldeki 100 rakamlarını ihtiyaca göre artır.

ben artırılmışını ekledim, ama gene de makroyu tercih et

Ekli dosyalar

özür

makrolu dosyayı eksi göndermişim, sanırım bunu çalıştırınca tüm bilgiler gelecek

Ekli dosyalar

makrolu dediğniz gibi daha kullanışlı.ben ad soyad ve sicil no sütununu makroya nasıl dahil edeceğim.

slm nunikmakarios sizin yazdığınız makroyu başka bir excell dosyasında denedim olmadı.yani o makro sadece o dosya içinmi geçerli.yeni excell dosyasını ekte gönderiyorum.yardımcı olabilirsen çok sevinecem.

Ekli dosyalar

yanıt

Sayın Ahmet İhsan Ünler;

Excel sayfa1, sayfa2, sayfa3 gibi kendi verdiği adları değiştirmişsiniz. Oysa makro bu değişen adları algılamaz eski adları algılar. Excel'i açın orijinal sayfa isimlerini değiştirmeden yeniden dosyanızı ve makroyu oluşturun (bu arada bana gönderdiğiniz ikinci dosyada makro göremedim) çalıştığını göreceksiniz. Ekte sizin gönderdiğiniz dosyayı değiştirdiğiniz sayfalara göre düzelttim.

Sadece bir değişiklik yaptım. Eski tabloda 8 sütun vardı bu tabloda 3 sütun var o nedenle For Z= 1 to 8, satırını For Z= 1 to 3 olarak değiştirdim.

Ekli resimin sol üst köşesinde sayfa adlarını değiştirdiğini göreceksin

Ekli dosyalar

sayın nunikmakarios,

Asıl işlem yapmak istediğim belgeye makroyu uyguladım.döngüyü genişlettim çünkü 40000 e yakın veri var sayfa 1 de.ama döngü tamamlayamadı.asıl excell dosyamı gönderiyorum.yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Gönderdiğiniz örnekte, birinci sayfada bulunan numaralar ikinci sayfada yok, dolayısıyla da 3.sayfaya hiç bir şey gelmiyor.

Ha bir de ikinci sayfada sadece numaralar olduğundan koddaki Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa2.Cells(t, Z) satırını Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa1.Cells(i, Z) olarak düzeltmezsen 3.sayfaya numaradan başka bilgi gelmez

:)

Ha bir de ikinci sayfada sadece numaralar olduğundan koddaki Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa2.Cells(t, Z) satırını Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa1.Cells(i, Z) olarak düzeltmezsen 3.sayfaya numaradan başka bilgi gelmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri