Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çalışma Kitabımda sayfa1 de ve sayfa2 de aynı içerikli veriler var.Yapmak istediğim sayfa1 deki bir sütunu sayfa2 deki bir sütunla karşılaştırıp aynı olanları sayfa3 e atması.İlginize teşekkürler..
nunikmakarios arkadaşım, excellde iki sayfayı karşılaştırıp aynı olanları 3.sayfaya attı.ancak sayfa1 e ve sayfa 2 ye aynı veriyi kayduğumda sayfa 3 te göremiyorum.
slm nunikmakarios sizin yazdığınız makroyu başka bir excell dosyasında denedim olmadı.yani o makro sadece o dosya içinmi geçerli.yeni excell dosyasını ekte gönderiyorum.yardımcı olabilirsen çok sevinecem.
Excel sayfa1, sayfa2, sayfa3 gibi kendi verdiği adları değiştirmişsiniz. Oysa makro bu değişen adları algılamaz eski adları algılar. Excel'i açın orijinal sayfa isimlerini değiştirmeden yeniden dosyanızı ve makroyu oluşturun (bu arada bana gönderdiğiniz ikinci dosyada makro göremedim) çalıştığını göreceksiniz. Ekte sizin gönderdiğiniz dosyayı değiştirdiğiniz sayfalara göre düzelttim.
Sadece bir değişiklik yaptım. Eski tabloda 8 sütun vardı bu tabloda 3 sütun var o nedenle For Z= 1 to 8, satırını For Z= 1 to 3 olarak değiştirdim.
Ekli resimin sol üst köşesinde sayfa adlarını değiştirdiğini göreceksin
Asıl işlem yapmak istediğim belgeye makroyu uyguladım.döngüyü genişlettim çünkü 40000 e yakın veri var sayfa 1 de.ama döngü tamamlayamadı.asıl excell dosyamı gönderiyorum.yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..
Gönderdiğiniz örnekte, birinci sayfada bulunan numaralar ikinci sayfada yok, dolayısıyla da 3.sayfaya hiç bir şey gelmiyor.
Ha bir de ikinci sayfada sadece numaralar olduğundan koddaki Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa2.Cells(t, Z) satırını Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa1.Cells(i, Z) olarak düzeltmezsen 3.sayfaya numaradan başka bilgi gelmez
Ha bir de ikinci sayfada sadece numaralar olduğundan koddaki Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa2.Cells(t, Z) satırını Sayfa3.Cells(f, Z) = Sayfa1.Cells(i, Z) olarak düzeltmezsen 3.sayfaya numaradan başka bilgi gelmez
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.