• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Kıyaslama Makrosu

Excel Vers. ve Dili
eski
Merhaba Arkadaşlar;

Ekteki excel çalışma kitabında satır bazında sayfa kıyaslaması yapan makroya ihtiyacım vardır. Destek verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın ergunarat,
Sorunuzu biraz daha açıklayıcı şekilde sunarsanız yardımlar daha kolay gelir.Tam olarak sorununuzu açıklar mısınız?

Amacım data1 sayfasındaki satır baznda olan verileri data2 sayfasında yok ise fark sayfaında listelesin. amacım bu. olan satırlar aynı.

Data1 en son hali ve data2 de eski hali (eksik Satır hali) yeralmaktadır. makro yardımı ile data1 de yar alıp data2 de olmayan satırları fark sayfasında listemesini istiyorum.

Sn. ergunarat;
Sayfalar A,B,C,D ve E sutunları aynı ise mi karşılaştırılacak, yada hangi kriterlerle karşılaştırılacağını yazarmısınız.

arkadaşlar günaydın, herkese iyi haftalar. ben muhasebeciyim bu çok kullandığım bir şey. tüm kontrollerimi bu mantıkla yapıyorum. bunu çoğu zaman iki sayfayı yanyana getirerek ve satırları ekleyip çıkarararak yapıyorum bu da çok zaman kaybettiriyor.burada ergunarat arkadaşın istediği sanırım satırın tamamında (yani tüm sütunlarda ) bir değişiklik olduğu zaman diğer sayfada bunu rapor etmesi. aslında benim için bir veya iki değişkenli bir karşılaştırma da yeterli. yardımlarınız için teşekkür ederim.

İlk beş sutuna göre hazırlanmıştır

İlk beş sutuna göre düzenlemeye çalışmıştım, ancak bir hata var sanırım. Düzenleyince eklerim.

Son düzenleme:
üstad merakla bekliyorum :) teşekkürler..

Ekli dosyayı inceleyiniz

Dediğim gibi ilk beş sutun baz alınarak karşılaştırma yapılmıştır.

Ekli dosyalar

tahsin bey harika bir çalışma, ne kadar işime yarayacak tahmin edemezsiniz. muhteşemsiniz. teşekkürler...

Geri