GursoyC
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2024 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 17-05-2028
Merhaba,
ekli örnek dosyamda, düğme ile sayfa kopyalaması yapıyorum. Kodlara göre sayfa ismini atarken ilk ve ikinci kelimelerin ilk harflerini alıyor, araya tire koyarak işlem yapıyor.
Ancak 2. kez bastığımda sayfa ismi aynı olacağından hata veriyor. yapmak istediğim şey, sayfa isimlerini kontrol ederek, eğer bu sayfa isminden varsa ilk kelimenin ikinci ve ikinci kelimenin de ikinci harflerini de alarak bir isim ataması.
açıklama uzun oldu ama aslında yapmaya çalıştığım kısaca şu:
eğer atamaya çalıştığın worksheets.name bu dosyada yoksa şu kodları uygula
atamaya çalıştığın worksheets.name bu dosyada varsa o zaman da bu kodları uygula
Internette araştırdım, function olarak sayfa ismi araması yapan kodlar var ancak benim kodlarıma ekleyemedim.
Teşekkürler.
ekli örnek dosyamda, düğme ile sayfa kopyalaması yapıyorum. Kodlara göre sayfa ismini atarken ilk ve ikinci kelimelerin ilk harflerini alıyor, araya tire koyarak işlem yapıyor.
Ancak 2. kez bastığımda sayfa ismi aynı olacağından hata veriyor. yapmak istediğim şey, sayfa isimlerini kontrol ederek, eğer bu sayfa isminden varsa ilk kelimenin ikinci ve ikinci kelimenin de ikinci harflerini de alarak bir isim ataması.
açıklama uzun oldu ama aslında yapmaya çalıştığım kısaca şu:
eğer atamaya çalıştığın worksheets.name bu dosyada yoksa şu kodları uygula
Kod:
ikinci = Evaluate("=IFERROR(MID(c1,FIND("" "",c1,1)+1,1),"""")")
sh.Copy After:=Sheets(sh.Name)
ActiveSheet.Name = UCase(Left(sh.[c1], 1) & ikinci) & "_" & Range("d1").Value
Kod:
ikinci = Evaluate("=IFERROR(MID(c1,FIND("" "",c1,1)+1,2),"""")")
sh.Copy After:=Sheets(sh.Name)
ActiveSheet.Name = UCase(Left(sh.[c1], 2) & ikinci) & "_" & Range("d1").Value
Teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
31 KB Görüntüleme: 5