Sayfa İçerisine Sayfa açma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

Bir çalışma kitabının içerisinde çalıştığımız sayfanın içerisine başka sayfalar açabilir miyiz? Ancak bahsettiğim yeni sekmeler değil bir çalışma yaptığımız sayfanın sekmesini tıkladığımda içinde yine işlem yaptığım başka sayfalar açabilir miyim? Yada aynı sayfa içerisinde bir birinden tamamen bağımsız alanlar oluşturabilir miyim?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Teknik olarak exceldeki her hücre siz birbirine formül ya da biçimlendirmeyle bağlamayınca birbirinden bağımsızdır zaten. Nasıl bir şey istediğinizi anlayamadım maalesef.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
sorunuzu, aynı ekran içinde diğer açık bulunan dosyaların da görüntülenmesini istiyorsunuz
şeklinde anlıyorum. Yanlış anlamış da olabilirim..
Eğer anladığım gibiyse,
Görünüm menüsündeki Pencere alt menüsünde bulunan Tümünü yerleştir ya da Böl veya da Yan yana görüntüle seçeneklerini deneyiniz...Ekranda tek sayfaya dönmek için ise dosya adının yazdığı bölümü çift tıklayın..

Excel Vers. ve Dili
2007
yusuf44, bahsetmiş olduğum şey çalışacağım alanların birbirinden bağımsız olması. şöyle açıklayayım bahsetmiş olduğum bağımsız alandan 2 adet bağımsız alan açılmış olsun. 1. alanda istediğim 15. ve 16. satırı gizlemem halinde diğer alanda 15. ve 16. satır görünür halde kalmasını istiyorum.

Sakman26, açık olan dosyaların değil de şöyle açıklayayım. Örneğin çalışma adında bir excel çalışma kitabında sayfa1 sekmesi içerisinde işlem yapıyorum. Sayfa1 in içerisinde yeni sekme olmayan ancak yine excel sayfası gibi hizmet eden bir sayfa yada yusuf44 de de belirttiğim gibi birbirinden bağımsız olarak çalışabildiğim alan oluşturabilir miyim?

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bir satır ya da sütunun bir kısmının gizliyken başka bir kısmının görünür olabileceğini sanmıyorum. Ancak sayfa olaylarına bağlı bir makro ile örneğin A1: D10 aralığında herhangi bir hücreyi seçtiğinizde 12-15. satırların ya da F-G sütunlarının ya da başka bir yerin gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Örneğin aşağıdaki kodları bir sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız (sayfa sakmesine sağ tık/kod görüntüle/çıkan sayfaya yapıştır) aynen yukarda verdiğim örneği yapar:

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:D10")) Is Nothing Then GoTo 10
Rows("12:15").EntireRow.Hidden = True
Columns("F:G").EntireColumn.Hidden = True
10:
If Not Intersect(Target, Range("A1:D10")) Is Nothing Then Exit Sub
Rows("12:15").EntireRow.Hidden = False
Columns("F:G").EntireColumn.Hidden = False
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
YUSUF44, verdiğiniz örnek için teşekkür ederim. Sorduğum şeyi uygulayamıyor olabiliriz excelde. word dosyalarında sanırım sayfayı bölebiliyoruz. Kullanım şeklini bilmiyorum ama sormak istediğim buna benzer bir durum.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Görünüm sekmesindeki Pencere kısmındaki Böl özelliği ile Word'deki böl özelliği aynı işlevi görüyor.