Sayaç programı geliştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Türkçe
Merhabalar,

Aşağıdaki kodlar ile ufak bir sayaç programı hazırladım (farklı yerlerden öğrendiğim kodları biraraya getirerek, kodlardaki her satırın ne anlama geldiğini bilmiyorum) . Bir kaç ufak detayla bunu geliştirmek istiyorum, yardımınızı rica ederim. Sorularla ilgili araştırma yaptım ancak bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

-Aşağıdaki makroya yönlendirilmiş düğmeye bastığımda sayfa 2 saniye kırmızı olarak bekleyip ardından bip sesi vererek J10 hücresine 1 ekliyor. Burada, bu kırmızı olarak 2 saniye bekleme süresince buttona ardarda basarsam ardarda bastığım kadar ekleme yapıyor. Bunun önüne geçmek istiyorum. Yani sayım yapan kişinin sayması gerektiği zamanda saydırma yapıp, vardiya sonunda topluca basmasının önüne geçmek istiyorum .(kullanıldığı yerde klavyeyi devredışı bırakacağız)

-Aynı sayfada birbirinden farklı belki 30 tane sayaç olacak. Bunlar için her birine ayrı makro yazdığımda daha sonra birinde değişiklik yapmam gerektiğinde tümünü değiştirmem gerekecek (ayrıca emin değilim ama boşuna kod olur gibime geliyor).. Dolayısıyla ; geçici olarak renklendirme vs yi bir makroda bulundurup sadece sayma işlevine ayrı makro atayıp butonlar için iki makro birlikte çalıştırabilir miyim?? (tüm butonlara ortak olan renk değiştirip bekleten makro ile o butona özel sayı değiştirme butonu.

Kod:
Sub sayacartibir()

Cells.Select
    Range("F11").Activate
    With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .PatternColorIndex = xlAutomatic
        .Color = 255
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
    End With
    Dim basla
Dim bekle
                  basla = Timer
                  bekle = 2
                  While Timer < basla + bekle
                  DoEvents '2 saniye bekle
                  Wend

With Selection.Interior
        .Pattern = xlNone
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
    End With

Range("J10") = Range("J10") + 1

Beep

End Sub

-Aşağıdaki makroyu sayım işleminin sonunda Reporting.xlsx dosyasına ekleme yapmak için kullanıyorum. bu işlem yapılırken kendi masaüssümdeki sayaç kitabım da yapılan son işlemlerle birlikte kaydoluyor. bunun önüne nasıl geçebilirim? yani reporting güncellenip kaydedilirken sayaç.xlsm kaydetmeden kapatılsın.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()

Range("I10:K10").Select
Selection.Copy
   Workbooks.Open Filename:="\\ds.intern\filestore\Reporting.xlsx"
   Sheets("Sayfa1").Select
Range("A65535").End(xlUp).Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.PasteSpecial
ThisWorkbook.Save
            Application.Quit

End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
..-Aynı sayfada birbirinden farklı belki 30 tane sayaç olacak. Bunlar için her birine ayrı makro yazdığımda daha sonra birinde değişiklik yapmam gerektiğinde tümünü değiştirmem gerekecek (ayrıca emin değilim ama boşuna kod olur gibime geliyor).. Dolayısıyla ; geçici olarak renklendirme vs yi bir makroda bulundurup sadece sayma işlevine ayrı makro atayıp butonlar için iki makro birlikte çalıştırabilir miyim?? (tüm butonlara ortak olan renk değiştirip bekleten makro ile o butona özel sayı değiştirme butonu.
Örnek dosyanızı dosyaupload.com a yükleyebilir mi siniz?

Bir fonksiyon ve 30 buton ile çözülebilir diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Türkçe
Çok güzel, çok iyi olmuş.

Elinize sağlık, teşekkür ederim.