Satırı Değil Değişkeni Saydırmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba,
Foruma yeni üye oldum. İki haftadır içinden çıkamadığım bir sorunum var. Üstad arkadaşlar için kolaylıkla çözülebilir bir sorun olduğunu düşünüyorum. Umarım yardımcı olurlar. Yardımcı olan arkadaşlar çıkarsa daha büyük problemler için Gold üyelik alarak sizleri biraz daha rahatsız etmek gibi bir düşüncem var.

Sorum şu:

a - 3400a
a - 3400a
a - 3410a
a - 3410a
a - 3430a

ikinci sütunda kaç tane farklı değişken olduğunu pivotla saymak istiyorum. 9000 satır var. örneğin 5 satır girmişim burada 3 farklı değişken var (3400a, 3410a, 3430a)

Pivotta birinci sütunu satır etiketlerine ikinci sütunu Değerler kısmını getirip Değer Alanı ayarlarında da Toplam yerine Say seçtiğimde 5 çıkarıyor, bunu 3 çıkarabilecek değişkeni say gibi bir fonksiyon var mı pivotta? yoksa nasıl sayarım. Şimdiden teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
A sütununda verilerini olduğunu düşünürsek B1 hücresine aşağıdaki formülü girip aşağıya doğru kopyalarsanız her kodun ilk geçtiğinde bir numara verir:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$1:A1;A1)=1;1;"")
C1 hücresine aşağıdaki formülü girerseniz kaç tane kod olduğunu gösterir (örnek için 3):

Kod:
=TOPLA(B:B)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Pivot Table ile mevcut Excel 2010 sürümünüz ile yardımcı sütun kullanarak,

Excel 2013 ile pivot table yaparken, opsiyonun 'Add this data to the Data Model'’ e tik koyduktan sonra ”Value Field settings”ten “Distinct Count” ‘u seçerek

yapmanız mümkün.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

Bir de aşağıdaki yöntemi deneyin:

- Verilerinizin kaybolmaması için veri sütununu yanındaki sütuna kopyalayın,

- Filtrelenecek sütunu seçin,

- Sırasıyla VERİ / DATA → VERİ ARAÇLARI / DATA TOOLS → YİNELENENLERİ KALDIR /

REMOVE DUPLICATES tuşlayın, karşınıza çıkan menüde "seçilmiş bölge ile devam

edin/Continue with the current selection" seçin ve "tekrarlananları kaldır/Remove Duplicates"

tuşuna basın, çıkan menüde yalnızca seçtiğiniz sütunun adını görürsünüz, Ok/Tamam' a

basınca sütun filtrelenmiş, tekrarlanan değerler 1' er adet' e inmiş olur.

- Saydırma için: Verileriniz aşağıya doğru uzadığından, kopyalanan sütunun 1. kutusuna (örn.

verileriniz A' da ise ve kopyalanan sütun B' de ise B1 kutusuna) aşağıdaki formülü girin (B2'

den B9000' e kadar):

=COUNTA(B2:B9000) / =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B2:B9000)

- Enter

İyi çalışmalar,

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çözümü MFA2000 üstadın tavsiyesindeki gibi sütunu kopyalayıp ve tekrarlanan değerleri "Yinelenenleri Kaldır" ları temizledikten sonra BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY yerine Pivot'la Saydırarak buldum. İdris Bey'in "Add this data to the Data Model" çözümü benim için daha etkin bir çözüm ev bilgisayarında "Add this data to the Data Model" seçeneği yok nasıl aktive edeceğimi de bilmiyorum açıkçası. Sanıyorum iş bilgisayarında Excel 2013 olduğundan bu seçenek aktiftir. Orda bu çözümü uygulamaya çalışacağım. Hepinize saygılar, iyi çalışmalar.