Şartlı İskontolu çarpanı

Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
G5 Toplama hücresine
E5 İskonto oranı 0 ise c5Xb5 çarpanı yazacak

G5 Toplama hücresine

İskonto 0 yerine 1 ve üstü rakam varsa
D5xb5 çarpanı yazacak

B5 ürün âdeti
C5 iskontosuz birim fiyatı
D5 İskontolu birim fiyatı =C5*(1-E5)
E5 İskonto oranı
G5 toplam tutar


örnek dosya e tablolar linki düzenlenebilir

 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
8,757
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
G5 hücresine;
=EĞER(E5=0;C5*B5;EĞER(E5>=1%;D5*B5;""))
Formülünü uygulayarak deneyin.
İyi çalışmalar.
 
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
Teşekkürler oldu gibi. Bir sıkıntı olursa yazarım gene.
 
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
Merhaba;
G5 hücresine;
=EĞER(E5=0;C5*B5;EĞER(E5>=1%;D5*B5;""))
Formülünü uygulayarak deneyin.
İyi çalışmalar.
peki ıskonto hesaplamak için D5 hücresine girdiğim =C5*(1-E5) bu formül doğrumu?
mesela 100 tlden %18 düşünce 84,75 tl kalması gerekmiyor mu? şimdiki hali ile 82 diyor.
 

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
100 TL den %18 iskonto yaparsanız 82 TL net olur. =100*(1-18%)

100 TL den %18 KDV ayırırsanız 84,75 TL net olur. =100/1,18
 
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
J5 hücresinde =F5*(1-K5) yazılı, K5 0% ise YOK yazsın, 1% ve katları ise çarpan değer yazsın istiyorum. bir formül var mı?
 

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
Deneyiniz.

=EĞER(K5=0;"YOK";F5*(1-K5))
 
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
iki yerde daha takıldı yardımcı olurumsunuz. @Korhan Ayhan

1. soruyu nasıl yazacağımı bilemedim. örnek tablo ve link ekledim.

2. soru, seçmeli listede örneğin tuğla seçtim ama daha sonra ürün isminden tuğla ismini değiştirdim mesela çorum tuğla yaptım, seçmeli listedeki tuğla ismi otomatik çorum tuğla olsun. bu mümkün mü?

SEÇMELİ LİSTE

FİYATI

ÜRÜN İSMİ

BİRİM FİYATI

Listeden ürün ismi seç

birim fiyatı oto gelecek

tuğla

3

örn. tuğla seçince

buraya 3 yazsın

çimento

70


 
Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
Merhaba,

1. sorunuz için F6 hücresine yazdığınız formül size doğru sonucu verecektir.

2. sorunuz için makro kullanmanız daha uygun olacaktır. Kurgu şöyle olabilir. Malzeme seçtikten sonra adını değiştirmek istediğinizde hücreye çift tıklarsınız. Karşınıza bir form gelir ve malzeme adını değiştirip kaydet dediğinizde güncel isim veri kaynağına yazdırılır.
 
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe ve E-tablolar
Merhaba,

1. sorunuz için F6 hücresine yazdığınız formül size doğru sonucu verecektir.

2. sorunuz için makro kullanmanız daha uygun olacaktır. Kurgu şöyle olabilir. Malzeme seçtikten sonra adını değiştirmek istediğinizde hücreye çift tıklarsınız. Karşınıza bir form gelir ve malzeme adını değiştirip kaydet dediğinizde güncel isim veri kaynağına yazdırılır.
Cevap için teşekkürler.

Peki yeni satır eklediğim zaman formüllerinde yeni satırla gelmesi için bir yol varmı. Bazen ortada yada sonra satır eklemem gerekiyor. Her seferinde formülleride kopyalamak yalnış yapmaya sebep oluyor bazen.
satırlar bittiğinde yenisini ekliyoru
 

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
Ekle menüsünden tablo özelliğini incelemenizi tavsiye ederim.
 

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
Hücre birleştirmeye neden ihtiyaç duyuyorsunuz?
 

Korhan Ayhan

Moderatör
Yönetici
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
36,328
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ofis 2016 Tr-En 32 Bit
E-Tablo konusuna maalesef pek hakim değilim.
 
Üst