• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

rezervasyon tarihine göre veri sıralamak hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
Selam Arkadaşlar,

Eklemiş olduğum dosyada her yeni rezervasyon oluşturduğum zaman(yani her veri girişimde) tarihe göre formül yada macro ile sıralama yapılabilir mi.dosya içinde açıklama ve örnek mevcuttur.

Ekli dosyalar

Merhaba, bir satırdaki rezervasyon bilgileri için mutlaka dolu olan sütunlar belli midir?
Bir satırdaki kaydın tamamlandığı nasıl anlaşılıyor? Yani sıralama ne zaman yapılacak sorusunun TAM cevabı nedir?

Bu sorunun cevabı netse; bu durum kontrol edilerek sıralamayı otomatik olarak yapacak kod'u bir kod ustası elbette verecektir, diye düşünüyorum.

Selam

Merhaba, bir satırdaki rezervasyon bilgileri için mutlaka dolu olan sütunlar belli midir?
Bir satırdaki kaydın tamamlandığı nasıl anlaşılıyor? Yani sıralama ne zaman yapılacak sorusunun TAM cevabı nedir?

Bu sorunun cevabı netse; bu durum kontrol edilerek sıralamayı otomatik olarak yapacak kod'u bir kod ustası elbette verecektir, diye düşünüyorum.

Ömer Bey,

Rezervasyon saati kısmı dahil sütunlar mutlaka dolu olacak.
sıralama tarih bilgisi işlendikten sonra yapılacak.
rezervasyon ile ilgili bilgileri tek seferde ve en son tarih bilgisini işliyorum yeni satıra geçtiğim zaman rezervasyon tarihine göre sıralaması yönünde çözüm sorunu çözecektir.

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.

İlk kriter H sütunundaki tarih, eşitlik halinde ikinci kriter I sütunundaki metin.

Sıralama sonrasında ilk boş satır B sütunundaki hücre seçilir.

Sıralama sonrası seçilecek sütunu değiştirmek için koddaki
(
ALT+F11'e basın ->Sol taraftan Module1'i çift tıklayın-> Sağ tarafta "End Sub" satırından önce)

kırmızı B harfini, seçilmesini istediğiniz sütun adı ile değiştiriniz.
Kod:
    Range("[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]" & a).Select

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam

Dosyanız ekte.

İlk kriter H sütunundaki tarih, eşitlik halinde ikinci kriter I sütunundaki metin.

Sıralama sonrasında ilk boş satır B sütunundaki hücre seçilir.

Sıralama sonrası seçilecek sütunu değiştirmek için koddaki
(
ALT+F11'e basın ->Sol taraftan Module1'i çift tıklayın-> Sağ tarafta "End Sub" satırından önce)

kırmızı B harfini, seçilmesini istediğiniz sütun adı ile değiştiriniz.
Kod:
    Range("[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]" & a).Select

Ömer Bey,

kodu bendeki asıl dosyaya eklediğim zaman eklemiş olduğum resimdeki sorun çıkıyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    397.1 KB · Görüntüleme: 4
Göönderdiğim belgede kod sayfasını açıp kod ekranına geçerseniz solda Module1 göreceksiniz, ona çift tıklayıp sağ taraftaki kodları (başlığı "SIRALA" şeklinde), fotoğrafını gönderdiğiniz kod sayfasının alt kısmına kes-yapıştır ile aktarın, sorununuzun kalmaması lazım.

selam

Merhabalar.
Ekteki belgeyi inceleyiniz.
Sayfaya ve kod metnine açıklamalar yazdım.
Gözden geçiriniz.

Ömer Bey,

Son göndermiş olduğunuz dosya ile sorun çözüldü , teşekkür ederim. Çözümlerinizle balık vermek yerine, balık tutmayı öğrettiğiniz için ve sabrınız için ayrıca teşekkür etmek isterim.

Ömer Bey,

Son göndermiş olduğunuz dosya ile sorun çözüldü , teşekkür ederim. Çözümlerinizle balık vermek yerine, balık tutmayı öğrettiğiniz için ve sabrınız için ayrıca teşekkür etmek isterim.

Estağfurullah.

İhtiyaç karşılanmışsa mesele yok.

İyi günler dilerim.

Ömer hocam öncelikle çalışmanızı çok beğendim ellerinizle sağlık bende benzeri bir işlem yapmak istiyordum ve sizin kodlarınızı kendimce dosyama uygulamaya çalıştım fakat sonuç alamadım ekte gönderdiğim hatayı veriyor yardımcı olmanız mümkün mü?

Ekli dosyalar

• 1431610091722.jpg
    1431610091722.jpg
    313.4 KB · Görüntüleme: 9
Ömer hocam öncelikle çalışmanızı çok beğendim ellerinizle sağlık bende benzeri bir işlem yapmak istiyordum ve sizin kodlarınızı kendimce dosyama uygulamaya çalıştım fakat sonuç alamadım ekte gönderdiğim hatayı veriyor yardımcı olmanız mümkün mü?

Sorunlu dosyayı foruma yüklerseniz bakılır elbette.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri