- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba, bir satırdaki rezervasyon bilgileri için mutlaka dolu olan sütunlar belli midir?
Bir satırdaki kaydın tamamlandığı nasıl anlaşılıyor? Yani sıralama ne zaman yapılacak sorusunun TAM cevabı nedir?
Bu sorunun cevabı netse; bu durum kontrol edilerek sıralamayı otomatik olarak yapacak kod'u bir kod ustası elbette verecektir, diye düşünüyorum.
Range("[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]" & a).Select
Dosyanız ekte.
İlk kriter H sütunundaki tarih, eşitlik halinde ikinci kriter I sütunundaki metin.
Sıralama sonrasında ilk boş satır B sütunundaki hücre seçilir.
Sıralama sonrası seçilecek sütunu değiştirmek için koddaki
(ALT+F11'e basın ->Sol taraftan Module1'i çift tıklayın-> Sağ tarafta "End Sub" satırından önce)
kırmızı B harfini, seçilmesini istediğiniz sütun adı ile değiştiriniz.Kod:Range("[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]" & a).Select
Merhabalar.
Ekteki belgeyi inceleyiniz.
Sayfaya ve kod metnine açıklamalar yazdım.
Gözden geçiriniz.
Ömer Bey,
Son göndermiş olduğunuz dosya ile sorun çözüldü , teşekkür ederim. Çözümlerinizle balık vermek yerine, balık tutmayı öğrettiğiniz için ve sabrınız için ayrıca teşekkür etmek isterim.
Ömer hocam öncelikle çalışmanızı çok beğendim ellerinizle sağlık bende benzeri bir işlem yapmak istiyordum ve sizin kodlarınızı kendimce dosyama uygulamaya çalıştım fakat sonuç alamadım ekte gönderdiğim hatayı veriyor yardımcı olmanız mümkün mü?