Renge göre gizleme ve hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.05.2020
arkadaşlar merhaba;

sorumla ilgili birçok başlık var inceledim ama kendi istediğime göre uyarlayabileceğim bir şey bulamadım. bulamadım demek yerine daha doğrusu olanları ben kendi dosyama uygulayamadım.

ekteki dosyada mor renkte olan hücreleri tek bir hamleyle gizlemek mümkün mü acaba.

yine aynı dosya üzerinde olduğu için soruyorum; hücre içerisindeki değer "-" değer olursa hücre rengi herhangi bir renk olmasını istiyorum. aynı şekilde "%" olarak %12 nin üzerinde bir değer varsa mesela % 20 yine aynı şekilde belirleyeceğim bir renk olmasını istiyorum. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Gizlemek için:

Kod:
Sub Gizle()
Dim hcr As Range
  For Each hcr In Range("F6:LT6")
 If hcr.Interior.Color = RGB(112, 48, 160) Then
  Columns(hcr.Column).EntireColumn.Hidden = True
  End If
  Next
End Sub
Göstermek için:

Kod:
Sub Gizleme()
Dim hcr As Range
  Columns(hcr.Column).EntireColumn.Hidden = False
  End If
  Next
End Sub
kodlarını kullanabilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
.

Gizlemek için:

Kod:
Sub Gizle()
Dim hcr As Range
  Columns(hcr.Column).EntireColumn.Hidden = True
  End If
  Next
End Sub
Göstermek için:

Kod:
Sub Gizleme()
Dim hcr As Range
  Columns(hcr.Column).EntireColumn.Hidden = False
  End If
  Next
End Sub
kodlarını kullanabilirsiniz.

.
affınıza sığınarak soruyorum. daha önceki sorularımda da birçok arkadaş sizin gibi yardımlarını esirgemediler. onun için öncelikle size ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim. fakat ben bu yazmış olduğunuz kodları dosyalarıma nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. yani bu kodu nereye yazacağım nereye bastığımda bu kod aktif olacak ve hücreleri saklayacak ve gösterecek. birde benim gönderdiğim dosya örnek bir dosya bu hücrelerin birçoğunda farklı başka formüller var. ilk mesajımda konuyu eksik anlatmış olabilirim. dosyanın orjinalini gönderiyorum. açıklama yapmak istediğim şeyler açıklama eklediğim yerlerle alakalı. yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
.

Tahmin etmiştim.

Dosyanız ekte.

.
çok teşekkür ederim İdris bey inanın beni çok büyük bir zahmetten kurtardınız. çünkü binlerce shetim vardı:) birde şu diğer eksi değerler ve %12 den büyük olanlarıda renklendirebilirsem baya yol katetmiş olucam.

İdris bey çok oluyorum biliyorum fakat ben bu kodu kendi dosyama ekledim kaydetmeye çalışırken aşağıdaki özellikler makro içermeyen çalışma kitabına kaydedilemez gibi bir hata verdi. dosya uzantısını .xlms olarak değiştirdim bu kezde dosyayı açarken dosya uzantısı hatası verdi.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
çok teşekkür ederim İdris bey inanın beni çok büyük bir zahmetten kurtardınız. çünkü binlerce shetim vardı:) birde şu diğer eksi değerler ve %12 den büyük olanlarıda renklendirebilirsem baya yol katetmiş olucam.

İdris bey çok oluyorum biliyorum fakat ben bu kodu kendi dosyama ekledim kaydetmeye çalışırken aşağıdaki özellikler makro içermeyen çalışma kitabına kaydedilemez gibi bir hata verdi. dosya uzantısını .xlms olarak değiştirdim bu kezde dosyayı açarken dosya uzantısı hatası verdi.
.

O zaman siz de makro içeren olarak kaydedin.

.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
.

O zaman siz de makro içeren olarak kaydedin.

.
İdris bey belki çok amatörce sorular soruyorum ama maalesef beceremedim dediğinizi. yani makro güvenliği falan hepsini denedim ama olmadı.

onun haricinde ekteki dosyada "bayi çıkış" ve "gelen fatura çıkışa göre %" satırlarındaki hücreleri renklendirmek istiyorum. "bayi çıkış" altındaki hücrelerde eksi değerler olduğunda kırmızı mavi istediğim herhangi bir renk, "gelen fatura çıkışa göre %" altındaki hücrelerde %12 üzerindeki ortalamaları yine aynı şekilde istediğim bir renk yapmak istiyorum. bunu koşullu biçimlendirme ile yapabiliyorum fakat her ikisindende sayfanın sağına doğru fazlaca var ve bu sayfa gibi daha yüzlerce sayfam var o yüzden her satırı ayrı ayrı seçip koşullu biçimlendirme yapmam zor olucak. bu konuda yardımcı olabileceğiniz bir şey varmıdır acaba.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bayi Çıkışı sütunundaki ilgili hücreleri seçtikten sonra koşullu biçimlendirme menüsünü açın.
Açılan menüden Hücre Kurallarını Vurgula - Küçüktür seçeneğini seçin.
Açılan ekranda değer alanına 0 (sıfır) yazın ve yandaki kutucuktan dilediğiniz rengi seçip işlemi tamamlayın.

Bu işlemi diğer alanlara uygulamak için seçili alanı kopyaladıktan sonra diğer sütunlara biçim olarak yapıştırın.

%12 den büyük olanları renklendirme için aşağıdaki adımları uygulayın.

Gelen Fatura Çıkışa Göre % sütunundaki ilgili hücreleri seçtikten sonra koşullu biçimlendirme menüsünü açın.
Açılan menüden Hücre Kurallarını Vurgula - Büyüktür seçeneğini seçin.
Açılan ekranda değer alanına 0,12 yazın ve yandaki kutucuktan dilediğiniz rengi seçip işlemi tamamlayın.