Rehberlik programı

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.04.2018
hocam eklediğim programda form üzerinde öğrenci isimlerini açılır şekilde çekemedim,yardımcı olursanız sevinirim.Birde başka formsayfalarıda eklicem onlarada nasıl ekleyeceğimi anlatırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
hocam eklediğim programda form üzerinde öğrenci isimlerini açılır şekilde çekemedim,yardımcı olursanız sevinirim.Birde başka formsayfalarıda eklicem onlarada nasıl ekleyeceğimi anlatırsanız sevinirim.
Merhaba,

Ad Tamınlama / Veri Doğrulama olarak forumda arama yaparsanız farklı örnekler bulabilirsiniz.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Dilim döndüğü kadar anlatayım.. açılır liste veri doğrulama ile yapılır fakat başka sayfadan veri doğrulama yapılmaz diye biliyorum. Çözüm ise liste sayfasındaki liste için ad tanımlama yapmalısınız daha sonrasında veri doğrulama yapabilirsin. aşağıda adım adım yazıyorum. takıldığınız yer olursa yardımcı oluruz.

Ad tanımlama yapmak için. liste sayfasındayken Menuden
ekle > ad > tanımlayı seciniz. açılan kutucuga ogrenci yazınız ve basvuru yerine liste aralığının adresini yazınız. eklediğiniz dosya için

=Liste!$C$2:$C$51 yazmalısınız. bu işlem tamamlandıktan sonra

veri doğrulama için form sayfasına geçiniz. a2:g2 aralığınındaki hücreleri birleştirdiğiniz için veri doğrulama yaparsanız Adı soyadı yazısı gider bu sebeple birleştirilmiş hücreleri ayırıp sadece b2:g2 aralığını birleştiriniz ve bu hücredeyken Menüden veri > doğrulama > izin verilen > Listeyi seçiniz ve =ogrenci yazınız ve tamam deyiniz.. İstediğiniz işlem tamamdır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
Hocam ekleyemedim bir türlü...!

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Uzun listede isim bumak zor olur.

Öğrenci numaraları daha çok kullanılır.

J1 hücresine bir numara girin ve
B7 hücresine bu formülü uygulayın.
Kod:
=DÜŞEYARA(J1;Liste!B:C;2;0)

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
Olmadı hocam yine ben öğrencileri tek sayfada seçip bilgileri doldurmak istiyorum yapamadım...

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Olmayan nedir?
Uzayan listede ismi nasıl bulacaksınız.

Sabah çözüm olmazsa okula gittiğimde uygulayır foruma yklerim. İyi geceler.

Son düzenleme:

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Ben o kadar yazdım. Denediniz mi?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
Hocam tam istedeğim gibi kişileri çekiyor dediğinizi yaptım. ama form her öğrenci için değişmiyor...

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Anladığım kadarıyla form sayfasından öğrenci seçtiğinizde bilgilerinin gelmesini istiyorsunuz..
Liste sayfasında S.NO NO ADI-SOYADI bilgilerinin dışında bir şey yok. Olmasını istediğiniz şekilde manuel yazarak bir örnek hazırlayıp ekler misiniz?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Hocam tam istedeğim gibi kişileri çekiyor dediğinizi yaptım. ama form her öğrenci için değişmiyor...
Form her öğrenci için değişmiyor?

Bu kadar yuvarlama bir cümle ile nasıl bir yardım almayı hedefliyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
hocam form sayfasındaki öğrenci bilgilerini yukarıdan öğrenciyi seçerek her öğrenci için tek tek doldurmak istiyorum,demek istediğim bu.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Liste sayfanızda 3 veri var birisi sıra no, veri tabanını tam doldurun ne nereye gidecek anlatın yardımcı olmaya çalışalım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
hocam liste ve veli görüşme formu ve öğrenci formu ekledim.şimdi öğrenci formu sayfasında hangi öğrenciyi seçersem o öğrenci için veli görüşme formu çıksın istiyorum...örneği ekledim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
öğrenci formu sayfasında hangi öğrenciyi seçersem o öğrenci için veli görüşme formu çıksın istiyorum
Öğrenciyi nasıl seçeceksiniz? Aşağıdaki resimde olduğu gibi bir liste kutusundan mı?

Yapmak istediğiniz aşağıdaki resimde olduğu gibi, sadece öğrenci numarasını girdiğinizde sarı zeminle belirtilen bilgilerin forma otomatik gelmesi mi?

Yapmak istediğiniz; Listede adı olan her öğrenci için bir form sayfası oluşturmak mı?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
23.04.2018
öğrenci formu sayfasında hangi öğrenciyi seçersem o öğrenci için veli görüşme formu bilgileri çıksın kaydedeyim yeni öğrenciyi sizin örneğinizdeki gibi seçip boş form gelsin onun da bilgileri doldurayım.Ayrıca başka formlarda eklemek istiyorum aynı şekilde onları da nasıl çıkartabilrim