reaktif sayaç değerinin aşıldığını tespit eden makro?

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
reaktif sayç değerinin aşıldığını tespit eden makro nasıl olmalıdır?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn hsayar

Sizden korkulur, umarım sayacıda excel üzerinden okumuyorsunuz. :)

Sorunuzu biraz daha açarmısınız.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aktif-reaktif-kapasitif oranları bilindikten sonra yerleşik fonksiyonlarla kolaylıkla yapılabilir.
bu formüllerin vba kodlarını kullanabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
merhaba
aktif-reaktif-kapasitif oranları bilindikten sonra yerleşik fonksiyonlarla kolaylıkla yapılabilir.
bu formüllerin vba kodlarını kullanabilirsiniz
hesaplamayı bilmiyorum bir kod yazacam birader istedi ama bilmediğim için size sorayım dedim.

Sayın menteşoğlu, excelin öyle bir marifeti olduğunu bilsem yaparım. :)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayaçlarda aktif,reaktif ve kapasitif olarak üç değer okunur. reaktif/aktif ile kapasitif/aktif oranları yasal olarak belirli değerleri geçemez, geçerse cezaya girer. Bunun hesabıda şöyle yapılır.

(ayın son günü reaktif değeri-ayın ilk günü reaktif değeri)/(ayın son günü aktif değeri-ayın ilk günü aktif değeri) oran % 20 yi geçmemelidir.

(ayın son günü kapasitif değeri-ayın ilk günü kapasitif değeri)/(ayın son günü aktif değeri-ayın ilk günü aktif değeri) oran % 15 i geçmemelidir.

Excel Vers. ve Dili
anladım sn menteşoğlu teşekkür ederim...
benim birader 3 günde bir okumadan bahsetmişti. buna göre birşeyler hazırlarım artık.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sayaç değerlerinin 3 günde bir okunmasının nedeni aktif-reaktif-kapasitif oranlarının sürekli kontrol edilerek izin verilen aralıkta kalmasını sağlamak içindir.
özellikle sanayi işletmelerinde bu kontrol çok önemlidir. ay boyunca izin verilen oranlar aşılırsa harcamış olduğunuz enerji bedeline ek olarak ceza ödemek durumunda kalırsınız.
sürekli takip edilen sayaçlarda bu değer tutturulamadığı görüldüğünde ayın son haftasında 24 saat aydınlatma lambalarını yakmak zorunda kalırsınız. bunun nedeni aktif sarfiyatı artırarak aktif/reaktif oranını düşürmektir.

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
sayın hsayar hazırladıklarınızıda bizimle paylaşsanız sevinir müteşekkir oluruz

Excel Vers. ve Dili
Sn. Süleyman bey bilgilendirme için teşekkür ederim.

Sn. caonce henüz bir şey yazmadım konu ile ilgili, yazınca paylaşacağımdan emin olabilrisiniz?
Siz tek abonemi takip edeceksini, birden fazla mı?

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
slm benim merakım elektrikçiliğimden abone takibi diilde sadece merak kardeş elektrik teknikeriyimde ondan olsa gerek açtığınız konu ilgimi çekti tşk ederim iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
slm benim merakım elektrikçiliğimden abone takibi diilde sadece merak kardeş elektrik teknikeriyimde ondan olsa gerek açtığınız konu ilgimi çekti tşk ederim iyi çalışmalar
o xaman sizin elinizde formlar vardır. yollayabilirminiz?

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
slm hsayar kardeş elimde formlar olsa paylaşmazmıyım. ama elime geçse paylaşacağım ilk kişi sizler olcaksınız saygılar

Excel Vers. ve Dili
2007
dostum bir çalışmam var onu gönderdim umarım işine yarar
bende şirketimizde bunu kullanıyorum. açıklmalarıda mevcut. kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın yücel alakanıza teşekkür ederim.
bende programı bitirdim sayılır. Yaptığım programı elektrikçi bir abimize vereceğim, aynı data sayfasında birden fazla abonennin kayıtları ve bilgileri tutalacak kaşılatırmalar uf üzerinde olacak bu nedenle test verilerine ihtiyacım var dolu bir tablo yollarsanız sevinirim. Firma isimleri önemli değil.

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003 tr
Reaktif kontrolü için otelde kullandığım kendi tasarımım kolay ve basit bir excel dosyayı size sunuyorum. inşallah işinizi görür. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://turbobit.net/6cy4jpis84yl.html