Hastanede yarı ömrü 110 dk olan bir radyoaktif maddenin kullanımını takip eden bir tablo yapmaya çalışıyorum. Bu madde belirli saatlerde üretici firma tarafından bize teslim ediliyor. Biz de 15-30 dk aralıklarla hastalara belirli miktarlarda enjekte ediyoruz. Örneğin madde 4 ayrı şişede (flakonda) bize teslim edilmiş olsun (saatler F6:I6; teslimdeki miktarlar F8:I8 de gösterilmiş). Birinci flakonun kullanım senaryosu K2:O12 tablosuna yerleştirdim. Enjekte edilen zaman ve hastaya verilen miktara göre flakonda kalan madde miktarı O sutununda görülüyor. Yapamadığım ve yardım istediğim konu ise burada başlıyor. 1- Ben M sutununda bir saat girdiğim zaman L sütununa hasta numarasını otomatik ve ardışık olarak (1. hasta, 2. hasta vb) yazdırabilirmiyim (L13:L22 aralığındaki gibi) 2- O sutununda kalan aktivite miktarı 5 mCi'nin altına düşünce artık bu flakonun tablosuna yeni data girmeme engel olsun ve bana uyarı versin (örneğin "yeni bir hasta için yeterli aktivite kalmadı ikinci flakona geçin" gibi) ve beni bir sonraki hastanın enjeksiyonunu yazacağım ikinci flakon tablosunun S3 hücresine yönlendirsin ve ben S3'e enjeksiyon zamanını girdiğimde hasta numarasını bir önceki tablodan devam ettirsin (örnekte 9. hasta). Ayrıca zaman sütünlarında hiç bir zaman bir öncekinin evveli bir zamanın girilmesine izin vermesin.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: