Q klavye harflerinin makro ile f klavye harflerine dönüştürülmesi

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
Merhaba,
Android Tabletime harici usb kablolu F klavye taktım. Ancak buna rağmen tablet yazılımı F klavyeyi desteklemediği için F klavye taksam bile tuşlara bastığımda yine q klavye harfleri çıkıyor. Ben internetteki programlara güvenemediğim için program yüklemek istemiyorum. Bu benim F klavye derslerimi çalışmam için gerekli.

Bu nedenle bir word veya excel dosyasına makro yazıp, Q klavyede yazdığım metindeki harfleri, F Klavye harfleri ile otomatik değiştirmesini istiyorum. Yani “Q” ya bastığımda “F” yazsın gibi. Bunu sadece F klavye dersim için çalıştığım dosyamda uygulaması yeterli.

Bu sorunu çözebilecek bir makro oluşturmak mümkün olur mu? Ctrl find tuşu ile tek tek bütün harfleri değiştirmek çok zaman alıyor. O yüzden metnin tamamı tarayıp ilgili harfleri seçip olması gereken harfler ile değiştirecek formül yada makro yazılabilir mi? Excel veya word de olabilir. Bu konuda yardımınız olabilirse çok sevinirim.

Q klavyedeki harfler: QWERTYUIOPĞÜASDFGHJKLŞİ,ZXCVBNMÖÇ.

F klavyedeki harfler: FGĞIODRNHPQWUİEAÜTKMLYŞXJÖVCÇZSB.,

Yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla,
İyi çalışmalar,

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/06/2023
Android ortamında macro çalışmıyor. External Keyboard Helper Pro diye bir program sayesinde işini görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 (TR)
27-02-2024
halit3 hocam öncelikle kolay gelsin, belki sorumun cevabı burda vardır ama ben bulamadım, şimdi ben F klavye bilgisayarıma barkod okuyucu taktığımda Q klavyede okuyor, ben okuturken bilgisayarı Q klavyeye çevirmek zorunda kalıyorum, bana lazım olan Q klavyede okuduğunu anında F klavyeye çevirmesi, böyle bir makro var mıdır, olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

Söz konusu durumunuz için makro ile bir çözüm yolu var ise bunu her açtığınız dosya için uygulamanız gerekecektir.
Bunun yerine Eğer sisteminizde Q ve F klavye tanımlı değil ise
Başlat butonuna basıp dil ve klavye seçeneklerini aratıp ilgili ayar ekranını açın Türkçe seçerek Klavye ekleyin mevcut değil ise F klavyeyi bu alan ekleyin.

Akabinde CTRL+SHIFT tuşlarını tuşlarını kullanarak Klavyeler arasında hızlı geçiş yapabilmeniz mümkün olacaktır.
*Klavye girişi değiştiğinde Saatin yanında TRQ/TRF olarak aktif girişi gözlemleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 (TR)
27-02-2024
netzone öncelikle teşekkür ederim, bu yolu biliyorum, bunun da şöyle bir sıkıntısı oluyor, klavyem f olduğu için okuturken q ya çeviriyorum, bi şey yazcağım zaman tekrar f e çeviriyorum, sürekli çevirmek zorunda kalıyorum yani, bu yüzden sordum makro ile olabilir mi diye.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bilgisayarınızda F ve Q klavye yüklü ise bu kodu bir dene kod her tıklamada diğer klavyeye geçiyor.

Kod:
Sub klavye_degistir()
SendKeys "+^"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 (TR)
27-02-2024
Bilgisayarınızda F ve Q klavye yüklü ise bu kodu bir dene kod her tıklamada diğer klavyeye geçiyor.

Kod:
Sub klavye_degistir()
SendKeys "+^"
End Sub
Teşekkürler halit3 hocam