Plaka yazıldığında şoför ismi ve firması çıkacak...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 / Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-01-2025
Üstadlar S.A

ekteki dosyada

1 ) ANA sayfada ARAÇ PLAKA yazıldığında şöför ismi ve geldiği firma yazılacak.
2 ) PLAKA YAZILDIĞI ZAMAN giriş saat otomatik yazılacak.
3 ) P.No kodu yazıldığında adı soyadı ve imza resmi nasıl gelebilir.

konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029

Ekte kayıt girişini form üzerinden yapan bir örnek ekledim, eğer ilginizi çekerse 1 ve 2 ci maddelere doğru geliştirmeye çalışalım.
Yanlız 3 cü maddede P No ne anlama geliyor bilgi verir misiniz ?

Bir de ek olarak , her aracın fabrikaya girişine , sigorta ve karayolu kanunlarına göre izin verilmiyor diye biliyorum. Ticari her aracın şoförünün psikoteknik ve src belgelerinin de varolması, olası bir kaza vukuunda hasarın tazmini şartları arasındadır. Bunları da görebilmeniz gerek. Yine de anladığımca bu bir ISO formu, benimki sadece ek bilgi ya da fikirdi.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
30-01-2025

Ekte kayıt girişini form üzerinden yapan bir örnek ekledim, eğer ilginizi çekerse 1 ve 2 ci maddelere doğru geliştirmeye çalışalım.
Yanlız 3 cü maddede P No ne anlama geliyor bilgi verir misiniz ?

Bir de ek olarak , her aracın fabrikaya girişine , sigorta ve karayolu kanunlarına göre izin verilmiyor diye biliyorum. Ticari her aracın şoförünün psikoteknik ve src belgelerinin de varolması, olası bir kaza vukuunda hasarın tazmini şartları arasındadır. Bunları da görebilmeniz gerek. Yine de anladığımca bu bir ISO formu, benimki sadece ek bilgi ya da fikirdi.
Sayın CEM Hocam,

1- P.No demek personel no demek
2-yukarıda yazmış olduğunuz SRC veya diğer konubaşlıkları lazım olacağını sannetmiyorum...

Yazmış olduğunuz uygulama harika fakat dosyayı kullanılacak arkadaşların bilgisayarlarında Open office var acaba MAKRO çalışırmı ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Open Office ile hiç karşılaşmadım , ihtimalen çalışır diye düşünüyorum, aksi takdirde word'den farkı kalmaz. Bunun cevabını ya Open Office'i tanıyan üstadlarımız verebilir ya da personele denetmek en iyisi gibi. Sizin veya üstadların cevabını bekliyorum.

Bu arada sormak istediklerim:
1-Bu form günlük olarak yazılıp baskısı alınıp ertesi gün boş olarak yeniden mi kullanılacak ya da 1 aylık veya bir yıllık kaydı burda mı görmek gerekiyor?
2-Bir araç farklı şoförlerle giriş çıkış yapabilir mi ?
3-İmza resmini şoförün satırında görmek mi önemli ya da sadece formda görmek yeter mi? Yani amaç imza karşılaştırmak mı imza attırmak mı ?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
30-01-2025
Open Office ile hiç karşılaşmadım , ihtimalen çalışır diye düşünüyorum, aksi takdirde word'den farkı kalmaz. Bunun cevabını ya Open Office'i tanıyan üstadlarımız verebilir ya da personele denetmek en iyisi gibi. Sizin veya üstadların cevabını bekliyorum.
Open office kullanma sorununu çözdük.... Microsoft office 2010 kullandıracaz ama geri kalan konular için ne yapabiliriz.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu arada sormak istediklerim:
1-Bu form günlük olarak yazılıp baskısı alınıp ertesi gün boş olarak yeniden mi kullanılacak ya da 1 aylık veya bir yıllık kaydı burda mı görmek gerekiyor?
3-İmza resmini şoförün satırında görmek mi önemli ya da sadece formda görmek yeter mi? Yani amaç imza karşılaştırmak mı imza attırmak mı ?
Beni yönlendirmeye devam edin.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Doğru düşünüyorsam imza şoförün değil sizin personelinize ait oluyor , değil mi ?

Excel Vers. ve Dili
30-01-2025
Beni yönlendirmeye devam edin.

Cevap :

1- Günlük olarak veriliyor.Baskıdan sonra yeni günle beraber boş form olması uygundur.Hatta açaba başka bir Sayfada hepsinin saklandığı bir yer olabilirmi?
2-evet yapabiliyor.
3- imza attırmak amaç bilgiyi teyit ettirmek.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
1- Günlük olarak veriliyor.Baskıdan sonra yeni günle beraber boş form olması uygundur.Hatta açaba başka bir Sayfada hepsinin saklandığı bir yer olabilirmi?
2-evet yapabiliyor.
3- imza attırmak amaç bilgiyi teyit ettirmek.
Üzerinde çalışıyorum.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Form başlıkları sabit kalmak zorunda mı? Yer değiştirmem sorun çıkarır mı ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Biraz daha ilerleme ile ekteki dosyaya bir göz atın , henüz konu başlığınıza erişmedi ise de bu şekildeki özellikleri :

1-ANA sayfasına elle kayıt yapılamıyor, kilitli , userformu açıp kayıt yapmak gerekli.
2-userForm kaydı ANA sayfasına atıp kilitliyor ve kendini temizleyip yeni kayda hazırlıyor.
3-Gün sonunda ya da ertesi gün sabahında aktar tuşu ile ANA sayfa verileri DATABANK sayfasına atılıyor ve ANA sayfası temizleniyor , kilitleniyor. Bu günde birkaç kere de yapılabilir, geriye dönüşü olmayan kayıt depolama yapar.
4-DATABANK verileri silinemiyor, kilitli ve yeni gelen veriler dolu satırın altındaki boş satırdan devam ediyor. Bu şekilde 65536 satır kayıda açık durumda. Kilidi açan şifreyi bilen yetkili her iki sayfada değişiklik yapabilir. Şu an şifresiz kilitleniyor, bir şifre belirlediğinizde kodlarda burda anlatabileceğim yerlerde kendiniz değişiklik yapmalısınız ve VBA yı da kilitlemelisiniz.

Zorlu kısımlar:
Saat girişi plaka girildiğinde otomatik çıkarılabilir ancak saat çıkışı için hiçbir bağlantı yok.
Güvenlik imzası satırdaki son kareye sığmak zorunda ise paraf gibi duracak,ya da çok ufalabilir.Ayrıca ıslak imza niteliği yoktur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
30-01-2025
Biraz daha ilerleme ile ekteki dosyaya bir göz atın , henüz konu başlığınıza erişmedi ise de bu şekildeki özellikleri :

1-ANA sayfasına elle kayıt yapılamıyor, kilitli , userformu açıp kayıt yapmak gerekli.
2-userForm kaydı ANA sayfasına atıp kilitliyor ve kendini temizleyip yeni kayda hazırlıyor.
3-Gün sonunda ya da ertesi gün sabahında aktar tuşu ile ANA sayfa verileri DATABANK sayfasına atılıyor ve ANA sayfası temizleniyor , kilitleniyor. Bu günde birkaç kere de yapılabilir, geriye dönüşü olmayan kayıt depolama yapar.
4-DATABANK verileri silinemiyor, kilitli ve yeni gelen veriler dolu satırın altındaki boş satırdan devam ediyor. Bu şekilde 65536 satır kayıda açık durumda. Kilidi açan şifreyi bilen yetkili her iki sayfada değişiklik yapabilir. Şu an şifresiz kilitleniyor, bir şifre belirlediğinizde kodlarda burda anlatabileceğim yerlerde kendiniz değişiklik yapmalısınız ve VBA yı da kilitlemelisiniz.

Zorlu kısımlar:
Saat girişi plaka girildiğinde otomatik çıkarılabilir ancak saat çıkışı için hiçbir bağlantı yok.
Güvenlik imzası satırdaki son kareye sığmak zorunda ise paraf gibi duracak,ya da çok ufalabilir.Ayrıca ıslak imza niteliği yoktur.

Hocam yapmış olduğunuz çalışma için çok teşekkür ederim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Rica ederim Kolay gelsin :)

Excel Vers. ve Dili
2007
benimde aradığım alışmaya benziyor fakat kaydedemiyorum .