• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tablo Kullanımı Hakkında 1-2 Soru

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Selam arkadaşlar.

Daha önce başka bir konuda bahsettiğim filtreleme olaylarını otomatik olarak Pivot tablolarda yapmak istiyorum. Fakat kafama takılan bir kaç soru var.

1.si birden fazla pivot tablo için tek bir tarih filtresi kullanabilirmiyim? Tek filtreyi değiştirdiğim zaman bütün pivot tabloları bu filtreye göre değişmesini sağlayabilirmiyim? Oluyorsa nasıl? Her pivo tablo aynı verileri içerecek. Herkesin verileri farklı bir pivot tabloda listelenecek fakat ben tarih aralığını tek bi filtreyle değiştirebilceğim. Yine aynı şekilde Stok kodlarını veya stok isimlerinide bu şekilde değiştirmek istiyorum. Tek bi filtre ile herkesin bilgilerini etkilemek istiyorum. Herkes için tek tek değiştirmek istemiyorum.

2.si bu tarih filtresinde tikleri seçerek işem yapılabiliyor. Aralık belirleyebilceğim bi formatta filtre listesini nasıl açarım? Tek tek tüm tarihleri seçmek yerine, seçtiğim 2 tarih arasını getirebilecek halde bu filtreleri nasıl düzenlerim?

.

Buraya bakın. (Son Konu)

Yine de yapamazsanız, sorunuzu bir örnek dosya ile destekleyin. Bakalım.

.

Çok teşekkürler.

İnceleyelim bakalım. Sanırım bahsettiğiniz örnekler Slicer örnekleri.

Kurallar gereği o konuya yazamadım ama bunu yazmadan yapamam :)

Şaşırmışsın sen hocam... O nasıl bi konudur öyle ya?

Ne kadar teşekkür etsem az valla..

İşin içinden çıkamadım bi türlü. Yardım rica ediyorum tekrar.

Durumu anlatayım şimdi. Veri tabanından veri çekip verileri tuttuğum bi sayfam var. Buna VERI diyelim. Bunun yanında ANASAYFA var. Ana sayfa üzerinde Tarih,Stok Adı, Stok Kodu gibi filtrelerim olsun istiyorum.

3.Sayfaya da PLASIYER diyelim. Yani satış temsilcisi. Burda ise plasiyer isimleri, tutarlar, adetler gibi veriler olacak. Her plasiyerin verisi ayrı olacak haliyle. Her plasiyer için ayrı bi sayfada açılabilir yada sadece bu sayfada da listelenebilir farketmez. Son olarakta bi rapor sayfam olacak.

Anasayfa üzerinden yaptığım filtrelere göre herkesin özet tablosunda veriler değişecek. Ben eğer tarih aralığı vermişsem bu tarih aralığındaki veriler PLASIYER sayfasındaki özet tablolarda listelenecek. Bende söz konusu hücrelerdeki toplamları yada işime yarayan verileri RAPOR sayfasına çekip oluşan raporu sunabilicem.

Böyle bişey mümkünmüdür?

Ana sayfadan değişiklik yaptığımda her plasiyerin bilgisine etki edebilme gibi bir imkanım varmı acaba?

.

Örnek dosya eklerseniz, daha kolay çözüm bulunur.

.

Valla örnek dosya yapacak kadar karmaşıklaşmasam zaten bi yerlere geldim demektir. Amacım söylediğim gibi bi kaç tane şablon tablo için tek yerden tarih aralıkları verebilmek. 1 tane tarih filtresini değiştirince mevcut olan diğer pivot tablolarda bu tarihe göre değişiklik göstermeli.

Ortak bi filtre koymak istiyorum yani. Birden fazla tabloya ortak filtre koyulabiliyomu?

Dilimleyicide birden fazla tabloya bağlantı sağlanabiliyor ama dilimleyici üzerinde TARİH kullanıldığı zaman tarih aralığı seçimine izin vermiyor. Tarihleri tek tek seçmek gerekiyor bu sefer.

.

Keyfiniz bilir. Örnek dosya yoksa, ben yokum.

.

Sizleride uğraştırmak istemem açıkçası ama zaten orjinal dosyam yanımda değil. Şirkette.

Dilimleyici'yi birden fazla tablo ile ilişkilendirmeyi buldum.

Şu an için tek sıkıntım dilimleyicinin filtreleme özelliğinin nasıl olduğu. Benim eklediğim haliyle tek tek seçim yapılabiliyor. Fakat normal filtre gibi kullanabilmenin bi yolu olmalı.

Misal bi tarih aralığı vermek gerektiğinde 1 aylık dilimi tek tek tıklayarak değil de aralık belirleyerek seçebilmenin yolunu gösterirseniz derdime çare bulmuş olacaksınız.

Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Tarih sütununu dilimleyici olarak eklediğimizde filtreleme özelliğini nasıl genişletiriz? Bunu söyleseniz yeterli benim için.

.

Ben orijinal dosyanızı istemiyorum. Benim istediğim Küçük örnek bir dosya...

.

.

Ben orijinal dosyanızı istemiyorum. Benim istediğim Küçük örnek bir dosya...

.

İlginize tekrar teşekkür ediyorum fakat şu an sizden rica ettiğim durumun dosyayla fln bi alakası kalmadı diyebiliriz.

Sizden tek ricam eklediğimiz Dilimleyiciyi TARİH olarak eklediğimizde tablodaki tüm tarihleri alt alta yazmak yerine Filtredeki gibi aralık seçebilme özelliği varmıdır?

Yada dilimleyiciyi diğer pivot tablolara aktarır gibi mevcut tarih filtresini diğer pivot tablolara bağlayabilirmiyiz? Tek bi yerden müdahele edebilmek için böyle bişey mümkünmüdür?

Yine aynı şekilde oluşturulmuş bi Dilimleyici'nin listesinde yer alan kalemler içerisinde arama yapabilme özelliğini ekleyebilirmiyiz?

Bir nevi filtre özelliği Dilimleyicilerde varmıdır diye soruyorum aslında.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu sorularında cevabını veremem dosyayı göreyim derseniz benzer bi dosya oluşturup eklemeyi denerim. Fakat yukarda sorduğum soruları cevaplayabilirseniz eğer bunlara gerçekten gerek kalmayacaktır.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Cevap versenizde vermesenizde. Dosyayla alakası olmayan sorular için tabi ki :)

.

.

Amma uzattınız.

Bir bildiğim var ki; dosya istiyorum. Kusura bakmayın ben sorunuzla ilgilenmiyorum artık...

İyi geceler...

Soruyu soranın, sitemizin en değerli uzmanlarından ve herkesin yardımına koşan sayın Yurttas'a verdiği 1 soru ile 9 yanıta bakınca, ne kadar yardımı ve saygıyı hakettiği anlaşılıyor değil mi?

Sayın yurttaş,
İyi hafta sonları ve dinlenceler.
Sevgi ve saygılar.

Soruyu soranın, sitemizin en değerli uzmanlarından ve herkesin yardımına koşan sayın Yurttas'a verdiği yanıtlara bakınca, ne kadar yardımı ve saygıyı hakettiği anlaşılıyor değil mi?

Sayın yurttaş,
İyi hafta sonları ve dinlenceler.
Sevgi ve saygılar.

Neyin pesindesin ya?

Soru sordum; arkadas sagolsun yardimci olmak istedi. Oldu da sagolsun. Actigi konudaki tum ornekleri inceledim. Dilimleyici ile belli bi yere kadar gelebildimde. Kendisi yardimci olabilmek icin ornek dosya istedi. Bende gayet acik bi sekilde konuyu acma amacimdan daha farkli bi yerde oldugumu ve ufak bi cevap ile eger boyle bisey varsa nasil olacagini anlatmasini rica ettim. Son sordugum sorularin ornek dosyayla fln bi ilgisi kalmadigindan bahsettim.

Kendisi artik yardimci olmayacagini soyledi. Yinede tesekkur ettim actigi konulardan faydalandigimi belirterek.

Burda ters olan nedir?

Kaldi ki biseyi verip yaptirmak yerine nasil yapildigini ogrenmeyi isterim.

.

Konuya girmek istemiyordum. Ama Moderator olduğum için bir sorumluluğumun olduğunu ve konuyu takip edip, sorunun yanıtını merak edenler açısından konuyla ilgili bilgilerimi belirtme ihtiyacını duydum.

1. Excel 2007 ve Excel 2010 ile gelen slicer ile tarih aralığı vererek filtre yapma olanağı yok.

2. Bu şekilde bir olanak Excel 2013 sürümünde (Yanılmıyorsam soruyu soran arkadaşta yüklü. Bende yüklü olmayan.) Timelines ile verilmiştir.

3. Excel 2007 öncesi sürümlerde ise, Veri tabanına bir yardımcı sütun eklemek, Veri doğrulamalarla ve kısa bir makro ile işi çözmek mümkün. Doğal olarak bu yöntem de tüm sürümlerde çalışır. Buradaki gibi:

http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=48905&d=1235472770

.

.

Geri