- Excel Vers. ve Dili
- 2013 Türkçe
.
Konuya girmek istemiyordum. Ama Moderator olduğum için bir sorumluluğumun olduğunu ve konuyu takip edip, sorunun yanıtını merak edenler açısından konuyla ilgili bilgilerimi belirtme ihtiyacını duydum.
1. Excel 2007 ve Excel 2010 ile gelen slicer ile tarih aralığı vererek filtre yapma olanağı yok.
2. Bu şekilde bir olanak Excel 2013 sürümünde (Yanılmıyorsam soruyu soran arkadaşta yüklü. Bende yüklü olmayan.) Timelines ile verilmiştir.
3. Excel 2007 öncesi sürümlerde ise, Veri tabanına bir yardımcı sütun eklemek, Veri doğrulamalarla ve kısa bir makro ile işi çözmek mümkün. Doğal olarak bu yöntem de tüm sürümlerde çalışır. Buradaki gibi:
http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=48905&d=1235472770
.
Ciddi anlamda size ters yanitlar verdigimi gercekten dusunmuyorum. Boyle biseye zaten hakkim yok. Yardim isteyen ben yardimci olan siz. Boyle bisey mumkun olabilir mi?
Sadece sizi gereksiz ugrastirmamak adina istedigim seye ulasip ulasamayacagimi bilmek istedim hepsi bu.
Soylediginiz gibi 2013 var. Timelines ozelligini slicer ile nasil kullanabilcegimi aoylerseniz cok memnun olurum. (dilimleyicinin yaninda yer alan zaman araligi sekmesinden bahsediyosunuz sanirim)
Onu denedim ama aylar olarak ekledi. Gunlere dagitilabiliyomu ona bakmam lazim sanirim.
Eve gecince bakarim ona da.
Tekrar tekrar tesekkur ediyorum ve beni yanlis anladiginizi belirtmek istiyorum.
Verdigim rahatsizlik icin kusura bakmayin.
Takildigim konularda yine yardiminizi almak isterim. İyi gunler.