Personel servis takibi

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Merhaba özel bir şirkette çalışıyorum 3 var diye çalışılan bir sisteme personel servislerini takip edebilmek için bir program arıyorum kişilerin adreslerine göre otobüslere böle bileceğim kişileri otomatik otobüslere semt semt ayıracak bir uygulama var mıdır arşivinizde

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,

Elinde bu iş için hazırlanmış bir çalışma olan arkadaşımız var mı bilmiyorum ama işlerin akışını hızlandırmak adına size birkaç soru ve önerim var.
Öncelikle;
- Kaç personel servis kullanacak?
- Kaç servisiniz mevcut?
- Servislerinizde kaç koltuk mevcut?
- Servis tam dolu olarak mı baz alınacak yoksa bir kaç koltuk boş mu bırakılacak? (fazla mesai durumunda personelin açıkta kalmaması için)

* Servis güzergahlarını belirleyebilecek bilgiye sahip olduğunuzu yada sahip olan birilerinden destek alabileceğiniz düşüncesi ile;
- Öncelikle personellerinize ait bir excel tablosu hazırlayınız
(*Bu tabloda dikkat etmeniz gereken Adres kısmını sütunlara bölün [Örnek: İL-İLÇE-MAHALLE-SEMT-CADDE-SOKAK-.. gibi])
- Vardiya saatlerinizi adlandırırsak -sabah, -akşam, -gece şeklinde Personel listenizde bir sütunda bunun için yer ayırınız.
- Sıralama için; Vardiyaları belirli ise öncelikle Vardiya sütunu, sonrasında Detaydan Genele Adres sütunları (Cadde, Semt, Mahalle, İlçe, İl) A'dan Z'ye sıralama yaptırınız.
* Artık personel listeniz birbirine yakınlığına göre karşınızda, şimdi servislere dağılımlarını yapabilirsiniz. (!) Birbirine yakın Cadde, Semt yada Mahallelerin tek güzergah üzerinde olması muhtemel bu durumda da Bu sıralamayı (Örnek: Cadde Grubuna A, R, M caddeleri için 1 ve X, F, A caddeleri için 2 gibi gruplayabilirsiniz) Gruplamayı da dikkate alarak yapmanız gerekecektir.

Siz bir yerlerden başlayın çalışmanızın ilerleyişinde sorularınıza destek vermek için bizler buralarda olacağız.

iyi çalışmalar.