• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parantez İçindekileri Alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HAKANP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O dediklerin bizde de var .... kafaya takmamak lazım.

.

Sayın Haluk Hocam,
Çok teşekkür ederim, ben de onu değişken olarak algılamıştım.
Saygılarımla

Merhaba bir sütun içerisindeki 3 4 parantez içerisindeki sayıyı toplamak istiyorum sağdan veya soldan değil bunu nasıl yapabiliriz acaba?
Örneğin c6 sütununda "5(24)-2(24)-3(16)" verileri var

Kod:
=TOPLA(EĞERHATA(--PARÇAAL(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;"-";"x");"(";")");")";YİNELE(" ";100));SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"-";"x"))))*100;100);0))

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız.

Çok teşekkürler Şimdi denedim ancak Birleştirilen hücrelerde geçersizdir hatası alıyorum dosya ekte .Bir bakar mısınız rica etsem?

Ekli dosyalar

Dizi birleştirme yapmayıp tek hücreye yazıp , o hücreyi mouse ile genişletin veya tek hücreye bunu yazıp formülü girip sonuç aldıktan sonra hücreleri birleştirin.

Merhabalar. Yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim.Oluşturduğum form 3 aylık olduğu için yeni bir 3 aylık excel formu hazırlamam gerekti ve geçmişteki sayıları AU VE AV sütununa taşıdım. Ancak Formül sanırım dizi formül içerdiği için sıkıntı yaşıyorum. Parantez içlerini saymıyor veya sadece 1. parantezi sayıyor hazırlama ekde mevcut. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Birleştirilmiş hücre kullanmayın. Formülleri CTRL+SHIFT+ENTER tuşu ile girin. C-ile G sütununu birleştirmek yerine, sadece bir hücreye değer girersiniz. Genişletmek ihtiyacı varsa da o hücreyi mouse ile istediğiniz genişliğe getirirsiniz.

@Ali Hocam ben yeni değer eklediğim için çalışmadı sanmıştım onları kontrol etmeyi unutmuşum.Çok Teşekkür ediyorum.iyi forumlar

Geri