• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik tarih atma ve eksik ürün listesi....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin.Ekteki örnekte bir hücreye eksik listesinin hazırlandığı tarih otomatik olarak atabilirse sevinirim.Yani A sütununa bir ekleme yapıldığı zaman bu tarih hemen otomatik güncellensin.Tarih ertesi gün değişmesin.Yani kastım güncel tarih değil sadece işlem yapılan tarih.Mesela ben ayın 1'inde bir liste yaptım ve buraya günün tarihi atıldı.Ertesi gün buranın tarihi 2 olmamalı.Ne vakit listeye bir ekleme yaparsak mesela ayın 5'inde o zaman buranın tarihi 5 'ini göstermeli.Kısaca liste hazırlanma tarihi.

Ayrıca eksik ürünler listesinin oluşturulma tarihine göre en uzun süredir eksik olan ürün ilk sırada olmak kaydı ile eksik olan ürünlerin eksik olma sürelerine göre ayrıca bir liste hazırlayabilir miyiz?Detaylı açıklama ekteki örnekte mevcuttur.Şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Arkadaşlar kolay gelsin.Ekteki örnekte bir hücreye eksik listesinin hazırlandığı tarih otomatik olarak atabilirse sevinirim.Yani A sütununa bir ekleme yapıldığı zaman bu tarih hemen otomatik güncellensin.Tarih ertesi gün değişmesin.Yani kastım güncel tarih değil sadece işlem yapılan tarih.Mesela ben ayın 1'inde bir liste yaptım ve buraya günün tarihi atıldı.Ertesi gün buranın tarihi 2 olmamalı.Ne vakit listeye bir ekleme yaparsak mesela ayın 5'inde o zaman buranın tarihi 5 'ini göstermeli.Kısaca liste hazırlanma tarihi.

Ayrıca eksik ürünler listesinin oluşturulma tarihine göre en uzun süredir eksik olan ürün ilk sırada olmak kaydı ile eksik olan ürünlerin eksik olma sürelerine göre ayrıca bir liste hazırlayabilir miyiz?Detaylı açıklama ekteki örnekte mevcuttur.Şimdiden teşekkürler....

merhaba
eki inceler misiniz
A sütununda değişiklik yaptığınızda otomatik B sütununa tarih atmakta
sonra eklediğim düğmeye tıklayarak eskiden kalan 10 taneyi listeyebilirsiniz

Ekli dosyalar

Sayın İhsan TANK.Öncelikle teşekkürler.Lakin yaptığınız excelde şöyle bir eksiklik var.Aynı tarihli iki üründen sadece üstte yazanı listeye alıyor.Bunu düzeltmemiz mümkün mü?Şimdiden teşekkürler.Ayrıca hazırlanan excelin 2003 versiyonunu da eklerseniz sevinirim.Saygılar....

Sayın İhsan TANK.Öncelikle teşekkürler.Lakin yaptığınız excelde şöyle bir eksiklik var.Aynı tarihli iki üründen sadece üstte yazanı listeye alıyor.Bunu düzeltmemiz mümkün mü?Şimdiden teşekkürler.Ayrıca hazırlanan excelin 2003 versiyonunu da eklerseniz sevinirim.Saygılar....

merhaba
bunu inceler misiniz
2003 de ekliyorum

Ekli dosyalar

Teşekkürler çok güzel olmuş.Özellikle boş satırları birleştirmek aklıma gelmemişti.Tekrar teşekkürler.Açtığım diğer bir konu olan dengeli dağılım hakkında bir yorumunuz var mı ?Kalın sağlıcakla...

Sıkıntı da burada zaten.Konuyu açmama rağmen uzun süre geçmiş olmasına rağmen konuyla ilgilenen olmadı.En sonunda sağolsun Korrhan Bey bişeyler yaptı.Ama o da yoğunluktan ötürü tam anlamıyla bir çözüm bulamadı.Demek istediğim diğer sorunlarıma 1-2 gün içinde cevap bulabildim ama bu konuyu haftalardır çözemedim.Yine de sağolun...

merhaba
bunu inceler misiniz
2003 de ekliyorum

Yukarıda tamamlanan eksik listesi excelini il üç harf yazıldığında o 3 harf ile başlayan önerileri alta açılan liste şeklinde güncelleyebilir miyiz?Algoritma mantığı google gibi...Örnek olarak araba kelimesini alırsak..
a yazınca ====> abajur
adalet
araba
arada
ardışık
azınlık
ar yazınca ====> araba
arada
ardışık
ara yazınca ====> arada
araba

arabar yazınca ====> araba

kalacak şekilde aşağı açılan liste şeklinde yapabilir miyiz ? Klasik google mantığı...

Yukarıda tamamlanan eksik listesi excelini il üç harf yazıldığında o 3 harf ile başlayan önerileri alta açılan liste şeklinde güncelleyebilir miyiz?Algoritma mantığı google gibi...Örnek olarak araba kelimesini alırsak..
a yazınca ====> abajur
adalet
araba
arada
ardışık
azınlık
ar yazınca ====> araba
arada
ardışık
ara yazınca ====> arada
araba

kalacak şekilde aşağı açılan liste şeklinde yapabilir miyiz ? Klasik google mantığı...

Merhaba
Bu dediğiniz veri - doğrulama - liste özelliği ile yapılır ama önce sizin dosya eklemeniz gerekir.

Zaten sizin mesajınızdan alıntı yapmamın sebebi de buydu.Dikkat ederseniz alıntı yaparak başlıyorum ve yukarıda tamamlanan diyorum.Yani benden yüklememi istediğiniz dosya zaten üst mesajda yüklü.O dosyayı indirip tekrar yüklemenin bir mantığı var mı bilmiyorum.Serverda yer kaplamaktan başka bir anlamı olmaz.Saygılarımla....

Ekteki eksik liste excellerini ilk üç harf yazıldığında o 3 harf ile başlayan önerileri alta açılan liste şeklinde güncelleyebilir miyiz?Algoritma mantığı google gibi...Örnek olarak araba kelimesini alırsak..
a yazınca ====> abajur
adalet
araba
arada
ardışık
azınlık
ar yazınca ====> araba
arada
ardışık
ara yazınca ====> arada
araba

Ekli dosyalar

Zaten sizin mesajınızdan alıntı yapmamın sebebi de buydu.Dikkat ederseniz alıntı yaparak başlıyorum ve yukarıda tamamlanan diyorum.Yani benden yüklememi istediğiniz dosya zaten üst mesajda yüklü.O dosyayı indirip tekrar yüklemenin bir mantığı var mı bilmiyorum.Serverda yer kaplamaktan başka bir anlamı olmaz.Saygılarımla....

Zaten bu istediğiniz bu dosyada mevcut.
örneğin 404 yazın ve yandaki Ok tuşuna basın sonuçlara bakın

Hocam o özelliğin o şekilde olduğunu biliyorum.Lakin ben kelimeleri yazarken direkt aşağı açılan olasılıkları listeleyen sistemden bahsetmiştim.Google sayfasına girip araba yazarsanız demek istediğimi anlarsınız.Hatta araba kelimesini biraz yavaş yazarsanız daha iyi anlaşılır.Saygılar...

O şekilde olmasa dahi listeyi açabilecek bir tuş kombinasyonu var ise o da istediğimiz çözüm olabilir (Mesela alt ok tuşuna basınca aşağı açılan liste gibi).Burada amaçlanan mouse olmaksızın hızlı bir şekilde liste oluşturabilmek...Tekrar saygılar...

Hocam o özelliğin o şekilde olduğunu biliyorum.Lakin ben kelimeleri yazarken direkt aşağı açılan olasılıkları listeleyen sistemden bahsetmiştim.Google sayfasına girip araba yazarsanız demek istediğimi anlarsınız.Hatta araba kelimesini biraz yavaş yazarsanız daha iyi anlaşılır.Saygılar...

O şekilde olmasa dahi listeyi açabilecek bir tuş kombinasyonu var ise o da istediğimiz çözüm olabilir (Mesela alt ok tuşuna basınca aşağı açılan liste gibi).Burada amaçlanan mouse olmaksızın hızlı bir şekilde liste oluşturabilmek...Tekrar saygılar...

Merhaba
google örneği gibi olur mu tam bilmiyorum.
Ama otomatik açılmasını klavye'de bulunan alt tuşu ile birlikte aşağı ok tuşuna tıklayın

Hocam siz demeden ben o tuş kombinasyonunu denemiştim (Alt+Aşağı ok).Ama boş açılıyor.İsterseniz sizde deneyebilirsiniz.Kolay gelsin...

Sizce denemeden bilgi vermiş olabilir miyim_?
Olmamanız lazım.Yani denemişsinizdir diye düşünüyorum.Ama neden aynı fikirde değiliz.Mesela MOL yazdıktan sonra ALT+AŞAĞI OK tuş kombinasyonu boş liste açıyor.Ama mol yazıp OK TUŞLARI İLE BAŞKA BİR HÜCRE SEÇİP TEKRAR MOL ÜZERİNE GELDİKTEN SONRA ALT+AŞAĞI OK tuş kombinasyonunu denerseniz liste açılıyor.Bence ikisi farklı şeyler...

Olmamanız lazım.Yani denemişsinizdir diye düşünüyorum.Ama neden aynı fikirde değiliz.Mesela MOL yazdıktan sonra ALT+AŞAĞI OK tuş kombinasyonu boş liste açıyor.Ama mol yazıp OK TUŞLARI İLE BAŞKA BİR HÜCRE SEÇİP TEKRAR MOL ÜZERİNE GELDİKTEN SONRA ALT+AŞAĞI OK tuş kombinasyonunu denerseniz liste açılıyor.Bence ikisi farklı şeyler...

Merhaba
Sorunu çözdüm sanırım
Sayfanın kod bölümünü bununla değiştirin
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "B") = Date
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Dim ts, kaplan
Sheets("DATA").Range("A:A").Sort key1:= _
Sheets("DATA").Range("A1"), order1:=xlAscending
For ts = 1 To Sheets("DATA").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Sheets("DATA").Cells(ts, "B") = Int(Left(Sheets("DATA"). _
Cells(ts, "A"), 1) * 1)
Next
ts = Sheets("DATA").Range("B1048576").End(xlUp).Row
Sheets("DATA").Range("A1:A" & ts).Copy Destination:= _