Otomatik Sayfa Oluşturma ve dosya yedekleme

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba hepinize iyi seneler diliyorum. Ekteki dosyada Veri sayfasında A2 hücresine ay başlangıç tarihi yazınca 1 aylık tarihleri alt alta yazması ve otomatik Şablon sayfasının kopyası alarak sayfaları oluşturması hücredeki tarihlere bakarak isimlendirmesi .Eğer aynı isme ait sayfalar varsa hiçbirşey yapmasın yada uyarsın
2. yapmak istediğim ise dosyayı hücrede tarihdeki aya bakarak isimlendirip yedekleyip sonra sayfaları silmesi Veri ve Şablon sayfası hariç olarak
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,701
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
A2 hücresine
10.10.2022 yazınca

alt alta hangi tarihler oluşacak?
Limit nedir? Bugün mü? Yoksa 31 adet mavi renge sahip hücre var. A32 ye kadar. 31 adet tarih mi oluşacak?
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
31 adet tarih oluşucak hocam . Kaç gün çekiyorsa o ay ona göre oluşması gerekiyor. Ay başlangıcı yazıcam hocam 01.01.2023 gibi
 
Son düzenleme:

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Ömerfaruk hocam bakabildinizmi
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,701
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Aşağıdaki kodları boş bir modül içine kopyalayıp butonlarınıza atayabilirsiniz.
(Çalıştırmadan önce dosyanızın yedeğini alın)
C++:
Sub TarihOnayla()
    Dim Sh1 As Worksheet, Sh2 As Worksheet, i As Integer
    Set Sh1 = Worksheets("Veri")
    Application.ScreenUpdating = False
    Sh1.Range("A3:B32").ClearContents
    If Sh1.Range("A2") = 0 Or Not IsDate(Sh1.Range("A2")) Then Exit Sub
    On Error Resume Next
    ReDim Liste(1 To 31)
    For i = 1 To 31
        Sh1.Range("A" & i + 1) = DateAdd("m", i - 1, Sh1.Range("A2"))
        Liste(i) = Format(Sh1.Range("A" & i + 1), "yyyy-mm")
        Set Sh2 = Worksheets(Liste(i))
        If Sh2 Is Nothing Then
            Worksheets("Şablon").Copy After:=Worksheets(Worksheets.Count)
            ActiveSheet.Name = Liste(i)
        End If
        Set Sh2 = Nothing
    Next i
    For i = 31 To 1 Step -1
        Worksheets(Liste(i)).Move After:=Worksheets("Şablon")
    Next i
    On Error GoTo 0
    Sh1.Activate
    Sh1.Range("A2").Activate
    Application.ScreenUpdating = True
    Set Sh1 = Nothing: Erase Liste: i = Empty
End Sub

Sub Yedekle()
    Dim Sh As Worksheet
    If WorksheetFunction.CountA(Range("A2:A32")) <> 31 Then MsgBox "A2:A32 arasında sayfa isimleri eksik": Exit Sub
    On Error Resume Next
    For i = 1 To 31
        Set Sh = Worksheets(Format(Range("A" & i + 1), "yyyy-mm"))
        If Sh Is Nothing Then MsgBox Format(Range("A" & i + 1), "yyyy-mm") & " Sayfası eksik": Exit Sub
        Set Sh = Nothing
    Next i
     If Sheets.Count > 33 Then MsgBox "Listediki 31 aydan daha fazla sayfa var": Exit Sub
    Application.DisplayAlerts = False
    Worksheets("Veri").Delete
    Worksheets("Şablon").Delete
    ThisWorkbook.SaveAs "YedekDosya-" & Format(Range("A2"), "yyyy-mm")
    On Error GoTo 0
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Deneyip bilgi veriyorum hemen hocam çok teşekkür ederim
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam A2 01.01.2022 alttaki şekilde verdi . 02.01.2022,03.01.2022 şeklinde gitmesi gerekiyordu ama hocam birde şubat da 28 gün çekiyor ona göre oluşturması gerekiyor

01.02.2022

01.03.2022

01.04.2022

01.05.2022

01.06.2022

01.07.2022

01.08.2022

01.09.2022

01.10.2022

01.11.2022

01.12.2022

01.01.2023

01.02.2023

01.03.2023

01.04.2023

01.05.2023

01.06.2023

01.07.2023

01.08.2023

01.09.2023

01.10.2023

01.11.2023

01.12.2023

01.01.2024

01.02.2024

01.03.2024

01.04.2024

01.05.2024

01.06.2024

01.07.2024

 
Son düzenleme:

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaşım,
İnceleyiniz ...
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaşım,
İnceleyiniz ... (Sanki biraz daha hızlı)
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
@Tevfik_Kursun hocam çok teşekkür ederim gayet güzel çalışıyor elinize sağlık
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Rica ederim
İyi çalışmalar
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam 2 dosyadaki kodlar aynı ama hız bakımından 2 side aynı gibi
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
İkinci dosya işlemleri göstermiyor. Sayfa çoğaltma işlemi daha fazla olsa aradaki farkı daha rahat görürdünüz.
Kolay gelsin
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Teşekkür ederim
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
@arrow3441
Sayın Arrow3441,
Kusura bakma arkadaşım. Bu dosyaya bakın lütfen
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba bakıyorm hemen
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Evet hocam bu çok hızlı çok daha iyi elinize sağlık tekrardan
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,623
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Yanlışlıkla aynı dosyayı tekrar göndermişim. Kusura bakma lütfen.
İyi çalışmalar
 

arrow3441

Altın Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
286
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam k.bakmayın lütfen birşeyi atlamışım oluşturulan sayfaların korunması gerekmektedir. Düzenleme yapabilirmsiniz buna göre
 
Üst