Otomatik Rapor Hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba, şirkette hergün hazırladığım raporları otomatikleştirmek istiyorum. Fakat tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. sorunum şu, rapor optimus denilen farklı bir yazılımdan alınıyor daha sonra excele yapıştırılarak düzenleniyor. Bu arada program explorer aracılığıyla çalışıyor. ben bu programdan excele rapor çekemiyorum otomatik olarak. makro kayıt ile denedim fakat programdan rapor kopyala yapıştır kısmını tekrar etmiyor yalnızca exceldeki düzenleme kısmını tekrar ediyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Öncelikle foruma hoş geldiniz ...

Sorunuzun optimus kısmı için, bu programla çalışan üye olmadığı sürece ne verir alır bilinmez ama, eğer bir excel veritabanı veriyorsa programın ne ile çalıştığının önemi yok.

Veri Excele yapıştırıldığında çalışan bir altyapı düşünmek daha ulaşılır bir fikir olabilir. Optimustan otomatik veri cekmek ise amaç ; bu durumda en azından explorerda oluşan verinin oturduğu tag aralıklarını bilmek ve bunların da sabit olması gerek ki , bir kod sürekli o satır aralıklarına baksın.

Ya da elinizde ne varsa örneklemeye çalışın , bunun için de www.dosya.tc gibi dış serverlardan birine zipleyerek yükleyip verilen linki burada paylaşın. Aksi durumda incelenecek bir şey olmadığından çoğunlukla işe yaramayacak teorik konuşmalar sürer gider.