DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
teşekkür ederim. istediğim oldu. şimdi ben bu kendi malzeme kodlarımı sizin malzeme bölümünzemi girmem gerekiyor. ve sonsuz giriş yapa biliyormuyum.
yanlız silme işlemini yaparken hata veriyor. Ben makroların olduğu sayfaya atıyor. Yardımcı olur musunuz?evet. Aynı şekilde malzemeleri giriniz.
Ihtiyacınıza cevap verecek kadar giriş yapabilirsiniz.
Kodların başınayanlız silme işlemini yaparken hata veriyor. Ben makroların olduğu sayfaya atıyor. Yardımcı olur musunuz?
Gerekli düaeltmeleri yaptım.ekleyemedim. daha doğrsu beceremedim. yardımcı olur musunuz? yanlız diğer bi sorunda hanhi kodu yazarsam yazim, hep aynı malzemeyi çıkarıyor.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target.Rows, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
[B][COLOR="Red"]On Error Resume Next[/COLOR][/B]
Set s1 = Sheets("MALZEME")
Brf = WorksheetFunction.Match(Target.Value, s1.[A:A],[B][COLOR="Red"] 0[/COLOR][/B])
[B][COLOR="Red"]Cells(Target.Row, 4).Value = ""
Cells(Target.Row, 6).Value = ""[/COLOR][/B]
Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 2).Value
Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 3).Value
End Sub
Gerekli düaeltmeleri yaptım.
Dosyanız ektedir.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target.Rows, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub [B][COLOR="Red"]On Error Resume Next[/COLOR][/B] Set s1 = Sheets("MALZEME") Brf = WorksheetFunction.Match(Target.Value, s1.[A:A],[B][COLOR="Red"] 0[/COLOR][/B]) [B][COLOR="Red"]Cells(Target.Row, 4).Value = "" Cells(Target.Row, 6).Value = ""[/COLOR][/B] Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 2).Value Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 3).Value End Sub
Ne yapmak istediğinizi anlamadım.diğer sayfalar için nasıl yapabiliriz..?
Dosyanız eklenmemiş.makrolu sayfda satır aralığını nasıl verebiliriz. sayfa ekte mevcut. evren beyin ve meslan beyin yardımları ile sayfa düzene girdi. ama sonuç olarak henüz bitmedi.
arkadaşlar benim sizden ricam ekte ki kitapçıkta bulunan malzeme sayfasının içinde bulunan kodların ilgili sayflara yazdığımda gelmesi. anca a9 dan sonra yazılan malzeme kodlarını ekrana getirmiyor. yanlış algılamadımsa, hücre aralığı sorunu yaşıyorum. makroları bozmamak için kurcalamadım. a1-a10000 e kadar girişimi sağlarmısınız? değerli üstadlarımm:biggrin:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target.Rows, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Set s1 = Sheets("MALZEME")
Set brf = s1.[A:A].Find(Target.Value, LookAt:=xlWhole)
If Not brf Is Nothing Then
Cells(Target.Row, 4).Value = ""
Cells(Target.Row, 6).Value = ""
Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(brf.Row, 2).Value
Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(brf.Row, 3).Value
Else
MsgBox "Malzeme Bulunamadı.", vbCritical, Application.UserName
End If
End Sub