• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik birim fiyat gelmesi hakkında

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba,

ekteki dosyada bulunan açıklamalara göre bana yardımcı olur musunuz?

a hücresine yazdığım malzeme kodu ile birlikte b hücresine a hücresindeki malzemin birim fiyatının gelmesi"

yardımlarınızı bekler saygılar dilerim.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim. istediğim oldu. şimdi ben bu kendi malzeme kodlarımı sizin malzeme bölümünzemi girmem gerekiyor. ve sonsuz giriş yapa biliyormuyum.

teşekkür ederim. istediğim oldu. şimdi ben bu kendi malzeme kodlarımı sizin malzeme bölümünzemi girmem gerekiyor. ve sonsuz giriş yapa biliyormuyum.

Evet. Aynı şekilde malzemeleri giriniz.
İhtiyacınıza cevap verecek kadar giriş yapabilirsiniz.

ekleyemedim. daha doğrsu beceremedim. yardımcı olur musunuz? yanlız diğer bi sorunda hanhi kodu yazarsam yazim, hep aynı malzemeyi çıkarıyor.

ekleyemedim. daha doğrsu beceremedim. yardımcı olur musunuz? yanlız diğer bi sorunda hanhi kodu yazarsam yazim, hep aynı malzemeyi çıkarıyor.
Gerekli düaeltmeleri yaptım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target.Rows, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
[B][COLOR="Red"]On Error Resume Next[/COLOR][/B]
Set s1 = Sheets("MALZEME")
Brf = WorksheetFunction.Match(Target.Value, s1.[A:A],[B][COLOR="Red"] 0[/COLOR][/B])
[B][COLOR="Red"]Cells(Target.Row, 4).Value = ""
Cells(Target.Row, 6).Value = ""[/COLOR][/B]
Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 2).Value
Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 3).Value
End Sub

Ekli dosyalar

otomatik verinin gelmesi sadeece 1 nolu sayfa için yapılmış. diğer sayfalar için nasıl yapabiliriz....

Diğer sayfalarda nasıl göstereceğiz bu makroları. onu da halletme iknanınız var mı?

Gerekli düaeltmeleri yaptım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
[B][COLOR="Red"]On Error Resume Next[/COLOR][/B]
Brf = WorksheetFunction.Match(Target.Value, s1.[A:A],[B][COLOR="Red"] 0[/COLOR][/B])
[B][COLOR="Red"]Cells(Target.Row, 4).Value = ""
Cells(Target.Row, 6).Value = ""[/COLOR][/B]
Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 2).Value
Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(Brf, 3).Value
End Sub

diğer sayfalar için nasıl yapabiliriz..?

excell kitapçığında bulunan sayfalarda bu makronun geçerli olmasını istiyorum. üst sayfada arkadşımız makro ile otomatik veri gelmesini sağladı ama tek sayfa için olmuş ben diğer sayfalara da uygulamak istiyorum

belli satırdan sonra yazmış olduğum malzeme kodlarını otomatik olarak istediğim sayfaya alamıyorum. yardımlarınızı bekliyorum..

makrolu sayfada satır aralığı

makrolu sayfda satır aralığını nasıl verebiliriz. sayfa ekte mevcut. evren beyin ve meslan beyin yardımları ile sayfa düzene girdi. ama sonuç olarak henüz bitmedi.
arkadaşlar benim sizden ricam ekte ki kitapçıkta bulunan malzeme sayfasının içinde bulunan kodların ilgili sayflara yazdığımda gelmesi. anca a9 dan sonra yazılan malzeme kodlarını ekrana getirmiyor. yanlış algılamadımsa, hücre aralığı sorunu yaşıyorum. makroları bozmamak için kurcalamadım. a1-a10000 e kadar girişimi sağlarmısınız? değerli üstadlarımm:biggrin:

makrolu sayfda satır aralığını nasıl verebiliriz. sayfa ekte mevcut. evren beyin ve meslan beyin yardımları ile sayfa düzene girdi. ama sonuç olarak henüz bitmedi.
arkadaşlar benim sizden ricam ekte ki kitapçıkta bulunan malzeme sayfasının içinde bulunan kodların ilgili sayflara yazdığımda gelmesi. anca a9 dan sonra yazılan malzeme kodlarını ekrana getirmiyor. yanlış algılamadımsa, hücre aralığı sorunu yaşıyorum. makroları bozmamak için kurcalamadım. a1-a10000 e kadar girişimi sağlarmısınız? değerli üstadlarımm:biggrin:
Dosyanız eklenmemiş.:cool:

Şimdi olay şu.
Malzeme sayfasında A sütununda bazı değerler sayı,bazı değerler sayı görünümde string,Bazı değerler ise metin.
Oysa siz Sayfa1de sayısal bir değer girtdiğinizde a sütununda ki sayı sandığınız değer metin olduğu için sayı ile metin eşelşmediği için bulamıyor.Malzememe sayfasında A sütununa metin biçiminde sayısal değer girmezseniz sorun olmaz.
Zaten o hücreleri kenarı yeşil işaretle hatalı olduğu belirtmiş excel.:cool:

Merhaba
Kodu değiştirin
Kod:
On Error Resume Next
Set brf = s1.[A:A].Find(Target.Value, LookAt:=xlWhole)
If Not brf Is Nothing Then
Cells(Target.Row, 4).Value = ""
Cells(Target.Row, 6).Value = ""
Cells(Target.Row, 4).Value = Sheets("MALZEME").Cells(brf.Row, 2).Value
Cells(Target.Row, 6).Value = Sheets("MALZEME").Cells(brf.Row, 3).Value
Else
MsgBox "Malzeme Bulunamadı.", vbCritical, Application.UserName
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri