Ortalama formülü

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.05.2020
Merhaba arkadaşlar bi tablom var bu tabloda ben beş hücrenin ortalamısını alıp altta bir satıra bu ortalamayı getirttim. Istediğim bu ortalama olarak gelen satırlarında en altta hepsinin ortalamısını almak. Ancak her satıra değer girmicem. Yani sıfır dahil hiç birşey yazmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. dosyayı eklemek istedim fakat ekleyemedim

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
konuyu gören arkadaşlar tabloyu nasıl ekliceğimi özelden yazabilirmisiniz. dosya ekle butonu göremedim. acaba altın üyelikmi gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
http://s5.dosya.tc/server/rFuhTd/F_YATLAR.xlsx.html

inceleyiniz.

sizin formulleride düzenledim biraz.
ilgilendiğiniz için teşekkürler. dediğiniz gibi benim formülde yaptığınız düzeltme çok iyi olmuş elinize sağlık. yalnız şöyle bir problem oluştu. siz formülde 14 adet ortalama fiyat satırı olduğu için 14 e böldürdünüz her seferinde. ben burada ufak bir değişiklik istiyorum ekte yine tablo var. bu kez 14 e değil değer girilen kaç satır varsa Türkiye ortalamasına onun gelmesini istiyorum. tabi ortalama fiyat satırlarını bu işlemde hesaba katmayacak şekilde.

https://www.wetransfer.com/downloads/60cc5e5ba9b4b6a520a9275b5aff15f020150312134936/f4afcc68b0f9e32da04a1b04ac7f3a8e20150312134936/d7b30d

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
hayır ben 14 e böldürmedim. kaç tane ortalama varsa formulle onu saydırıp ona böldürüyorum. araya bir tane eklerseniz artar.

ekinizi de incelemedim inceleyeceğim.

kontrol ettim.
herhangi bir yere ortalama fiyat yazınca genel ortalamanın değiştiğini görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
hayır ben 14 e böldürmedim. kaç tane ortalama varsa formulle onu saydırıp ona böldürüyorum. araya bir tane eklerseniz artar.

ekinizi de incelemedim inceleyeceğim.

kontrol ettim.
herhangi bir yere ortalama fiyat yazınca genel ortalamanın değiştiğini görebilirsiniz.
tamam hasan bey 14 dediğim zaten 14 tane bölge olduğu için 14 tanede ortalama fiyat oluşuyor. fakat ben Türkiye ortalamasına o 14 tane ortalama fiyatta yazan rakamların ortalamasını değil, diğer satırlara yazılan yanı ortalama fiyat satırlarına gelecek rakamları oluşturan üstteki satırlara yazılan rakamlardan ortalama alıp Türkiye ortalamasına yazdırmak istiyorum. yani o satırlardaki rakamları toplayacağım ve kaç tane satırda değer varsa ona böldürücem. umarım anlatabilmişimdir.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
aynı mantık değil mi ? peki şöyle mi yapmak istiyorsunuz?

örneğin şişlide 5 firma var

3 ü satış yaptıysa ;

şişli ortalamasında 5 firma ortalamasını ama türkiye ortalamasına 3 firmayı mı dahil etmek istiyorsunz?

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
aynı mantık değil mi ? peki şöyle mi yapmak istiyorsunuz?

örneğin şişlide 5 firma var

3 ü satış yaptıysa ;

şişli ortalamasında 5 firma ortalamasını ama türkiye ortalamasına 3 firmayı mı dahil etmek istiyorsunz?
hayır mantık aynı değil yanı baktığınız zaman aynı gibi duruyor fakat işleme döktüğünüzde rakamların birbirinden alakasız olduğunu sizde göreceksiniz zaten. yapmak istediğim şu; şişlide 5 firma var bunlardan üçünde fiyat var ikisi boş şişli ortalamısı fiyat olan üç firmanın fiyatlarının toplamı ve üçe bölünmesiyle oluşacak. Türkiye ortalamasıda tıpkı şişlideki gibi şişli ve diğer bölgelerdeki firmaların hangilerinde fiyat yazıyosa onları toplayacak ve kaç firmada fiyat yazılıysa ona bölecek. tabi burda şişli ve diğer bölgelerin altındaki ortalama fiyat satırını toplarken ve bölerken hesaba katmıcak. o satırlar sadece bölge ortalamaları için olucak.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
Yardımcı olabilecek başka arkadaşlar yokmu.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
Var. Aşağıdaki linkteki belgeyi inceleyiniz.

F İ Y A T L A R

İyi günler dilerim.

Bilgi-uyarı: ........ yok mu? şeklinde yazılmalıydı. Malum cümle soru cümlesi ve soru eki ayrı yazılır.
ben kendi oluşturduğum tabloyu kullanmak istiyorum. sizin gönderdiğiniz tabloda olmuş gibi gözüküyor. yalnız orda bir yuvarlama yapmışşsınız. şimdi satırlarda veri olan satırları toplayıp kaç satırda sayı varsa okadar sayıya bölünce tam doğru rakam çıkmıyor. yani şöyle farklı bölgelerde farklı satırlarda 10 sütunda rakam var diyelim benim istediğim bu satırlardaki verileri toplayıp o verı olan satır sayısına bölüp türkiye ortalamasına yazdırmak.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayın omer.baran'ın dosyasında istediğiniz gibi sadece veri olan satırların ortalaması alınıyor zaten. Siz sorunu "şu şu şu değerlerin ortalaması şu olması gerekirken bu çıkıyor" diye örnekler misiniz?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
ömer bey,
nickiniz de ömer.baran olmalıydı ozaman?
Sayın feridici_genc, ne idiği belirsiz nick kelimesi yerine TÜRKÇE olarak "takma ad", "kullanıcı adı", "üye adı" ya da "mahlas" demek daha uygun olur diye düşünüyorum, ayrıca sizin yazdığınız cümle de TÜRKÇE kurallarına uygun değil zaten, özel isim olan adımı büyük harfle başlayarak yazmalıydınız ve cümlenizin sonunda " ? " değil " . " olmalıydı, ortada bir soru yok çünkü.

Benim kullanıcı adıma gelince; aynı adı tüm sanal alemde (emekli olmadan önce resmi e-posta adreslerimiz oluşturulurken bu şekilde belirlenmişti, e-posta, site üyelikleri dahil) bu adı kullanıyorum.

Bunun ayıbı da bana ait değil maalesef; memleketimiz de sanal aleme dahil olurken öncelikle ve özellikle kamu otoritesinin ve/veya (mümkün olup olmadığını bilemiyorum) yazılımcılarımızın gerekli çalışmaları yapmamış olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum.
Şahsen TÜRKÇE arayüzü olmayan bilgisayar programlarını dahi kullanmam, şu anda da TÜRKÇE'ye ait olan F dizilimli klavye (zamanında bunun karşılığı olan TÜRKÇE kelime üretilseydi keşke) kullanarak yazmaktayım.
Birini bu konuda eleştirmeden önce o kişinin sitede yazdığı cevap veya sorulardaki DİL'e ve tarza bakmanız gerekirdi.
Muhatabı dahi siz değilken bu konuda beni eleştirdiğiniz için size teessüf ediyorum. Yazdığım cevapta hatalı bir şey yazmış isem onu eleştirebilirsiniz ama beni TÜRKÇE konusunda eleştirebileceğinizi hiç sanmıyorum.

Sayın omer.baran'ın dosyasında istediğiniz gibi sadece veri olan satırların ortalaması alınıyor zaten. Siz sorunu "şu şu şu değerlerin ortalaması şu olması gerekirken bu çıkıyor" diye örnekler misiniz?
Sayın YUSUF44, ilginiz için teşekkürler, gönderdiğim belgede bir sorun yoktu ama, soru sahibi arkadaş anlamamış sanırım, yuvarlama işlemini virgülden sonra hiç karakter bırakmayacak şekilde yapsaydım belki haklı olabilirdi ancak, zaten excel'in görünüm ayarlarını kullanarak yapacağını düşündüğüm işlemi formülüme dahil ederek, hizalama ile birlikte kullanıldığında, karşılaştırılabilir bir görünüm de oluşacak şekilde belge hazırlamıştım.
Bu milletin nezaketine, ferasetine ne oldu anlayamıyorum. Gönüllülük esasına göre işleyen bir sitede, bir teşekkür beklemek çok şey beklemek değil ama, artık böyle şeyler kalmadı maalesef.
Bu konuda da yapılacak bir şey yok. Bu kumaştan çıkan elbise de bu kadar oluyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
buradaki amaç 393 kişinin görüntülediği bir konu da adama "ne biçim yazı yazıyorsun, adam gibi yaz, yada yazma" anlamına gelen yorumunuzu eleştirmek. olayı başka yöne çekmeyin. madem bu kadar hassassınız o insanı burada rezil etmeyip özelden yazabilirdiniz. ayrıca bu milletin nezaketi herkesin içinde adamı rezil etmekten geçmiyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
Ömer bey bulunduğumuz site bir edebiyat, dilbilgisi yada buna benzer konular içeren bir site değil. Size çok fazla birşey söylemek istemiyorum çünkü ciddiye alınıp cevap verilecek birşey yok ortada. size sadece şunu söyleyebilirim böle yazılan bir yokmu? kelimesinin hiç ilgisi olmayan bir platformda kalkıp üşenmeyip tırnak işaretleri kırmızı renkler kullanarak "yok mu?" olmalıydı yazacak kadar hassassanız bence kendinizi burada harcamayın. burada ben edebiyatla değil matematikle ilgileniyorum. ayrıca konuştuğunuz kelimelere dikkat ederek konuşun bu kumaştan çıkan elbise bu gibi laflar sizin gibi edebi bir insana hiç yakışmıyor. ama bir bakıma haklısınız sizde kumaşınızı çok net belli ettiniz. yaptığınız iyiliğe karşılık bekleyerek aslında gönülden değil karşılığında bir şey beklediğinizi gösterdiniz. ikincisi,sayısını bilemem ama kaç kişinin gördüğü bir konuda kalkıp yüzyılın hatası olmuş gibi bilgi-uyarı ile başlayan bir cümle yazıp insanın hatasını yüzüne vurarak nezaketinizi gösterdiniz. ama şunu söylemeden edemicem komiksiniz. onu okuduğumda sadece güldüm.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayın omer.baran'ın tepkisini bence gereksiz yere büyütüyorsunuz. Ömer Bey'in imzasından görüleceği üzere kendisi bu konuda çok hassas. Mesajında da insanı küçük düşürecek bir nokta yok. Gayet güzel bir dille hem soruya cevap vermiş hem de dilimizin kullanımıyla ilgili hatırlatmada bulunmuş. Ben zaman zaman cep telefonundan yazarken hatalı yazsam da genelde yazım kurallarına uymaya gayret ediyorum. Uygun yazılmış mesajları gördüğümde mutlu oluyorum. Kendi adıma Ömer Bey'e bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
05.05.2020
Sayın omer.baran'ın tepkisini bence gereksiz yere büyütüyorsunuz. Ömer Bey'in imzasından görüleceği üzere kendisi bu konuda çok hassas. Mesajında da insanı küçük düşürecek bir nokta yok. Gayet güzel bir dille hem soruya cevap vermiş hem de dilimizin kullanımıyla ilgili hatırlatmada bulunmuş. Ben zaman zaman cep telefonundan yazarken hatalı yazsam da genelde yazım kurallarına uymaya gayret ediyorum. Uygun yazılmış mesajları gördüğümde mutlu oluyorum. Kendi adıma Ömer Bey'e bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.
Yusuf Bey Türkçe konusundaki hassasiyetini daha doğu yerlerde gösterirse bence hem onun hem de bizim için daha iyi olur bence. Dışarda gördüğü her tabelada İngilizce karakterler varken burada benim yazdığım "yokmu?" kelimesini alıp herkesin görüntülediği bir yerde "yok mu?" olmalıydı diyerek Türkçe adına çok büyük bir fayda sağlamış gibi; hiç ilgisi olmayan bir yerde bunu söylemesi kusura bakmayın ama hiçte iyi niyetli bir şey değil. Bu konuda bir hassasiyeti varsa ve bende olmadığını söylediği nezaket kendisinde varsa bunu özel mesajdan bana söyleyebilirdi diye düşünüyorum ki dediğim gibi ben o mesajını zerre umursamadım çünkü çok komik geldi bana fakat diğer arkadaşla girdikleri tartışmada bana da kumaşı belli dediği için bende cevap vermek durumunda kaldım.