• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ondalıkları hücrelere ayırmak..

İki sorum var.
1) Negatif olma ihtimali Z ve AB sütunundaki tüm sayılar için varmı?
2) Negatif işareti ayrıştırma hücrelerine yazılacak mı?

Aslında pratik çözüm L ile M sütunları arasına ve R ile S sütunları arasına sütun ekleyip negatif işaretini oraya yazdırıp, koşullu biçimlendirme ile dikkat çekici hale getirmek gibi görünüyor.

sadece indexler negatif oluyor. Ağırlıklar pozitif ama indexler negatif, pozitif ya da 0 olabiliyor. Sadece AB sütunu olabilir.

R7 ve R8 hücreleri negatif mi pozitif mi onu belirtmek icin konulmuş. Yalnız normalde başka sayfadan değerleri alıyor ve bu sayfalarda formüller var bazen N/A bazen #değer gibi görünüyor bu gibi durumlarda benim tabloda boş bırakmayı istiyorum yoksa hata mesajları yazılıyor.

Mutlak değer olarak görüp -2 bile olsa 2 olarak yazıp R7 ve R8 hücrelerine - yazdırmalıyım. -12 ise 1 ve 2'yi ayrı hücrelere önceki gibi yazıp R hücresine - yazdırmam lazım.

(Bu arada önceki dosyayı değiştirdim. Hatalı formül koymuşum. -2 değerini 98 görüyor.)

Son düzenleme:
Yoksa pozitif/negatif durumunu yok sayarak (sütun eklemeden) bölme işlemine bakıyorum.

Sayın karaman negatif işaretini bir yere yazıp yazmamaya bir şey söylemiyorsunuz.
O zaman pratik şunu söyleyeyim.
Formüllerinizdeki AD sütunlarının olduğu kısımları örneğin AD7 için MUTLAK(AD7) olarak değiştirirseniz sorun kalmaz gibi geliyor bana. $ işaretleri aynı şekilde kalsın ama.
S4 için;
Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2<0;10*MOD(MUTLAK($AB4);1);EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2=0;",";EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2>UZUNLUK(TAMSAYI(MUTLAK($AB4)));"";0+SOLDAN(SAĞDAN(TAMSAYI(MUTLAK($AB4));SÜTUNSAY(T4:$X4)-2);1))))
formülünü uygulayın, sağa ve aşağıya çoğaltın.

R4 hücresine de
Kod:
=EĞER(AB4<0;"-";EĞER(AB4>0;"+";""))
formülünü yazıp aşağı doğru çoğaltın.
Sanırım bu şekilde işlem tamamlanıyor.

Son düzenleme:
R4'e koşullu biçimlendirme ile zemin rengini (Hücre değeri = "-" koşuluyla kırmızı; Hücre değeri = "+" koşuluyla da yeşil yaparsanız şık durur kanaatimce.
Sonrada bu hücreyi kopyala->özel yapıştır-> biçimleri diyerek aşağı doğru aynı koşulları uygulayın.

Sayın karaman negatif işaretini bir yere yazıp yazmamaya bir şey söylemiyorsunuz.
O zaman pratik şunu söyleyeyim.
Formüllerinizdeki AD sütunlarının olduğu kısımları örneğin AD7 için MUTLAK(AD7) olarak değiştirirseniz sorun kalmaz gibi geliyor bana. $ işaretleri aynı şekilde kalsın ama.
S4 için;
Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2<0;10*MOD(MUTLAK($AB4);1);EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2=0;",";EĞER(SÜTUNSAY(T4:$X4)-2>UZUNLUK(TAMSAYI(MUTLAK($AB4)));"";0+SOLDAN(SAĞDAN(TAMSAYI(MUTLAK($AB4));SÜTUNSAY(T4:$X4)-2);1))))
formülünü uygulayın, sağa ve aşağıya çoğaltın.

AB7 aslında başka sayfada bir değer o sayfadaki o değerle oynayamıyorum. Oradaki tablo da negatif değerli görünmesi lazım.

Bu tablo orjinal belgeye sadık kalınarak hazırladığım tablo o yüzden satır ekleyip de elle doldurulan orjinalinden farklı görünecek bir şey yapmak istemedim.

Verdiğiniz formül calışıyor, sanırım işimi fazlasıyla görüyor.

Her zaman olduğu gibi süper.. :) Teşekkür ederim Ömer bey. :)

Son düzenleme:
Sayın karaman. sütun eklemeyle ilgili söylediklerimi unutun, orijinal verinizi değiştirmeniz gerekmiyor ki, ayrıştırma formülündeki hücre atıflarını MUTLAK() parantezine alıyorsunuz o kadar. Yani AB sütununa dokunmayın, S4'teki formülde yer alan $AB4 lerin yerine MUTLAK($AB4) yazın tamam.

Bir sorunuz olduğunda elimden geliyorsa, yardımcı olmaya çalışırım. Sağlıcakla.

Son düzenleme:
Özelden yazdım. Teşekkürler. :)

Geri